Skip to main content

Yoga och vandring i Portugal

Vår mesta må bra-resa!

Tänk att få sträcka på varenda muskel i morgonsolen och sedan ge sig ut på en härlig vandring. Så börjar varje dag på denna kortvecka vid en av Portugals genuinare kuststräckor. Vår bas är ett fint spa-hotell i kända bad- och fiskebyn Nazaré en timme norr om Lissabon. Vi börjar varje morgon med ett yogapass som leds av vår trevliga instruktör som talar lättförståelig engelska. Mattor ingår så du behöver inte ta med någonting. Vi går sedan sköna vandringar längs kusten och inåt landet, ledda av vår svenska guide som bor här nere och kan allt om platsen. Silverkusten har fått sitt namn av det speciella blänket i havet. Här är Atlantens storhet ständigt närvarande och möter en grön och oförstörd kust. Det är klippor, oändliga sandstränder, charmerande byar och många chanser till svalkande bad.

Kombinationen av vandring, yoga, spa och naturbad gör det här till en av våra främsta må bra-resor!

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2
Dagar:5
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fyra middagar, två luncher, tre vandringar med guide, fyra yogapass med instruktör, transporter enligt program. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Nazaré

Vi flyger till Lissabon och åker en timmes transfer norrut till vårt hotell som blickar ut över Atlanten och fiskebyn Nazaré. Efter att ha lämnat av väskorna går vi ner till stadens genuina delar som präglas av långa och smala gator. Vi går sedan upp till gamla stan Sitio och promenerar ut till udden mot den kända röda fyren. Härifrån får vi en mäktig överblick över Nazaré, den vilda stranden Praia do Norte och platsen där jättevågorna utmanas av världens våghalsigaste surfare. Avkoppling på hotellet och gemensam middag.

Måltider: middag

Dag 2 Yoga och vandring till Sao Martinho

Vi vaknar i morgonsolen och fyller lungorna med Atlantens friska luft. Vår duktiga instruktör leder oss genom resans första yogapass. Är vädret behagligt finner vi vårt flow på gräsmattan med 180-graders panoramautsikt över havet; om inte har vi en rymlig inomhuslokal till vårt förfogande.

Med god aptit tar vi oss an frukostbuffén och åker sedan en kort busstur till vår första vandring. Den börjar i Salir do Porto och går upp på en dramatisk klippkust. Kusten delar sig i ett smalt inlopp till en perfekt cirkelrund bukt som vi sedan vandrar längs. Här finns även en maffig sanddyn som vittnar om naturens krafter. I mysiga São Martinho avrundar vi med picknick innan återfärden till Nazaré.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Yoga och vandring i Portugals urskog

Dagen börjar åter på bästa möjliga sätt med yoga. Stärkta beger vi oss idag in till bergskedjan Serra de Aire e Candeeiros, somomväxling från kustlandskapet. Vi får sällskap av en portugisisk lokalguide som leder oss på omärkta stigar genom något som närmast kan beskrivas som en trollskog. Här får vi bekanta oss med hur Portugal kan ha sett ut innan de neolitiska människorna började påverka området. Vi får se flera fina gamla väderkvarnar och avslutar vandringen i den pittoreska byn Pia do Urso. Här äter vi en god lunch innan vi på vägen tillbaka stannar till vid en vingård för provsmakning. Återkomst till Nazaré sen eftermiddag.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Yoga och vandring Foz do Arelha

Ännu ett härligt yogapass högt över havet och ut på vandring med väl uppvärmda muskler. Vi vandrar upp till en kam varifrån vi går på smala stigar högt över havet. Snart förbyts stigarna mot träspångar som leder ner till den lilla kustbyn Foz da Arelha. Här möts Atlanten och Óbidos-lagunen i ett vidsträckt område av sandbankar och vatten. Efter en fika vid stranden åker vi in till medeltidsbyn Óbidos, som med sin intakta ringmur verkar hämtad direkt ur en saga. Lunch på egen hand under strövtågen i byn. Väl hemma i Nazaré tar vi sista chansen till ett salt bad, en spabehandling eller Thalasso-spa.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Lissabon

Det fjärde och sista yogapasset startar denna dag. Det passar med några extra solhälsningar för att säga farväl till denna härliga plats. Då flyget går hem på kvällen passar vi på att besöka Lissabon medan bussen vaktar väskorna. ”Ljusets stad” är verkligen sevärd med sin vackra arkitektur och läget med den Golden Gate-liknande bron över floden Tejo. Missa inte att gå upp till borgen Castelo de São Jorge för de bästa utsikterna.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Silverkusten

Kusten har fått sitt namn av den silverglänsande Atlanten. Bakom den ömsom klippiga, ömsom sandiga kusten vilar ett böljande och grönt landskap med vita byar och traditionellt jordbruk. Nazaré är en balanserad blandning av traditionell fiskeby och turistort. Den har tre delar: Praia med sin jättestrand och charmiga smala gator, Sitio som är äldst och ligger uppe på udden samt Pederneira på höjden bakom Praia. Det är där vi bor med magnifik utsikt över staden, kusten och havet. I Nazaré ligger också en märklig och för oss osynlig raritet: Europas största ravin… under havet. Det är denna 5000 meter (!) djupa canyon som är ansvarig för jättevågorna som slår in på vintrarna. Världsrekordet för den största våg som någonsin surfats slogs här 2018: knappa 25 meter!

 • Klimat: medelhavsklimat med maritim karaktär
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: minus en timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: klart billigare än Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra svenska kontakter passar

Yoga och vandring i Portugal

Vandringarna går i grupp med svensk guide. De går på bra stigar och grusvägar.

Yogapassen leds av en engelsktalande instruktör och nivån anpassas till alla. Du behöver inte ta med något annat än bekväma kläder att yoga i; matta står vi för.

Måltider

Luncherna äts dels på restaurang och dels som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Lissabon. Vi har sedan en dryg timmes transfer till Nazaré. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Lissabon. Från busstationen Sete Rios i staden går bussar till Nazaré. Tider och biljetter finns på https://www.rede-expressos.pt/en. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Karta

Hotell

Hotel Miramar & Spa

Hotel Miramar & Spa

Vårt hotell har ett suveränt läge med utsikt över Nazarés röda tegeltak och den stora Atlanten. Ner till stranden är det 700 meter och om man inte vill gå upp igen finns både hotellets busservice och...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-05-20Utan flyg/transferYoga och vandring i Portugal, utan flyg/transferJa10 495:-BokaMer information
2021-05-20ArlandaYoga och vandring i PortugalJa12 995:-BokaMer information
2021-10-07Utan flyg/transferYoga och vandring i Portugal, utan flyg/transferJa10 495:-BokaMer information
2021-10-07ArlandaYoga och vandring i PortugalJa12 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg