Skip to main content

Vinvandring i Toscana med Brunello

Sköna Toscana med Italiens främsta vin: Brunello di Montalcino!

Inte många namn ger så behagliga associationer som Toscana. Kanske är det kvintessensen av livets goda som konstnärer och författare har funnit här, och sedan förmedlat till oss frusna nordbor. Medeltidsbyn Montalcino tronar på en kulle som hämtad ur en saga, och vi värmer oss med ett av Italiens mest eftersökta viner: Brunello di Montalcino. Här får Sangiovese-druvan ett alldeles speciellt djup och matchas väl av köket som håller hög klass. Vi vandrar mellan utvalda vingårdar och smakar av härligheterna. Vi vandrar också till påve Pius idealstad Pienza, känd för sin goda fårost, och besöker Montepulciano, där det utmärkta vinet Nobile tillverkas. Vi bor med pool och fin utsikt i hjärtat av Montalcino. En äkta livsnjutarhelg!

Liknande vandringsresor:

Vinvandring i Piemonte med Barolo

Vinvandring i Valpolicella med Amarone

Vinvandring längs Rhen med Riesling

Vinvandring i Champagne

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vinvandring
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, två middagar med vin, två picknickluncher, tre vinprovningar. Ingår ej: övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Vinvandring Montalcino

Från flygplatsen åker vi buss genom Italiens gröna hjärta och checkar in på vårt familjeägda hotell med pool. På eftermiddagen tar vi en bensträckare runt Montalcinos urgamla stadsmurar för att reta aptiten och kika in i bakgårdarna. Utsikten över kullarna är poetisk. Vi tar sedan ett gott glas vin på Fiaschetterian, grundad 1888 av signor Santi, Brunellons fader. Efteråt sätter vi oss till bords på en av byns bästa restauranger.

Svårighetsgrad 1 vandrare av 5.

Måltider: middag

Dag 2 Vinvandring Sant’Antimo

Efter en god frukost går vi längs en klassisk led utför mot klostret Sant’Antimo. Vi äter picknick med vin i de vackra omgivningarna och beundrar den fransk-romanska kyrkan som tillhör det ännu aktiva klostret. Ibland kommer vi lagom till den gregorianska sångbönen! Vi fortsätter sedan till vingården Piccolómini för en guidad tur med provsmakning av flera viner, däribland deras maffiga Brunello. Buss tillbaka till Montalcino och middag på egen hand i byn. Passa på att utforska Montalcinos många gränder, delikatessbutiker och enotek (vinbutiker).

Svårighetsgrad 2 vandrare av 5.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Vinvandring Montepulciano – Pienza

Montepulciano är en välbevarad och levande medeltidsstad. Byns mest anrika familj Contucci tillverkar vin mitt i byn och bjuder oss på traktens stolthet: Nobile di Montepulciano. Vandringen går ner i dalen där vi avnjuter en välförtjänt picknick bland vinrankorna. Vi går sedan upp mot Pienza, påve Pius II's idealstad. Byn är också känd för Italiens kanske bästa Pecorino, fårost. Här sitter det fint med en kopp espresso eller en krämig glass innan vi återvänder till Montalcino. Middag med vinmeny på en av Montalcinos främsta restauranger. 

Svårighetsgrad 3 vandrare av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Montalcino

Vi njuter frukost och kanske ett dopp i poolen innan vi återvänder hem efter en njutningsfylld vinvandring.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Brunello di Montalcino

Montalcino ligger söder om Siena i södra Toscana. Den medeltida, befästa byn är mycket välbevarad, och på sluttningarna växer den toskanska druvsorten Sangiovese. Med mycket kärlek och varsam fatlagring blir den till Toscanas mest exklusiva vin. Ett stycke österut ligger en annan vacker stad: Montepulciano. Här görs ett annat känt vin: Nobile di Montepulciano. Mellan de båda låg en gång byn Corsignano, som påve Pius II byggde om till den idealiska renässansstad som fortfarande kan beundras. Pienza är också känt för sin goda fårost. Omivningarna är lika rika på vinodlingar, vetefält och solrosor som på spännande historia och gudomliga smakupplevelser.

 • Klimat: Temperaturerna under våra vandringshelger ligger normalt på 20-25°C.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: lite billigare än i Sverige. Kort tas ej överallt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: krävs för våra jordade kontakter. De platta passar.

Vinvandring kring Montalcino

Vi går lättare vandringar med svensk guide på stigar, små grusvägar och kortare bitar asfalt. Terrängen är kuperad men stigningarna är inte så långa.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Rom Fiumicino. Vi har sedan cirka 3 timmars transfer till Montalcino. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Rom eller Pisa. Man kan sedan åka tåg till Buonconvento och vidare till Montalcino med taxi. Tågtider: www.trenitalia.com. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel dei Capitani

Hotel dei Capitani

Vårt Hotel dei Capitani*** ligger vid den medeltida stadsmuren med maffig utsikt över kullarna långt nedanför. Frukost äter vi på terrassen. Hotellet är familjeägt och lagom stort. Rummen är utrustade...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/9Utan flyg/transferHotel dei CapitaniFullt7 995:-Fullt
21/9ArlandaHotel dei CapitaniFullt10 995:-Fullt

Erbjudanden

25/8Vandring i Andorrafrån 9 995:-
1/9Vandring i Bad Gasteinfrån 10 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg