Skip to main content

Weekend i Lissabon med vandring

Stadsweekend med vandring i berg och kust.

Det är inte många storstäder som imponerar på oss som normalt håller till i det gröna. Men ”ljusets stad” Lissabon är en av Europas vackraste städer och omges av magnifika naturområden som Sintras gröna berg och den maffiga Atlantkusten. Perfekt för en weekendresa där du inte behöver välja mellan stad, bad och vandring!

Ingen gör storstadsresor riktigt som vi. Dels erbjuder vi ett välplanerat innehåll med guide, dels kombinerar vi staden med skön vandring i den omgivande naturen. Det är roligare och sätter staden i sitt sammanhang. Vi bor mitt i Baixa, Lissabons flottaste och mest centrala stadsdel. Härifrån når vi Alfama, Castelo dos Mouros, katedralen, shoppinggatorna och restaurangerna till fots. Vi utnyttjar också tunnelbana och tåg under dagarna och bor nära stationerna. Självklart åker vi också gul spårvagn i Belém! Frukost och lunch ingår medan ni efter utflykterna är fria för att få en chans att njuta av ert favoritområde och hitta den matupplevelse som passar just er. Ibland är en storstad bäst just då, när man strosar planlöst och gapar över vackra byggnader, kikar in i lustiga butiker och spontanfikar till lite people watching. Upptäck Lissabon med omnejd som du aldrig gjort förut!

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2
Dagar:4
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ, del i dubbelrum, halvpension, guide, utflykter och transporter enligt program inklusive lokaltrafik. Ingår ej: middag, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Stadsvandring i Lissabon

Vi landar på förmiddagen och åker tunnelbana direkt från flygplatsen till vårt trevliga hotell i Baixa, hjärtat av Lissabon. Efter gemensam lunch samlas vi för ett par timmars stadsvandring. Vi upptäcker Lissabons historiska distrikt och stadens bästa utsikt. Baixa har alltid varit den rikaste stadsdelen. Den byggdes om helt efter jordbävningen 1755 till ett då innovativt rutnät med maffiga avenyer och torg. Det en gång fattiga Alfama är stadens äldsta del och präglas av branta och smala gator som sträcker sig upp mot borgen Castelo Sao Jorge. Det är här, i den moriska borgen, vi får stadens bästa panorama och kanske ett glas vin på ringmuren. Kvällen är fri för egna strövtåg och middag.

Måltider: lunch

Dag 2 Parkvandring och Belém

Som riktiga stadsbor går vi efter frukost till den lokala marknaden för att inhandla dagens picknick. Vi promenerar sedan längs Avenida da Liberdade, fönstershoppingens mecka, upp till Parque Eduardo VII. Vi beger oss sedan upp i Monsanto, ett stycke skogsklätt berg mitt i stan. Här vandrar vi längs lummiga stigar på jakt efter den perfekta picknickplatsen. Efteråt strosar vi nedåt mot Belém, den historiska stadsdelen som de upptäcktsresande satte av ifrån, numera mest känd för de gula spårvagnarna. Vi fikar med en pasteis de nata innan vi väljer om vi vill stanna kvar i Belém eller återvända till hotellet.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Slottsvandring i Sintras gröna berg

Lissabon är inte bara en vacker stad i sig, den är också omgiven av fantastiska naturområden alldeles utanför dörren. Strax norrut ligger nationalparken Sintra-Cascais, och det är uppe på ”månberget” som vi ska vandra idag. Det blir lummig skog och maffiga utsikter mot kusten på vår vandring mellan en rad stolliga slott. Pastellfärgade Pena, strama Castelo dos Mouros, romantiska Quinta da Regaleira… Vi tar after walk i mysiga Sintra by innan vi åker tåget ner till Lissabon igen. För sista kvällen rekommenderar vi Bairro Alto med stadens bästa uteliv, roliga restauranger och fado-uppträdanden.

Cirka 12 km vandring, 450 m upp, 450 m ner, svårighetsgrad 3 av 5.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Kustvandring vid Atlanten

Efter utcheckning beger vi oss ut till kusten, och inte var som helst utan till europeiska fastlandets västligaste punkt Cabo da Roca. Här går vi en mäktig kustvandring med branta klippor och skummande hav i blickfånget. Det är vilt och vackert och Lissabon känns plötsligt långt borta. Vi svalkar oss med ett bad och värmer oss med den kända fisksoppan innan vi åker ut till flygplatsen och vinkar farväl till Lissabon och dess mångsidiga omnejd.

Cirka 8 km vandring, 250 m upp, 250 m ner, svårighetsgrad 2 av 5.

Måltider: frukost, lunch

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Lissabon

 • Invånarantal: 560.000, vilket gör Lissabon alldeles lagom stort. Här finns huvudstadens kulturrikedom i ett kompakt format.
 • Klimat: Lissabon är Europas soligaste stad! Vår och höst råder ljumma temperaturer som inte tröttar ut stadsvandraren. Räkna med 20-25° på dagarna och 15-20° på kvällarna.
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: -1 timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: prisläget är klart humant jämfört med många andra storstäder
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs ej

Vandringen kring Lissabon

På denna resa gör vi dels stadvandringar, dels naturvandringar. I stan behöver du bekväma skor och ute på stigarna riktiga vandringsskor med tillhörande vandringskläder. Vår svenska guide är med hela resan och vi får också en intressant stadsguidning av en kunnig lokalguide en dag.

Måltider

Luncherna äts vissa dagar på servering och vissa dagar som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Lissabon. Därifrån åker vi enkelt och miljövänligt tunnelbanan direkt från terminalen till hotellet. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Lissabon. Du är då välkommen att följa med gruppen till hotellet om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka detta med oss).

Karta

Hotell

My Story Hotel Rossio

My Story Hotel Rossio

Vi har noggrant valt ut ett hotell som är mer än bara ännu ett stadshotell. Naturligtvis bor vi med bästa läge, mitt i gamla stan vid det berömda torget Don Pedro IV, mer känt som Rossio. Gågator, res...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-10-07Utan flyg/transferWeekend i Lissabon med vandring, utan flyg/transferJa7 995:-BokaMer information
2021-10-07ArlandaWeekend i Lissabon med vandringJa10 995:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg