Vandringsresor runt Medelhavet

Vår och höst, när kylan har greppet om Sverige, vandrar vi på några av Europas mest magiska platser. Medelhavet är rikt på fina vandringsleder och ofta går vi nästan ensamma på stigarna. Att vandra mellan kust och hav och avrunda vandringen med ett ljumt bad är oslagbart! På kvällarna njuter vi av det goda Medelhavsköket. Här finner du vid sidan om många kustvandringar även resmål i det inre av de olika medelhavsländerna.

Vandring i Albanien

En vandringsresa utöver det vanliga i spännande Albanien med en sväng in i Montenegro som extra bonus. Vår nya vandringsresa tar oss till Albaniens mytomspunna och fortfarande oupptäckta nationalparker Valbona och Theth i landets norra del. Här har få turister varit. De 2500 meter höga bergstopparna omringar ....Läs mer »

Vandring på Amalfikusten

"Den dag Amalfiborna dör och kommer till himlen, blir en dag som alla andra". Så står det på en plakett i Amalfi, och vi är böjda att hålla med. Amalfikusten anses av många vara den vackraste kustremsan i Italien. Den branta halvön söder om Neapel har lockat resenärer i alla ....Läs mer »

Vandring i Andalusien

En omtyckt vandringsresa i mytomspunna Andalusien! Skapar inte namnet Andalusien ljuva associationer så säg? Tänk blå himmel, spröda mandelblomster, små vita byar utspridda i landskapet och en spännande historia. Där Europa möter Arabien verkar tiden ha stått stilla och gör inte oss hugade ....Läs mer »

Vandring i Apulien på Italiens klack

Strövtåg i hjärtat av Medelhavet. Ett av våra mest älskade resmål är Apulien längst ner i sydöstra Italien. På den här nya vandringsresan njuter vi av det genuina Syditalien med lätta vandringar som ger tid till att utforska de vackra konststäderna, medelhavsköket och Italiens ....Läs mer »

Vandring på Blomsterrivieran

Vandring i Taubes fotspår i Ligurien och på Rivieran. Denna fina kuststräcka måste vara en av Europas vackraste platser. Det speciella ljuset, vyerna och den doftande macchian med rosmarin och kaprifol har lockat poeter, målare och besökare i alla tider. Inte minst vår egen Evert Taube, som sjöng om den ....Läs mer »

Kustvandring på Costa Brava

Tidningen National Geographic har valt Costa Brava till ett av världens främsta resmål! Costa Brava betyder ”den vilda kusten” på katalanska. Här mellan Barcelona och franska gränsen vandrar vi längs en naturskön kuststräcka. Vi går delar av den kända kustleden GR-92 mellan fiskebyar ....Läs mer »

Vandring vid Comosjön

Här har man semestrat sedan romartiden och det är inte svårt att förstå varför. Denna sköna vandringsresa går till ett av Italiens vackraste områden. Comosjön är kanske mest känd för sina storslagna vyer och vackra villor med pruknande trädgårdar men dess bäst bevarade ....Läs mer »

Vandring i Grekland i Aristoteles fotspår

En vacker och fantasieggande vandringsresa genom historien. Följ med på en historisk vandring i Grekland där nutid och dåtid möts. Vi börjar veckan vid Aristoteles hemby för att sedan fortsätta till området vid Mount Athos där munkar har levt sedan tidig medeltid. Här vandrade även perserkungen ....Läs mer »

Vandring i Israel i Jesu fotspår

En fantasieggande vandringsresa genom historiens mest kända platser.  På denna unika vandringsresa följer vi i Jesu fotspår från Nasaret till Genesarets sjö. Vi vandrar i det pastorala landskapet i Galliléen och besöker många kända platser från Nya Testamentet. Senare delen av vandringen ....Läs mer »

Vandring i Kalabrien

En unik vandringsresa i Syditalien med Stromboli, Tropea och Aspromonte. Kalabrien är en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Här står fortfarande ”solens mat” på menyn och om du redan har besökt norra delarna av Italien vågar vi lova en helt annan upplevelse! Tack vare många års resor ....Läs mer »

Vandring på Korsika

Vandring på Korsika - Skönhetens ö
Stolt och vacker reser hon sig ur Genuabuktens azurblå vatten, Medelhavets bästa vandringsö. Korsika kan liknas vid en del av Alperna som har hamnat mitt ute i Medelhavet. Fransmännen kallar ön Île de Beauté, Skönhetens ö, vilket vi får erfara under våra vandringar över ljuvligt doftande ....Läs mer »

Vandring i Kroatiens nationalparker

Där bergen möter havet vandrar vi i ett av Europas vackraste länder. På denna fina vandringsresa vandrar vi i tre av Kroatiens nationalparker: Paklenica, Velebit och Plitvice. Det handlar om riktigt höga berg, där de högsta topparna når över 1 700 meter. I nationalparken Paklenica skär mäktiga ....Läs mer »

Båtvandring i Kroatien

Den kroatiska övärlden är känd för sin skönhet. Upptäck den till fots! Vi öluffar med egen båt och gör strandhugg vid de vackraste öarna, där både Brac och Hvar förutom betagande vyer bjuder på mångtusenårig historia och många kulturminnesmärken. Dagens ....Läs mer »

Vandring i Ligurien och Cinque Terre

En vild och vacker kuststräcka i norra Italien som lockar vandrare och livsnjutare. Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välja mellan ett kortare och ett längre vandringsalternativ. Lederna följer kusten mellan blått hav och gröna berg, som ....Läs mer »

Vandring på Mallorca

Bästa vandringsturer på Mallorca
Läcker vandring med kust, berg, bad och ett av våra bästa hotell. Vi har valt att bo mitt i Mallorcas bästa vandringsområde. Runt Port de Sóller  finns vandringsleder i alla vädersträck och i olika miljöer: längs kusten, på urgamla leder och i högalpin terräng. Mest spektakulär ....Läs mer »

Vandring i Montenegro

Följ med på vår fina vandringsresa i ett av Europas yngsta länder: Montenegro. Vi börjar vandringarna vid staden Kotor, en välbevarad medeltidshamn vid Sydeuropas enda riktiga fjord. Vandringarna går sedan längs den mäktiga bergskedjan alldeles intill havet. Vi besöker också den forna huvudstaden ....Läs mer »

Kustvandring i Portugal

Sköna vandringar i soliga Portugal! I södra delen av Portugal går leden Fiskarens väg eller Rota Vicentina, som anses vara en av Europas vackraste vandringar. Här vandrar man längs den måleriska kusten med paradisiska stränder och små charmiga fiskebyar. Stigarna är upptrampande av generationer av ....Läs mer »

Vandring i Provence

Från höga Provence till Medelhavet i Frankrikes kanske mest njutningsfyllda landskap. Vi har i år gjort ett nytt program för vandringsresan i Provence med början uppe vid den mäktiga ravinen Gorges de Verdon. Vandringarna här ger oss hänförande vyer över de vilda klipporna med branta stup. Vi ....Läs mer »

Vandring på Sardinien

Vandring på kustleder på Sardinien
Riktiga vandringar i vild Medelhavsmiljö! Vi älskar Medelhavet och jakten efter den perfekta vandringen i området har lett oss till Sardinien. Närmare bestämt till den bergiga och avlägsna östkusten och massivet Supramonte. Här är naturen så otämjd så vi får åka fyrhjulsdrivna ....Läs mer »

Vandring på Siciliens Eoliska öar

En solig vandringsresa på de mytomspunna Eoliska öarna norr om Sicilien. Norr om Sicilien ligger de Eoliska öarna, små gröna vulkanöar med slående vacker natur. Stromboli är kanske den mest kända ön, medan vi håller till på de bättre vandringsöarna. Här njuter ....Läs mer »