Skip to main content

Våra guider

Svenska guider

Vi är mycket stolta över våra duktiga guider. På de flesta resmål har vi svenska guider, och på ett fåtal orter har vi lokalguider som talar god engelska. Oavsett vilket är de kundutvärderingar som gästerna fyller i fyllda av lovord över dem. Vi har valt att ha lite äldre guider med stor erfarenhet, kunskap och som älskar att vandra och att cykla. Naturligtvis åker vi själva med på resorna flera gånger om året!

Nästan 100 av branschens bästa reseledare och guider

De är riktiga personligheter med vitt skilda bakgrunder som alla förenas av samma passion för aktiva resor. Till vardags är de lärare, ingenjörer, poliser, operasångerskor, fiolbyggare, ölbryggare, läkare, florister, vaktmästare, fotografer eller frilansande heltidsguider, bara för att nämna några. De gör också många spännande resor på egen hand, som vi presenterar nedan tillsammans med ett litet, litet urval av våra guider. Någon nämnd och ingen glömd!

Kompetens och säkerhet

Våra guider har stor kompetens inom vandring och cykling och hjälper gärna till med tips. De är också utbildade i första hjälpen och krishantering.


Tomas Olausson är den som varit med längst i Prima Travel, ända sen starten i mitten av 80-talet. En engagerad lärare som stadigt guidar ett par veckor varje år. Om så semestern ska gå till det. Några av hans favoriter är Mayrhofen, Ligurien och engelska Cornwall.


Eja Robertsson har arbetat på de flesta av våra resmål och är en av de där extra omtyckta guiderna. Så bra att hon numera också ansvarar för rekrytering och utbildning av alla våra guider. Många gäster åker dit Eja ska! Hon bor delar av året i Chamonix och är såklart en fena på skidåkning. Hon har också lång erfarenhet av resebranschen i Frankrike, Italien och Kroatien.


Anna Gyllenstierna är en av våra mest passionerade Italienguider. Hon syns ofta ute på nya resmål i detta outtömliga land och hon har en speciell förkärlek för de goda vinerna. Hemma i Stockholm är hon IT-konsult, men smiter gärna iväg långt bort när tillfälle ges. De senaste åren har hon hunnit med bland annat Mexico, Svalbard och Apulien i södra Italien.


Alf Borgström är en riktig veteran som ändå stoltserar med bland de starkaste benen i hela vår laguppställning. Han har varit i Val Gardena otaliga gånger och kan varenda blomma på Seiser Alms gröna ängar. Med sin lärarbakgrund har han en omtyckt ledarstil. Mycket aktiv även utanför resorna, bland annat som amatörastronom i Västerås. Senaste resan gick till Vancouver i Canada, där han bland annat fick en andlös stund betraktandes en bärätande björn.


Magnus Nilsson har varit med så länge att han mer än någon annan definierat stilen på våra cykelresor. Han är aktiv i cykelfrämjandet och ser till att komma loss från sitt vanliga jobb imponerade många veckor varje år. Då leder han våra cykelresor och letar upp nya resmål som upplevs bäst på cykel. Magnus har många projekt på gång, men det är hemligt än så länge!


Sonia Rodiere bär på en outtömlig energi som hon gärna släpper ut på de lite tuffare turerna i Alperna. Hennes styrka och entusiasm hjälper till när gästerna ska ta de sista höjdmetrarna!


Mino Toselli är en av våra mest uppskattade lokalguider. Han är född och uppvuxen i Limone Piemonte och kan verkligen allt om denna trevliga del av de italienska och franska Alperna. Han är dessutom en mycket sympatisk person och en verklig tillgång ute på vandringarna.

Sök resa

Erbjudanden

26/11Vandring på Kap Verdefrån 15 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg