Skip to main content

Vinvandring vid Rhen

Krispig Riesling och romantisk stämning vid sköna Rhen!

Följ med på en innehållsrik vandringsresa till Rieslingsdruvans hemort Rheingau! Här vandrar vi genom vinfälten med gamla riddarborgar och medeltida kloster i blickfånget, och åker båtfärd på floden. Två av dagarna följer vi Rheinsteig, kanske Tysklands vackraste led med imponerande vyer över floden Rhen. Vinerna här håller världsklass och vi besöker kända vinhus som Schloss Johannisberg, Kloster Eberbach och Georg Breuer. Vi bor i pittoreska vinbyn Rüdesheim med härlig ”stimmung” och gästfrihet.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på hotell med frukostbuffé, två luncher/picknick, två middagar, alla transporter, besök och vinprovningar enligt program, samt guidens tjänster. Tillägg: dryck, övriga måltider, enkelrum, övrigt. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Rüdesheim           

Flyg till Frankfurt och transfer till Rüdesheim där vi checkar in på vårt hotell. Lunch på egen hand. Vi hinner med en kortare eftermiddagstur upp till Niederwaldsdenkmal, monumentet ovanför byn som startade turismen i området. Vi bekantar oss med traktens viner hos kända Georg Breuer innan gemensam middag.

Måtider: middag

Dag 2 Vinvandring till Schloss Johannisberg

Vi börjar vandringen vid hotellet och går först genom vinfälten ovanför byn. Vårt första mål är det gamla klostret i Mariental, för att sedan följa vägen förbi gamla pittoreska kvarnar i dalen. Målet är Schloss Johannisberg med anor från 900-talet. Här har man dokumenterat odlingen av Rieslingdruvor sedan 1400-talet. Vi äter lunch och tar en titt i butiken med flera rariteter. Därefter buss till kända Kloster Eberbach där vi får en intressant rundvandring med provning.

10km.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Vinvandring längs Rheinstieg

Dagen börjar med en båtfärd västerut på Rhen. Floden kantas av vingårdar och gamla borgruiner. Vårt mål är vinbyn Lorch där vi börjar vår vandring längs den fina leden Rheinstieg. Först vandrar vi längs vingårdar för att sedan gå högre upp i den glesa skogen med en hisnande utsikt över floden. Området är Unesco-skyddat och har många historiska och kulturella minnesmärken. Vårt mål är Assmanshausen känt för sitt goda röda vin som vi självklart provar. Tåg hem till Rüdesheim. Gemensam middag.

15 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vinvandring Hildegard av Bingen

Vi hinner med en vandring även sista dagen. Den går i fotspåren av ortens religiösa kändis: Hildegard av Bingen som grundade ett kloster här på 1400 talet. Man har gjort en vandringsled där man följer henne i spåren. Vi hinner med en god lunch och lite shopping innan vi åker tillbaka till flygplatsen.

Måltider: frukost

Resfakta

Rhen och dess viner

Merparten av Tysklands vin odlas i sydvästra delen av landet, kring Rhen och dess bifloder. De gröna druvorna dominerar även om blåa druvor nu står för 1/3 av odlingsarealen. De vanligaste druvorna är Riesling, Müller-Thurgau och Spätburgunder (Pinot noir). Distriktet Rheingau, där vår vinvandringsresa äger rum, har sydsluttning mot Rhen och lämpar sig ypperligt för vinodling. Det är ett av Tysklands mista men främsta distrikt.

 • Klimat: Temperaturerna under våra vandringshelger ligger normalt på 20-25°C.
 • Land: Tyskland
 • Språk: tyska
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: prisläget är jämförbart med Sverige. Betalkort fungerar utmärkt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs ej

Vinvandring vid Rhen

Vi går lättare vandringar med svensk guide på stigar, små grusvägar och kortare bitar asfalt. Terrängen är kuperad men stigningarna är inte så långa.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Frankfurt. Vi har sedan cirka 1 timmes transfer till Rüdesheim. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Frankfurt. Man kan sedan ta sig till Rüdesheim med tåg på cirka en timme. Tågtider: www.bahn.de. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Zum Bären

Hotel Zum Bären

Vi bor på trevliga hotell Zum Bären, mitt i Rüdesheims pittoreska stadskärna. Gågatan Drosselgasse och floden Rhen ligger båda på promenadavstånd. Rummen är små men fräscha, var och ett inrett i sin e...

Bilder

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg