Weekendvandring på Costa Brava

Vacker Medelhavsvandring längs ”den vilda kusten”.

Alldeles norr om Barcelona ligger Costa Brava, en naturskön och stillsam kuststräcka fylld av små fiskebyar och badvikar skuggade av doftande pinjeträd. Här vandrar vi längs den fina kustleden GR-92, med många stopp för bad och förfriskningar. Vi bor på ett trevligt hotell i pittoreska Calella de Palafrugell och det är nära till allt. En dag vandrar vi också i vindistriktet Empordá med fina medeltidsbyn Pals. Luncherna äter vi omväxlande på strandrestaurang, hos vinodlare eller som fräsch picknick med traktens specialiteter. En minst sagt härlig weekend väntar!

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2Mer information
Dagar:4
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och trerättersmiddagar, tre vandringar med lunch, transporter och guide. Ingår ej: dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Calella de Palafrugell

Vi landar i Barcelona och åker runt stan och upp längs kusten till lilla badorten Calella de Palafrugell. Här ligger fiskebåtarna uppdragna på stranden och vi checkar in på vårt trevliga hotell, som väntar med dukat middagsbord.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring till Palamós

Leden från Calella söderut till Palamós är riktigt vacker. Stigen går högt över de dramatiska klipporna och här finns spår efter bosättningar från stenåldern. Många små vikar med grottor och fin sand ligger längs vägen. Vi njuter vår medhavda picknick i naturen innan vi tågar in i Palamós. Säkert hittar vi ett bra ställe för after walk! Buss hem.

12 km, 250 m upp, 250 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring till Begur

Efter en stärkande frukost snörar vi på vandringsskorna och vandrar norrut upp mot fyren San Sebastian. Vi njuter av våra första utsikter och går sedan längs ett vilt avsnitt av kusten genom pinjeskog. Snart når vi badviken Cala Pedrosa, där vi äter lunch på en enkel strandservering. Kaffet kan vi ta i nästa vik, Tamariu, innan vi viker av från vattnet och går upp mot välbevarade byn Begur, som tronar på en höjd. Buss hem.

12 km, 500 m upp, 300 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vinvandring i Empordá

Efter ett sista morgondopp i salta böljan (eller i hotellets pool) beger vi oss mot allt populärare vindistriktet Empordá, där vi gör en lätt vinvandring genom ett måleriskt landskap. Vår familjeägda vingård tar emot oss med öppna armar och ett bord dukat med vin och tilltugg. Vi vandrar sedan till medeltidsbyn Pals. Fyllda av soliga minnen åker vi sedan buss tillbaka till flygplatsen. Var vi borta en helg eller en hel vecka?

4,5 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind. 

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Costa Brava

Costa Brava är kusten som ligger norr om Barcelona i Spanien, i nordöstra delen av Katalonien (upp mot Frankrike). Costa Brava betyder den vilda kusten, och har både ett mycket fint klimat sommartid och utmärkta stränder. Många av kustens undangömda byar har varit favoriter för diverse konstnärer och författare, inte minst Dalí och Picasso. På femtiotalet började man bygga turistorter av de gamla fiskebyarna men mycket av det genuina finns kvar.

 • Klimat: medelhavsklimat. I maj och september brukar dagsmedeltemperaturen vara 20-25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Costa Brava

Vandringarna går med svensk guide och följer mestadels smala stigar som bitvis kan vara steniga. Landskapet är kuperat men upp- och nedstigningarna är inte så långa. Det räcker med normal grundkondition. Då och då gör vi ett stopp för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Lunchen äter vi både på restaurang och i form av picknicks.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Barcelona El Prat. Därifrån har vi cirka 1,5 timmes transfer till Calella de Palafrugell. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Barcelona eller Girona. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotel Alga

Hotel Alga

***
I Calella de Palafrugell i hjärtat av Costa Brava bor vi på omtyckta  Hotel Alga. Hotellet är fräscht och modernt och bjuder på pool och bra restaurang, parat med stran...

Avgångar & priser

  För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  1/9Utan flyg/transferHotel AlgaMer än 87 495:-Boka
  1/9ArlandaHotel AlgaMer än 89 995:-Boka