Skip to main content

Viktig information gällande COVID-19

Uppdaterad 2020-05-14

Vi trodde nog att vi hade sett det mesta vid det här laget: Kuwaitkrig, devalvering, 9/11, tsunami, finanskris, askmoln, flygbolagskonkurser och strejker. Men corona hade väl ingen kunnat (mar)drömma om. Givetvis kommer världen att ta sig igenom även denna kris och det gör även Prima Travel. Just nu gäller det att rädda liv och jobb. Sen kan vi återvända till att göra det vi och våra gäster älskar mest: att resa.

Nedan ger vi allmän information och svar på de vanligaste frågorna.

Allmän information om COVID-19

Kommande resor

Kl 16:00 den 13 maj förlängde svenska UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder fram till och med den 15 juli. Med anledning av detta ställer vi in alla utlandsresor fram till det datumet.  Vi är i kontakt med alla resenärer som påverkas av avbokningarna.

För avresor efter den 15 juli gäller normala resevillkor.

Boka om, inte av

När en resa ställs in erbjuder vi förmånlig ombokning som alternativ till avbokning. De flesta av våra resenärer vill ju resa och väljer detta alternativ, vilket vi tackar för. Vi har ställt resegaranti till Kammarkollegiet vilket innebär att dina pengar alltid är trygga hos oss.

När du reser stöder du en mängd små lokala företag och uppmuntrar också bevarandet av naturen på resmålet. Turismen står för 10% av globala BNP och upp till 50% på vissa resmål. Genom att flytta fram din resa hjälper du oss stödja våra underbara resmål.

Nya telefontider

Våra telefontider är tills vidare måndag-fredag 09:00-12:00. Du är även välkommen att maila oss på info@primatravel.com. Ha översikt med att det kan ta längre tid att få svar nu. Om du vill besöka oss, ring och boka i förväg.

Frågor och svar om COVID-19

Kommer min resa att genomföras?

Prima Travel följer alltid UD’s och SRF’s rekommendationer. Om UD avråder från resmålet inom 14 dagar före avresa ställer vi in resan och du får full återbetalning.

Om ingen avrådan finns genomförs resan som planerat och normala resevillkor gäller.

Kan jag avboka min resa?

Vi bokar av din resa och ger full återbetalning om avrådan från UD gäller. Du behöver inte göra någonting. Vi erbjuder då även rabatt om du istället väljer att boka om till en framtida resa under 2020 eller 2021.

Tidigare än 14 dagar före avresa och i alla andra fall gäller normala resevillkor vid avbokning.

Kan jag avboka en resa som redan bokats om?

Om du valt att flytta fram en resa och avrådan i efterhand förlängs till att omfatta den ursprungliga reseperioden omfattas du inte av möjligheten till fri avbokning. Detta beror på att situationen hela tiden förändras och varje bokning bedöms i förhållande till när resan går.

Vad gäller om jag tillhör en riskgrupp?

Individuella orsaker till att inte resa, som sjukdom, oro eller tillhörande en riskgrupp gäller inte som grund till avbokning. I vanlig ordning är det istället din reseförsäkring som ska täcka detta.

Måste jag slutbetala en resa som snart går?

Delbetalningarna ska skötas enligt resevillkoren så länge resan inte är inställd. Om delbetalning inte kommer in avbokas resan mot avgift. Ställs den in får du återbetalning och löper på så vis ingen risk.

Gäller nya erbjudanden för mig som har en bokning?

Erbjudanden gäller inte retroaktivt (till exempel öppet köp eller nedsatt pris). För alla bokningar gäller villkoren vid bokningstillfället.

Vågar jag boka en resa?

Eftersom Prima Travel följer UD’s och SRF’s rekommendationer genomförs inga resor till länder eller områden som bedöms vara riskfyllda. Ställs en resa in får du full återbetalning.

Vi har ställt resegaranti till Kammarkollegiet. Det betyder att du får tillbaka pengarna för din resa även om arrangören skulle hamna i obestånd.

Vi släpper nu efter hand 2021 års resor för att du som vill ska kunna resa med betryggande avstånd från den nuvarande situationen.

Fortsätt drömma!

Johan, Dahn, Ulrica, Maria, Eja och Hugo

Sök resa

Erbjudanden

12/8Expedition Kebnekaisefrån 29 995:-
19/8Expedition Kebnekaisefrån 29 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg