Vinvandring i Valpolicella med Amarone

Vid foten av Alperna ligger de vackra kullarna där det magiska Amarone-vinet görs.

Under denna livsnjutarresa ger vi oss in i ett av Italiens mest uppskattade vindistrikt: Valpolicella. Här mellan Gardasjön och Alperna görs det omtyckta Amarone-vinet. Vi vandrar mellan vingårdarna och invigs i hemligheterna om hur man gör detta vin. Vi bor på en äkta, familjeägd agriturismo (lantgård) med egen vintillverkning i Fumane och som bjuder på riktigt god mat och gästfrihet. Här ligger många av de mest kända producenterna som Masi och Allegrini och vi besöker både Serego Alighieri (som tillhör Masi) och mindre familjeproducenter under vår resa. Förutom all den goda maten och de fylliga Amarone-vinerna omges vi av både legend och historia. Vi börjar turen med ett besök i Romeo och Julias Verona, och till och med nationalskalden Dante är med på ett hörn...

Liknande vandringsresor:

Vinvandring i Piemonte med Barolo

Vinvandring i Toscana med Brunello

Vinvandring i Champagne

Aktivitet:Vinvandring
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:1, 2Mer information
Dagar:4
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på agriturismo med frukostbuffé, två luncher och två middagar med vin, alla transporter, besök och provsmakningar enligt program, samt guidens tjänster. Tillägg: Enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Verona

Vi landar mitt på dagen och stannar till för lunch på egen hand innan vi når Verona. Vi går en rundtur och får se den romerska arenan, Romeo och Julias balkong och den vackra stadskärnan. Vi beger oss sedan in i Valpolicellas dalar och stiftar bekantskap med den kanske minsta och mest udda producenten i hela Valpolicella, signor Zeno på Monte dei Ragni. Denne filosof gör försvinnande lite men förtrollande god Amarone och använder hästar istället för traktorer i jordbruket. Vi checkar sedan in på vårt mysiga lantboende i vinbyn Fumane. Här väntar en god middag med gårdens egna viner.

Svårighetsgrad 1 av 5.

Måltider: middag

Dag 2 Vinvandring Negrar di Valpolicella

Vi åker buss till San Rocco där vi gör en fin vandring förbi vinbyarna Marano och Negrar, till vår utvalda vingård Roberto Mazzi. Här dukar familjen upp en delikat fyrarätterslunch med olika viner. Både Amarone och Ripasso matchas perfekt till den hemlagade maten. Sen eftermiddag är vi tillbaka på vår gård där vi slappnar av innan den som orkar äta mer besöker någon av byns restauranger. 

Svårighetsgrad 2 av 5.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Vinvandring San Giorgio di Valpolicella

Efter en god frukost åker vi upp till Cavalo, där vandringen börjar. Vi går med härlig utsikt och skymtar Gardasjön i väster. Längs vägen stannar vi till i naturen och dukar upp vår picknick bestående av lokala specialiteter och vin. I vackert belägna byn San Giorgio sitter det fint med en espresso innan vi går utför mot Fumane. På vägen tilbaka får vi en intressant guidning och vinprovning på eleganta Serego Alighieri (ättlingar rakt nedstigande led till självaste nationalskalden Dante), som tillhör kända Masi. Middag på vår agriturismo. 

Svårighetsgrad 2 av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Farväl till vinvandringen i Valpolicella

Utcheckning och återresa till Sverige efter en helg i Amarone- vinets tecken.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind. Vissa besök kan byta ordning eller ersättas av likvärdiga på grund av deras tillgänglighet.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Valpolicella och Amarone

Valpolicella är ett av de ”hetaste” vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sluttningar mot syd ger utmärkta förutsättningar för kvalitetsviner, något man kände till redan under antiken. Man gör många riktigt bra viner, från lättare röda till det kraftiga Amarone, gjort på druvor som fått torka tills de ger en mycket koncentrerad druvsaft. De andra typerna heter Recioto, Ripasso och Valpolicella, i olika varianter. De vingårdar vi besöker ligger alla i hjärtat av området, ”Valpolicella Classica”.

 • Klimat: Temperaturerna under våra vandringshelger ligger normalt på 20-25°C.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: lite billigare än i Sverige. Kort tas ej överallt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: krävs för våra jordade kontakter. De platta passar.

Vinvandring i Valpolicella

Vi går lättare vandringar med svensk guide på stigar, små grusvägar och kortare bitar asfalt. Terrängen är kuperad men stigningarna är inte så långa.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Milano eller Venedig Marco Polo (beroende på avresa). Från Milano har vi cirka 2,5 timmars transfer till Fumane. Från Venedig tar det cirka 2 timmar. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Milano, Venedig eller Bergamo. Man kan sedan åka tåg till Verona och vidare till Fumane med taxi. Tågtider: www.trenitalia.com. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Skriv ut

Karta

Hotell

Agriturismo El Pendola

Agriturismo El Pendola

På denna vinresa bor vi som sig bör: på en äkta italiensk agriturismo, dvs en lantgård med egen vintillverkning, pool och personligt inredda rum. Det är här hemma...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
16/9Utan flyg/transferAgriturismo El PendolaFullt8 495:-Fullt
16/9KastrupAgriturismo El PendolaFullt9 995:-Fullt
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
23/9Utan flyg/transferAgriturismo El PendolaFullt8 495:-Fullt
23/9ArlandaAgriturismo El Pendola211 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
30/9Utan flyg/transferAgriturismo El PendolaFullt8 495:-Fullt
30/9ArlandaAgriturismo El PendolaFullt10 995:-Fullt