Vincykling med Amarone

En cykelresa bland vingårdarna mellan Venedig och Gardasjön.

Resan börjar med ett besök i Venedig innan vi trampar in i Venetos varierade landskap på jakt efter dess kulinariska och enologiska hemligheter. Här ligger vindistrikten på rad. I Valdobbiadene släcker vi törsten med Italiens favoritbubbel Prosecco medan Alperna tornar upp sig i fjärran. Bland Valpolicellas körsbärsträd och stenmurar invigs vi i hemligheterna kring hur det magiska Amarone-vinet blir så gott. Vid den glittrande Gardasjöns strand smakar vi av doldisen Bardolino som passar bra till både fisk och kött. En grappa i hemstaden Bassano hjälper till att smälta all den goda maten, som har hämtat inspiration från både sjö, hav, skog och berg. Cyklingen är inte alltför utmanande och vi rullar genom bedårande landskap med solen i ryggen.

Aktivitet:Vinvandring, Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2Mer information
Dagar:5
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, tre middagar, tre cykeldagar med lunch, cykelhyra, bagagetransport, guide samt transporter och vinprovningar enligt program. Ingår ej: övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Venedig

Vi landar i "La Serenissima", som venetianarna kallar sin stad, på förmiddagen. Bagaget får vänta på bussen medan vi åker vaporetto-båtar direkt från terminalen till St Markus-platsen. Rundvandring och lunch på egen hand i denna unika stad på vattnet. Törsten släcker man lämpligen med en Bellini på Hemingway's favorithak Harry's Bar. Vi åker sedan till vårt lanthotell i hjärtat av Prosecco-området.

Måltider: middag

Dag 2 Vincykling Prosecco och Grappa

Vi cyklar i området mellan Conegliano och Valdobbiadene på vägar som 1966 blev den första vinvägen i Italien. Omgivningarna är mycket vackra med sina prydliga vinrader och Alperna i fjärran. Här bekantar vi oss med Italiens favoritbubbel Prosecco, som görs enligt en helt egen metod. Efter lunch på vår utvalda vingård åker vi transfer till Bassano del Grappa. Italienarna klassar grappan som en "digestivo" som hjälper till med matsmältningen efter en entusiastisk måltid. Avsmakningen sker i historiska lokaler vid Bassanos berömda bro. Vi åker sedan till vinbyn Fumane i Valpolicella, där vi checkar in på familjeägda lantgården El Pendola. Mamma Anna-Maria dukar upp hemlagad mat och gårdens viner åt oss.

26 km, upp 310 m, ner 260 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vincykling Valpolicella

Efter en god frukost upp i sadeln igen och in i Valpolicella-dalen. Vi passerar vinfält, körsbärsträd, stiliga palats och små lantliga byar. De vackra stenmurarna ”a secco”, utan murbruk, kantar många av vägarna. Lagom till lunch rullar vi in på vår utvalda vingård, där vi avnjuter vår picknick i dess vackra omgivningar, med gårdens viner till. Vi cyklar sedan hem till agriturismon för lite avkoppling. Middag på egen hand ikväll. Kanske en frasig pizza?

21 km, upp 320 m, ner 320 m.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Vincykling Bardolino

Efter frukost beger vi oss till den glittrande Gardasjöns sydöstra strand. Vi cyklar genom de poetiskt vackra vinkullarna som är hem för Bardolino-vinet. Druvorna är desamma som i Amarone men metoden annorlunda och smaken lättare och mer anpassad för blandköket från sjö och skog som äts här. Vi smakar på vinerna på en historisk vingård, och äter sedan picknick och badar på stranden. På vattenspegeln skymtar vi Sirmione, där den romerske poeten Catullus lät sig inspireras. Avskedsmiddag med traktens läckerheter på kvällen.

22 km, upp 180 m, ner 280 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Farväl till Vincyklingen

Efter frukost åker vi tillbaka till Venedig för att ta flyget hem till Sverige.

Måltider: frukost

Hur tuff är turen? 2 cyklister. Vackra landskap innebär backar, och cykelturerna närmar sig svårighetsgrad tre på en skala av fem. Då turerna är korta har vi ändå satt graden till två.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Venetos vindistrikt

Veneto är namnet på Venedigs och Veronas omväxlande och välmående landskap. Landskapets norra del ligger uppe i Dolomiterna och dess södra del i Po-deltat. Området har historiskt haft en mycket stor betydelse då republiken Venedig var en rik och inflytelserik stormakt under medeltiden och renässansen. De rika handelsmännen byggde de berömda villorna (snarare palats) i Venedigs omgivning. Än idag är Veneto ett av Italiens mest välbärgade landskap. Närmast kusten är landskapet platt för att längre in i landet bli mer kuperat. I hela regionen odlas vin. Ventianarna älskar sitt mousserande vin, Prosecco, från Valdobbiadene. På det görs även den populära aperetivon "spritz". I Valpolicella norr om Verona är det istället rödvin som gäller. Här görs det smakrika Amarone med speciella metoder. I Bardolino vid Gardasjön görs viner med samma druvor som i Valpolicella men med en lättare karaktär.

 • Klimat: Temperaturernar ligger normalt på 20-25° när vi genomför våra cykelresor.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än i Sverige, kort tas ej överallt
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar; för de runda jordade behövs adapter

Vincykling 

Vackra landskap innebär backar, och cykelturerna närmar sig svårighetsgrad tre på en skala av fem. Då turerna är korta har vi ändå satt graden till två. Vår svenska cykelguide leder turerna under dagarna och delar gärna med sig av sina kunskaper om trakten. Vi har även en följebil med mekaniker med under dagen. Vi cyklar i grupp med cirka 15 personer och om vi delar upp oss i mindre grupper ser vi alltid till att bestämma en mötesplats för gemensamma raster. Vi cyklar på i lugn takt, pausar då och då för att passa på att njuta av naturen, det trevliga umgänget och kanske en kopp italienskt kaffe eller en svalkande dryck. Vi cyklar på små asfaltsvägar och korta sträckor på grus. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Tiderna som anges motsvarar effektiv cyklingstid. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Venedig Marco Polo. Vi åker sedan båttransfer in till besöket i stan och därefter buss från flygplatsen till vårt första hotell. Vissa avgångar flyger vi istället till Verona. Då åker vi buss till Venedig. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Venedig eller Treviso. Om du flyger till Treviso går tåg till Venedig Santa Lucia. Tågtider: www.trenitalia.com. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: mountainbike med 29-tumshjul
 • Växlar: 20
 • Bromsar: handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: smal sportsadel. Egen sadel kan monteras
 • Pedaler: vanliga; SPD-pedaler finns på förfrågan. Egna pedaler kan monteras
 • Bagage: pakethållare med väska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej
 • Övrigt: aluminiumram
 • Tillval: elcykel finns på förfrågan
Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Vincykling med Amarone

Hotell Vincykling med Amarone

Mellan Conegliano och Valdobbiadene bor vi en natt på lyxiga Ca' del Poggio**** , som ligger med utsikt över de vinklädda kullarna. Den egna restaurangen är specialicerad p&ar...

Avgångar & priser

  För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  12/9Utan flyg/transferHotell Vincykling med AmaroneFullt11 495:-Fullt
  12/9ArlandaHotell Vincykling med Amarone513 995:-Boka
  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  19/9Utan flyg/transferHotell Vincykling med AmaroneFullt11 495:-Fullt
  19/9ArlandaHotell Vincykling med AmaroneFullt13 995:-Fullt