Weekendvandring

Kortare resor med stor vandring!

Några av våra mest populära resmål lämpar sig ypperligt i weekendformat. Vi har valt ut de bästa vandringarna och inkluderar som vanligt flyg, transfer, hotell, måltider och flera härliga vandringar med svensk guide.

Vinvandring i Piemonte med Barolo

Barolo i italienska Piemonte är både ett vin och en vacker by. Härifrån gör vi vandringar till utvalda vingårdar. På vår vinvandring i Piemonte kombinerar vi Italiens fantastiska mat och goda viner med vandring i lugn takt mellan vingårdar. Allt smakar ännu bättre när man har fått ....Läs mer »

Vinvandring i Champagne

En sprudlande vandringshelg i vackra Champagne! Med utgångspunkt från Reims gör vi vandringar i ett av världens mest kända vindistrikt: Champagne. Här möter vi både vackra lövskogar och branta vingårdar. Vi gör också flera intressanta besök hos producenter av den dryck som fick Dom ....Läs mer »

Weekendvandring på Costa Brava

Vacker Medelhavsvandring längs ”den vilda kusten”. Alldeles norr om Barcelona ligger Costa Brava, en naturskön och stillsam kuststräcka fylld av små fiskebyar och badvikar skuggade av doftande pinjeträd. Här vandrar vi längs den fina kustleden GR-92, med många stopp för bad och förfriskningar. ....Läs mer »

Vinvandring vid Rhen

Krispig Riesling och romantisk stämning vid sköna Rhen! Följ med på en innehållsrik vandringsresa till Rieslingsdruvans hemort Rheingau!  Här vandrar vi genom vinfälten med gamla riddarborgar och medeltida kloster i blickfånget, och åker båtfärd på floden. Två av dagarna följer ....Läs mer »

Vinvandring i Toscana med Brunello

Sköna Toscana med Italiens främsta vin: Brunello di Montalcino! Inte många namn ger så behagliga associationer som Toscana. Kanske är det kvintessensen av livets goda som konstnärer och författare har funnit här, och sedan förmedlat till oss frusna nordbor. Medeltidsbyn Montalcino tronar på en kulle ....Läs mer »

Vinvandring i Valpolicella med Amarone

Vid foten av Alperna ligger de vackra kullarna där det magiska Amarone-vinet görs. Under denna livsnjutarresa ger vi oss in i ett av Italiens mest uppskattade vindistrikt: Valpolicella. Här mellan Gardasjön och Alperna görs det omtyckta Amarone-vinet. Vi vandrar mellan vingårdarna och invigs i hemligheterna om hur man ....Läs mer »