Skip to main content

Vandring vid Monte Rosa

Vackra vandringar i Alpernas näst högsta bergsmassiv!

På den italienska sidan av alpernas näst högsta berg Monte Rosa ligger den lilla charmiga bergsbyn Alagna. Vi bor bekvämt mitt i byn på anrika Hotel Monterosa där vi blir väl omhändertagna av den trevliga personalen. På dagarna gör vi dagsvandringar i dalarna vid det mäktiga massivet och på kvällarna äter och dricker vi gott.

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukostbuffé och 6 middagar, svensk- eller engelsktalande vandringsguide, transporter under vandringarna. Ingår ej: en middag, luncher, dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Alagna

På flygplatsen i Milano möter vår representant som sedan kör upp genom Sesia-dalen till den genuina alpbyn Alagna. Transfern tar ca 2 timmar.  God middag på Hotel Monterosa.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring i Otrodalen

Dagens vandring går i en av sidodalarna till Val Sesia. Vi vandrar direkt från hotellet upp till den gamla walserbyn Weng. Walserfolkets hus hade en speciell arkitektur och de byggde vackert timrade hus uppe på över 2000 meter. Under vandringen har vi fina vyer över Monte Rosa-massivet och de kringliggande 4000-meterstopparna. Middag på hotellet.

5 tim vandring, 8 km, +550 m, -550 m. 

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring till Rifugio Barba Ferrero

Efter frukost tar vi en kortare transport in i dalen. Vi vandrar sedan längs med floden Sesia i ravinen till Rifugio Barba Ferrero.  Det är en riktig fjällstation med stilig utsikt. Här kan vi njuta av polenta eller pasta innan vi vandrar en annan väg tillbaka mot Alagna. Terrängen är högalpin och vi har Monte Rosas mäktiga södra glaciär bakom oss.  

6 tim vandring. + 700 m, - 700 m.

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Vandring i Valle Vogna

Först en kort transfer till grannbyn Riva Valdobbia där vi åker in i sidodalen Valle Vogna. Vi vandrar sedan Sentiero dell´Arte, konststigen, in i dalen.  Vi passerar flera äldre fäbodar under vandringen. På vägen tillbaka följer vi ån. Vi avslutar vandringen vid fjällstationen Rifugio San Antonio med en kall öl.

4 tim vandring + 400 m, -400 m.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Fri dag

Idag vilar vi benen men om någon känner sig stark gör guiden en alternativ vandring. Kortare eller längre beroende av önskemål!

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring till Alpe Sattal

Idag har vi en lite tuffare tur framför oss. Vi startar direkt från hotellet och vandrar upp mot byn Pedemonte. Därefter går stigen längs en liten bäck upp mot Alpe Campe Inferiore. Härifrån väljer vi en mindre stig och fortsätter upp mot Alpe Sattal. De sista hundra höjdmetrarna är rejält branta. Från Alpe Sattal har vi en hänförande utsikt upp mot hela Monte Rosa-massivet.

6 tim vandring, + 800 m, -800 m.

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Vandring Forich pass och Olen dalen

Vi följer leden från Alagna till Otro och vidare upp till Forich passet 2432 möh. Sedan ner till Olen dalen via Pianalunga och sista biten tar vi liften ner till Alagna.

6 tim vandring, + 1200 m, -400 m.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till Monte Rosa

Vi lämnar Alagna och Hotel Monterosa efter frukost för att åka buss till Milano där flyget hem väntar efter en vecka av fin vandring.

Måltider: frukost

 

Hur tuff är turen: 3-4 vandrare

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Monte Rosa

Vyerna över Monte Rosa-massivet är storslagna och alpkänslan infinner sig snabbt! Monte Rosa är ett bergsmassiv på gränsen mellan Italien och Schweiz. Monte Rosas högsta punkt, tillika Schweiz högsta punkt, är Dufourspitze, 4 634 m.ö.h. Monte Rosa är det näst högsta massivet i Alperna efter Mont Blanc.

 • Klimat: alpint
 • Land: Italien
 • Språk: italienska. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Många hyttor tar bara kontanter.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs inte för ojordade platta kontakter.

Vandring vid Monte Rosa

Vi går med svensk- eller engelsktalande guide. Vandringen går på bra leder och kräver ingen specialutrustning utöver rejäla vandringskängor och -kläder. Svårighetsgraden är medel på alla vandringar men vi gör rejäla stigningar både upp och ner flera av dagarna så man bör vara i god form och erfaren vandrare.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Milano Malpensa. Vi har sedan drygt 2 timmars transfer till Alagna Valsesia. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Milano Malpensa eller Milano Linate. Det går inga tåg till Alagna så vi rekommenderar hyrbil om du ordnar transfern själv. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Monterosa Alagna

Hotel Monterosa Alagna

Mitt i den pittoreska alpbyn Alagna Valsesia ligger fräscha Hotel Monterosa Alagna, först öppnat 1865. Det är ett litet och personligt hotell med bekväma dubbelrum med eget bad/wc. Den egna restaurang...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
26/7Utan flyg/transferVandring vid Monterosa utan flyg/transferMer än 812 495:-Boka
26/7ArlandaVandring vid MonterosaMer än 815 495:-Boka

Liknande resor

Stugtur i Mercantour

Stugtur i Mercantour

Från hytta till hytta i Alpernas vilda västern. - Alpernas sydvästligaste del kallas för Maritima Alperna på grund av närheten till havet. Här finner vi en av bergskedjans bäst bevarade hemligheter m...
Vandring i Gran Paradiso

Vandring i Gran Paradiso

Vandring i de italienska Alpernas vackraste nationalpark. - Denna höghöjdstur går till Gran Paradiso, den stora nationalparken i Aostadalen i Italien. Veckans höjdpunkt i dubbel bemärkelse blir en to...
Vandring i Mayrhofen

Vandring i Mayrhofen

Från fäbodvallarna på bergssidorna hörs koskällor och nere i byn tappas en iskall öl upp. - Mayrhofen i kända Zillertal i Tyrolen är en av Alpernas populäraste orter såväl sommar- som vintertid. På s...
Haute Route Chamonix-Zermatt

Haute Route Chamonix-Zermatt

Den klassiska turen Haute Route är ett måste för varje hängiven vandrare. - Haute Route mellan Chamonix och Zermatt är den absoluta klassikern i Alperna. Långa dagar, gröna dalgångar, stora glaciärer...
Vandring i Bad Gastein

Vandring i Bad Gastein

Omväxlande vandring och charmigt boende i Gasteinerdalen i Österrike. - Den populära skid- och kurorten Bad Gastein bjuder på varierad och fin vandring i härlig alpmiljö. Orten hade sin första blomst...
Vandring i Madonna di Campiglio

Vandring i Madonna di Campiglio

Två fina vandringsområden bjuder denna italienska pärla på! - Mycket charmiga alporten Madonna di Campiglio i italienska Alperna har ett sällsynt fint läge: på ena sidan reser sig de ståtliga Brenta-...

Erbjudanden

6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburg utan flygfrån 6 995:-
6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburgfrån 10 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg