Vandringsresor bland Alper och berg

Här hittar du några av våra mest klassiska vandringsresor i Europas bergstrakter. Vi reser dit vandringen och upplevelsen är som bäst, vare sig det är kända orter eller okända pärlor. Resorna går sommar och höst, då vandringsvädret på höjd är som bäst. Bergen är rika på vandringsleder åt alla håll och vi erbjuder ofta flera olika vandringsalternativ varje dag efter ork och lust. Gemytet är stort och vi äter gärna lunch på någon mysig bergshytta!

Vandring i Andorra

Lilla bergslandet Andorra har blivit mycket populärt bland våra vandrare. Vackrare än Alperna? Många tycker det! Det lilla landet Andorra mitt i Pyrenéerna bjuder på stora kontraster. I huvudstaden Andorra la Vella ligger butikerna tätt och några kilometer bort breder vackra alpängar ut sig. Vi vandrar ....Läs mer »

Vandring i Bad Gastein

Omväxlande vandring och charmigt boende i Gasteinerdalen i Österrike. Den populära skid- och kurorten Bad Gastein bjuder på varierad och fin vandring i härlig alpmiljö. Orten hade sin första blomstringstid på 1800-talet och hit reste kungligheter och dåtidens kändisar för att bada i de varma ....Läs mer »

Vandring i Chamonix

Maffiga vandringar i Europas största berg. En timmes bilresa från Geneve ligger Chamonix, i folkmun även kallat Europas alpina huvudstad. Läget vid foten av Mont Blanc och nära både Italien och Schweiz erbjuder Chamonix en fantastisk miljö för alla tänkbara bergsaktiviteter. Här samsas såväl ....Läs mer »

Vandring i Cortina d'Ampezzo

En vandringsresa i Alpernas vackraste bergskedja! Många har upplevt de italienska Dolomiternas speciella skönhet med oss, och många återvänder år efter år. Cortina d’Ampezzo är Dolomiternas största ort och känd för sina sköna omgivningar. Här ligger vackra hotell vägg ....Läs mer »

Stugtur i Dolomiterna

Från fjällstation till fjällstation genom Alpernas kanske märkligaste landskap! En klassisk stugtur som går genom de vackraste delarna av Dolomiterna i nordöstra hörnet av Italien. Här möter oss ett fascinerande landskap med spetsiga berg formade av  rosaskimrande kalksten. Vi vandrar i Sexten-massivet ....Läs mer »

Vandring i Apenninerna och Gran Sasso

En italiensk upptäckarresa till ”Lilla Tibet” i Abruzzo, Apenninernas hjärta. Knappt två timmar från Rom i regionen Abruzzo ligger den stora nationalparken Gran Sasso med toppar på närmare 3000 meter. Här finns ett rikt nätverk av leder och den storslagna naturen står inte Alperna efter. ....Läs mer »

Vandring i Limone Piemonte

Härliga sommarvandringar på alpängar i mat- och vinlandskapet Piemonte. I Piemonte bara en timme från Medelhavet bjuder den charmiga, italienska bergsbyn Limone, tillika Italiens äldsta skidort, på färgstarka sommarvandringar i Maritima Alperna. En stor del av området utgörs av en nationalpark och under ....Läs mer »

Vandring i Madonna di Campiglio

Två fina vandringsområden bjuder denna italienska pärla på! Mycket charmiga alporten Madonna di Campiglio i italienska Alperna har ett sällsynt fint läge: på ena sidan reser sig de ståtliga Brenta-dolomiterna i ett rosaskimrande sken, på andra sidan: granitberg med gnistrande sjöar, vattenfall ....Läs mer »

Vandring i Mayrhofen

Från fäbodvallarna på bergssidorna hörs koskällor och nere i byn tappas en iskall öl upp. Mayrhofen i kända Zillertal i Tyrolen är en av Alpernas populäraste orter såväl sommar- som vintertid. På sommaren är det en mötesplats för vandrare, skärmflygare och skidåkare ....Läs mer »

Vandring vid Monte Rosa

Vackra vandringar i Alpernas näst högsta bergsmassiv! På den italienska sidan av alpernas näst högsta berg Monte Rosa ligger den lilla charmiga bergsbyn Alagna. Vi bor mitt i byn på anrika Hotel Monterosa och vandrar sedan i dalarna vid det mäktiga massivet. Veckan avslutas med en toppbestigning där ....Läs mer »

Vandring i Bulgarien och Pirinbergen

Vandring  och lyx i Bulgariens vackraste bergsmassiv! Nationalparken Pirin vid Bulgariens största skidort Bansko bjuder på mäktiga alpvandringar med fina leder, vackra sjöar (som man kan bada i) och orörd natur. Vi bor lite extra lyxigt på Premier Mountain Resort, där poolen väntar efter dagens vandring. ....Läs mer »

Vandring i Pyrenéerna och Val d'Aran

Fina vandringar i orörda Val d’Aran som avslutas med bad vid Medelhavet. Mitt i Pyrenéerna ligger undersköna Val d’Aran. Dalen är ansedd som det vackraste och mest orörda området i spanska Pyrenéerna. Det är här i skidorten Baquiera som spanska kungahuset har sitt vinterresidens. Val d’Aran ....Läs mer »

Stugtur i Pyrenéerna

Från hytta till hytta i Europas vildaste berg. På denna fascinerande vandringsresa går vi långled högt uppe i östra Pyrenéerna. Vi börjar och avslutar resan i Spanien och bor under vandringarna på utvalda fjällstationer i Frankrike. Området är med rätta naturskyddat och vi har ....Läs mer »

Vandring med guldkant i Saalbach

En lite lyxigare vandringsresa till orten som sammanfattar hela den österrikiska idyllen. I vackra Salzburgerland ligger den kända alporten Saalbach. Längs huvudgatan tävlar hotellen om vem som har de vackraste balkonglådorna och från de omgivande ängarna hörs kornas klockor. Vandringarna i Saalbach går ....Läs mer »

Vandring i Slovenien

Alperna "som de en gång var". På den här omtyckta resan vandrar vi i en mer orörd del av Alperna. De Julianska Alpernas kalksten påminner om Dolomiterna och gör att de lyser vita som snö även på sommaren. Slovenien är mysigt och vi bor i landets mest kända vinter- och sommarsportort ....Läs mer »

Vandring Tour du Mont Blanc

En klassisk vandring genom tre länder runt Alpernas högsta berg. En klassisk vandring där vi vandrar med guide genom tre länder runt Alpernas högsta berg. Vi börjar i Les Houches vid foten av Mont Blancs norra sida. Sedan vandrar vi vidare och över till Italien där vi bland annat bor en natt i charmiga Courmayeur. ....Läs mer »

Vandring i Val Gardena

Vår mest populära vandringsresa i vackra Dolomiterna! En av våra mest meriterade guider liknar Val Gardena vid paradiset. Vi är benägna att hålla med : här möter man blommande alpängar, ett vackert alpint panorama, fritt strövande Hapflingerhästar och därtill italiensk mat som saknar motstycke. ....Läs mer »

Nya vandringar i Val Gardena

Fortsättningen på klassiska Val Gardena! Val Gardena i italienska Sydtyrolen är vårt i särklass mest älskade resmål i Alperna. Det är som att stiga in ett vykort med spetsiga vita berg, lysande gröna ängar med betande kor och haflinger-hästar, prydliga tyrolerhus och god mat. Då många ....Läs mer »

Stugtur i Val Gardena

Från hytta till hytta går vi runt Dolomiternas vackraste dal. Många är de som vandrat med oss i undersköna Val Gardena både en och flera gånger genom åren. Därför är det extra roligt att nu kunna erbjuda en tur från hytta till hytta för de mest hugade vandrarna. Med början ....Läs mer »