Vintervandring

Det är inte bara skidåkare som kan njuta av naturen på vintern.

Visst kan man vandra i ett gnistrande vinterlandskap. Oavsett om vi går med snöskor över vita vidder eller i bara kängorna på preparerade spår, så är det lätt att gå och kräver ingen tidigare erfarenhet. Våra vintervandringsguider kan sina berg och vet var snön är bäst för dagen. Snöskorna ingår i resans pris.

Snöskovandring har blivit mycket populärt i Alperna. Tänk att frasa fram i snön, orörd sånär som på spåren från djuren. Alptopparna tornar upp sig runt oss och de tysta skogarna kastar blåa skuggor på snön. Längre fram väntar en ombonad hytta, även om solen värmer gott. Efter vandringen väntar goda middagar och ett trevligt boende, precis som på alla våra resor.

I Valle Maira kombinerar vi snöskoturerna med vandringar på barmark i vårgröna Ligurien. I Val Gardena finns utmärkta möjligheter att kombinera med längd- eller utförsåkning för den som vill. 

Vintervandring i Valle Maira och Ligurien

Följ med på vintersafari i denna orörda alpdal, innan vi möter våren på italienska Blomsterrivieran. Om magi vore en plats så skulle den vara Valle Maira. I hjärtat av de maritima Alperna, på gränsen mellan Italien och Frankrike, ligger denna avlägsna plats som lockar alpinister och naturälskare ....Läs mer »

Skidåkning och Vintervandring i Val Gardena

Paradisiska Val Gardena i vinterskrud. I 20 år har vi vandrat med våra gäster i denna makalösa dal, med sin lyckliga kombination av tyrolergemyt och italiensk gästfrihet (och kokkonst). Allt inramat av de mest bedårande dolimitberg och blomsterängar man kan föreställa sig. När vi sedan satte foten ....Läs mer »