Skip to main content

Karta och inspiration

På vår världskarta kan du botanisera bland alla våra vandringsresor och cykelresor världen över. Zooma med knapparna + och -

Längre ner på sidan får du tips för att välja rätt resa, och kan titta på filmer från våra resor.

Sök resa

Var ska jag resa?

Vi har ofta trevliga samtal med gäster som undrar vilken resa som kan passa dem bäst. Vår målsättning är att ha varianter för alla på världens bästa resmål för vandring och cykling. Det har resulterat i Skandinaviens största utbud av vandringsresor och cykelresor och det kan ofta vara svårt att veta var man ska börja!

Några frågor att ställa dig själv inför valet av resa:

Vill jag resa med guide eller på egen hand?

De flesta av våra resor går i små grupper med svenska guider. Då behöver du inte tänka på någonting mer än att njuta av reseupplevelsen. Till det kommer intressant guidning och trevligt sällskap. Om du föredrar att resa själv har vi allt fler resor på egen hand. Du slipper åter tänka på organisationen eftersom vi har förbokat allt det väsentliga, men du bestämmer själv tempo och kan ägna dig åt ditt egna resesällskap.

Vilken svårighetsgrad passar mig?

Våra resor är graderade från 1-5, där ”tvåorna” motsvarar normalkondition. Ettorna är för dem som vill ta det lite lugnare och få lika mycket semester som aktivitet, utan jobbiga stigningar. Treorna och fyrorna är för goda vandrare och cyklister medan femmorna är för de starkaste. Läs mer om våra svårighetsgrader här

När på året vill jag resa?

Med oss kan du vandra och cykla hela året om. Våra resor går när klimatet på resmålet är som bäst för vandring och cykling. Vår och höst rör vi oss mycket kring Medelhavet, ofta men inte alltid i kustmiljö. På sommaren drar vi upp i bergen, i Alperna eller Pyrenéerna, eller till centrala och norra Europa. Vintern flyr du till de olika Atlantöarna eller riktigt långtbortistan.

Vilken miljö kan jag se mig i?

Vill du vandra i ståtliga berg, längs en vacker kust med möjlighet till bad eller i något skönt inland med mjuka kullar, slingrande floder och mysiga byar?

Är jag sugen på något speciellt land?

Åter, fundera på vilket land du helst skulle investera en semestervecka i. Är det Italien, Spanien, Österrike, något nytt och spännande österut eller hjärtat av Europa? Kanske längre bort än så?

Måste jag resa från någon särskild ort i Sverige?

Vi erbjuder flyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo. Om någon avresort saknas är det för att inga tillräckligt bra flyg finns, eller att efterfrågan är för liten. Då kan du alltid boka resan utan flyg och själv ordna nedresan.

Vilken resa är bäst?

Alla resor är olika fast lika! Våra stamgäster uppskattar att de alltid får en Prima-resa oavsett resmål. Det betyder högsta klass på upplägget: ett trevligt hotell, traktens bästa turer, svensk guide och med det mesta inkluderat.

Hur hittar jag min resa då?

Det finns fem sätt:

  • Botanisera i vår meny
  • Sök fram lämpliga resor med vår sökmotor
  • Skriv något i fritextfältet
  • Surfa över vår världskarta
  • Ring och prata med oss! Vi tycker att vandringsresor och cykelresor är det roligaste som finns och är glada för att du funderar på att resa med oss. Sinsemellan har vi besökt alla våra resmål så det finns alltid en expert att tala med.

Välkommen till ett roligare sätt att resa!

Filmer från våra resor

Ingenting kan ersätta känslan av att färdas genom ett nytt landskap för egen maskin och låta sinnena insupa stämningarna. En skön film från några av våra resor kan dock tjäna som inspiration till din nästa resa. Om du själv är filmintresserad tar vi gärna emot korta bidrag från våra resmål!

Prenumerera gärna på vår Youtube-kanal

Film från Vandring på Amalfikusten

Film från Vandring i Ligurien och Cinque Terre

Film från Vandring på Menorca

Film från Vandring i Val Gardena

Film från Vandring i Baskien

Film från Vandring i Andorra

Film från Cykla i Slovenien

Film från Cykla i Provence

Film från Båtcykling i Kroatien

Film från Båtcykling med Venedig

Film från Båtcykling i Holland

Film från Båtcykling i Bordeaux

Erbjudanden

8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg