Skip to main content

Vinvandring i Valpolicella med Amarone

Vid foten av Alperna ligger de vackra kullarna där det magiska Amarone-vinet görs.

Under denna livsnjutarresa ger vi oss in i ett av Italiens mest uppskattade vindistrikt: Valpolicella. Här mellan Gardasjön och Alperna görs det omtyckta Amarone-vinet. Vi vandrar mellan vingårdarna och invigs i hemligheterna om hur man gör detta vin. Vi bor på en äkta, familjeägd agriturismo (lantgård) med egen vintillverkning i Fumane och som bjuder på riktigt god mat och gästfrihet. Här ligger många av de mest kända producenterna som Masi och Allegrini och vi besöker både Serego Alighieri (som tillhör Masi) och mindre familjeproducenter under vår resa. Förutom all den goda maten och de fylliga Amarone-vinerna omges vi av både legend och historia. Vi börjar turen med ett besök i Romeo och Julias Verona, och till och med nationalskalden Dante är med på ett hörn...

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2
Dagar:4
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på agriturismo med frukostbuffé, två luncher och två middagar med vin, alla transporter, besök och provsmakningar enligt program, samt guidens tjänster. Tillägg: Enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Verona

Vi börjar vår vinresa med ett besök i Verona. Vi tar lunch på egen hand och går en rundtur i denna romantiska lilla stad. Vi får se Romeo och Julias balkong och den romerska arenan, som fortfarande hyser operaföreställningar under bar himmel. Vi beger oss sedan in i Valpolicellas dalar och checkar in på vårt mysiga lantboende i vinbyn Fumane. Här väntar familjen med en god middag med gårdens egna viner.

Måltider: middag

Dag 2 Vinvandring San Giorgio di Valpolicella

Efter en god frukost åker vi upp till Cavalo, där vandringen börjar. Vi går på en ås med härlig utsikt och skymtar Gardasjön i väster. Längs vägen stannar vi till i det gröna och dukar upp vår picknick bestående av lokala specialiteter och vin. I vackert belägna medeltidsbyn San Giorgio sitter det fint med en espresso innan vi går utför mot Fumane. På vägen ner stiftar vi bekantskap med den mindre familjeproducenten Ugolini. Här görs förtrollande god Amarone i en vacker miljö där cypresserna står i givakt. Middag på egen hand i byn. Kanske en frasig pizza?

Svårighetsgrad 2 av 5.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Vinvandring Marano di Valpolicella

Idag börjar vandringen utanför dörren. Vi värmer upp på grusvägarna som slingrar sig genom vinfälten innan det bär uppför mot vinbyn Marano. Vi går sedan utför med fin överblick över trakten. Vi avnjuter dagens läckra picknick innan vi tågar in mot Fumane. På eftermiddagen får vi en intressant guidning och vinprovning på eleganta Serego Alighieri (ättlingar rakt nedstigande led till självaste nationalskalden Dante), som tillhör kända Masi. Middag på vår agriturismo, där både Amarone och Ripasso matchas fint till den hemlagade maten.

Svårighetsgrad 2 av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Farväl till vinvandringen i Valpolicella

Utcheckning och återresa till Sverige efter en helg i Amarone-vinets tecken.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind. Vissa besök kan byta ordning eller ersättas av likvärdiga på grund av deras tillgänglighet.

Resfakta

Valpolicella och Amarone

Valpolicella är ett av de ”hetaste” vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sluttningar mot syd ger utmärkta förutsättningar för kvalitetsviner, något man kände till redan under antiken. Man gör många riktigt bra viner, från lättare röda till det kraftiga Amarone, gjort på druvor som fått torka tills de ger en mycket koncentrerad druvsaft. De andra typerna heter Recioto, Ripasso och Valpolicella, i olika varianter. De vingårdar vi besöker ligger alla i hjärtat av området, ”Valpolicella Classica”.

 • Klimat: Temperaturerna under våra vandringshelger ligger normalt på 20-25°C.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: lite billigare än i Sverige. Kort tas ej överallt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: krävs för våra jordade kontakter. De platta passar.

Vinvandring i Valpolicella

Vi går lättare vandringar med svensk guide på stigar, små grusvägar och kortare bitar asfalt. Terrängen är kuperad men stigningarna är inte så långa.

Måltider

Luncherna äts som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Venedig Marco Polo, Milano eller Verona (beroende på avresa). Från Venedig har vi cirka 2 timmars transfer till Fumane. Från Milano tar det cirka 2 timmar. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Milano, Venedig eller Bergamo. Man kan sedan åka tåg till Verona och vidare till Fumane med taxi. Tågtider: www.trenitalia.com. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Agriturismo El Pendola

Agriturismo El Pendola

På denna vinresa bor vi som sig bör: på en äkta italiensk agriturismo, dvs en lantgård med egen vintillverkning, pool och personligt inredda rum. Det är här hemma hos familjen vi hittar den största gä...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-09-25Utan flyg/transferVinvandring i Valpolicella, utan flyg/transferJa7 495:-BokaMer information
2021-09-25ArlandaVinvandring i ValpolicellaJa9 995:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg