Skip to main content

Vandring på Teneriffa på egen hand

Vandringsön som har allt, i full frihet!

Denna upplevelserika resa på egen hand är något för dig som vill uppleva högklassig vandring i egen takt med allt förbokat. Det är en spännande mix av miljöer som väntar på denna mångsidiga ö: svarta vulkanlandskap, uråldriga, fuktdrypande skogar, hisnande vackra raviner och så klart själva kronjuvelen: Spaniens högsta berg Teide. Varje dag bjuder på både lättare och tuffare alternativ som du själv väljer efter ork och tycke. Bland det bästa med att resa på egen hand är att vi kan bo några nätter på ett litet hotel rural, som de små och vackra historiska hotellen kallas. Vårt val ligger i pittoreska kustbyn Garachico, långt ifrån massturismen. Andra halvan av veckan bor du istället på ett historiskt hotell i UNESCO-listade kolonialstaden La Laguna. Transporterna löses enkelt med hyrbil, inkluderad i priset. Du får också ett gediget informationsmaterial med kartor, vägbeskrivningar och gps-spår som vi tagit fram själva efter många års erfarenhet av Teneriffa.

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2, 3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, hyrbil, del i dubbelrum, sju frukostar, informationspaket med kartor och gps-spår. Ingår ej: luncher, middagar, dryck, bränsle. Tillägg: enkelrum, uppgradering av hyrbilen. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Garachico

Ni flyger till Teneriffa och hämtar ut en förbokad hyrbil som kommer att ta er till hotellen och de olika vandringarna under veckan. Kör sedan till nordkusten och den välbevarade lilla kustbyn Garachico, som stått still i tiden sedan vulkanutbrottet 1706 fyllde igen hamnen med lava. Här checkar ni in för de första fyra nätterna på ett hotel rural, som präglas av den lokala stilen. På kvällen ges tillfälle att botanisera bland restaurangerna innan sängdags.

Måltider: inga.

Dag 2 Vandring Chinyero

Ovanför Garachico ligger Teneriffas geologiskt yngsta område. Här går ni en rundtur mellan vulkanerna Garachico och Chinyero, som senast hade utbrott 1909. Det är en riktig vulkanvandring över sand och lavaflöden. Paletten är speciell: svart och gul sand, lysande gröna kanarietallar, Atlantens blå och så kanske vit snö på toppen av Teide, som vakar över er hela dagen.

Det kortare alternativet: 6 km, 2 tim, 285 m upp, 285 m ner, 2 vandrare.

Det längre alternativet: 12,6 km, 3,5 tim, 420 m upp, 420 m ner, 3 vandrare.

Måltider: frukost.

Dag 3 Vandring Masca

Intill unga Chinyero ligger öns äldsta område Teno. Det är dramatiska, grönskrudade raviner som väntar er på dagens bildsköna tur. Starten går i Santiago del Teide, där mandelträden blommar i februari. Efter en lite tuff stigning fortsätter vandringen lätt utför på kammen som delar det fuktiga nord från det torrare syd. Utsikterna är hänförande och vi ser både La Gomera och La Palma där ute i havet. Väl nere i Masca befinner vi oss i en annan värld, omgivna av flera hundra meter stupbranta väggar och subtropisk grönska. Själva byn Masca väntar med en läskande after walk innan hemresan.

Det kortare alternativet: 8,5 km, 3,5 tim, 360 m upp, 710 m ner, 3 vandrare.

Det längre alternativet: 17,5 km, 6 tim, 1000 m upp, 1000 m ner, 4 vandrare.

Måltider: frukost

Dag 4 Vandring Ladera Tigaiga

Mitt på nordkusten ligger den breda Orotava-dalen, en frodig förkastning fylld av byar och små odlingar. Efter vandringen kan man passa på att besöka historiska Orotava eller livliga Puerto de la Cruz med både turister och lokalbefolkning i en skön mix. Vandringen går upp längs dalens ena sida genom skog, raviner och utsiktspunkter.

Det kortare alternativet: 11 km, 5,5 tim, 800 m upp, 800 m ner, 3+ vandrare.

Det längre alternativet: 14,7 km, 6,5 tim, 1000 m upp, 1000 m ner, 4 vandrare.

Måltider:  frukost

Dag 5 Vandring Roques de García och Teide

Efter utcheckning kör ni över ön och stannar till på den höglänta vulkanöknen Cañadas, som hämtad ur en westerfilm. Det udda inslaget utgörs av Teides enorma vulkankon som står mitt i. Efter tre dagars intensiv vandring är det skönt med lite aktiv vila, och dagens vandring runt de märkliga klippformationerna Roques de García tar bara en och en halv timme. Efteråt ges tid att åka linbanan upp på Teide för veckans största utsikter. Kör sedan ner mot den forna huvudstaden La Laguna, Kanarieöarnas kanske vackraste stad, och checka in på historiska Hotel Nivaria i centrum. Här väntar en fin miljö och en välförtjänt spa-anläggning.

4 km, 1,5 tim, 280 m upp, 280 m ner, 2 vandrare.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring Chinamada

Genom att bo i La Laguna de tre sista nätterna får vi slagläge på vårt favorithörn av Teneriffa: Anaga-halvön. Här tror man sig nästan komma till Macchu Picchu eller Hawaii. Det är grönt, brant och storslaget var man än tittar. Dagens vandring är resans tuffaste (om man väljer att gå hela rundturen). Med start uppe i de uråldriga lagerskogarna går leden utför mot grottbyn Chinamada. Här passar det med lunch innan man antingen går tillbaka eller fortsätter ner i ravinen och upp förbi byarna Los Batanes. Den som går hela turen får se mycken skönhet och gå många sköna höjdmeter.

Det kortare alternativet: 12,5 km 5 tim, 830 m upp, 830 m ner, 3+ vandrare.

Det längre alternativet: 14,7 km, 6 tim, 1240 m upp, 1240 m ner, 4+ vandrare.

Måltider: frukost

Dag 7 Vandring Taganana

Den sista vandringen är en av de vackraste (även om det är svårt att välja en favorit). Med start i pyttebyn Afur går ni ner till en vild strand och sedan upp på en kustled som kan mäta sig med både Cinque Terre och Gudarnas stig. Det är också en av öns få kustleder över huvudtaget. Efter några kilometer når ni Taganana där man gärna läskar sig med ett immande glas av traktens rosévin. Till sist följer en sista stigning innan ni släntrar tillbaka till Afur och bilen.

Det kortare alternativet: 5,5 km, 2 tim, 380 m upp, 380 m ner, 2+ vandrare.

Det längre alternativet: 13 km, 4 tim, 1000 m upp, 1000 m ner, 4 vandrare.

Måltider: frukost

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Teneriffa

Frukost, utcheckning och hemresa efter en riktigt fin vandringsvecka.

Måltider: frukost

Resfakta

Teneriffa

Teneriffa är den största av de sju Kanarieöarna och den mest varierade. I syd är det torrt och soligt och där trängs massturismen på en ganska begränsad yta. Den norra kusten är grön och bördig och har ett behagligt klimat. Vin odlas på båda sidorna och kännetecknas av en solmogen, fyllig smak och starka mineraltoner från den vulkaniska jorden. I väst och öst ligger massiven Teno och Anaga med bråddjupa, gröna dalar med fantastiskt fin vandring. I nordöst lever de gamla lagerskogarna kvar. Mitt på ön tronar inte bara öns utan hela Spaniens högsta berg, Teide. Toppen omges av en röd krateröken, Cañadas del Teide. Det finns många vackra småstäder med koloniala byggnader, som Puerto de la Cruz, La Laguna och Orotava, liksom många byar där vardagslivet går sin gilla gång. Här eggar öarnas spännande historia med de mystiska urinvånarna, spanjorernas upptäckt och farvägarna till Nya världen.

 • Klimat: Klimatet är jämnt och somrigt året runt, men varierar en hel del tack vare passadvindarna från norr. Generellt sett är nordkusterna fuktigare och grönare, med dramatiska klippor och gott om odlingar, medan sydkusterna är torra och soliga nästan jämt. Det är inte för inte som Teneriffa kallas för minikontinenten. Var beredd på allt slags väder: sol, värme, regn och kyla.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska. Även engelska och tyska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: -1 timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandringen på Teneriffa

Ni går ensamma utan grupp eller guide och hittar vägen med hjälp av vårt egenutvecklade och utförliga informationsmaterial. Det innehåller allmän information, servicenummer, vägbeskrivningar steg för steg, översiktskartor samt gps-spår som du kan ladda ner till din gps eller smartphone. Varje dag föreslår vi ett par olika vandringsalternativ. Lederna på Teneriffa är av alla slag: både jämna och mer steniga. Gemensamt för dem är att de är i gott skick och att skyltning och märkning överlag är goda.

Teide

Om ni vill åka linbanan upp på Teide rekommenderar vi förbokning för att undvika köerna. Boka här. Om du vill kröna upplevelsen med en toppbestigning av Teide, Spaniens högsta berg, krävs tillstånd. Platserna är gratis men begränsade och ni behöver boka minst två-tre månader i förväg på www.reservasparquesnacionales.es. Ni behöver sedan bära med er era pass och det utskrivna tillståndet, som kontrolleras vid grinden.

Flyg och transfer

Om ni bokar resan med flyg landar ni på Teneriffas södra, internationella flygplats. Där hämtar ni ut en förbokad hyrbil som smidigt tar er till hotellet och vidare till veckans äventyr.

 • Vi samarbetar med Cicar (Canary Island Car). Ni behöver ingen voucher utan presenterar er vid disken med ert namn.
 • Bilen är ur småbilsklassen med fyra dörrar (Opel Corsa eller liknande).
 • Luftkonditionering.
 • Manuell växellåda.
 • Plats för två personers bagage. Vid 3-4 resenärer på samma bokning uppgraderar vi kostnadsfritt till en större bil. Vid fler än så bokar vi två små bilar, åter utan extra kostnad.
 • Helförsäkring utan självrisk ingår.
 • Två förare ingår.
 • Vi är återförsäljare för hyrbilsfirman medan kontraktet görs mellan er och dem. Vi hänvisar därför till dem för frågor om specifika villkor, vägassistans, skadehantering mm.
 • Om du ordnar eget flyg måste du meddela oss tider och flightnummer så att vi kan anpassa tiderna för upphämtning och avlämning. Om ditt flyg och därmed hyrbilsperioden ändras kan ändringskostnader tillkomma.

Karta

Hotell

Hotell Vandring på Teneriffa på egen hand

Hotell Vandring på Teneriffa på egen hand

Vi har valt att bo på två ställen under veckan, för att minimera transporterna och för att låta er uppleva två skilda miljöer. Garahotel*** - I den lilla välbevarade kustbyn Garachico bor vi på detta...

Bilder

Avgångar & priser

Sida 1 av 4

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-11-10Utan flyg/transferVandring på Teneriffa på egen hand, utan flyg8 995:-BokaMer information
2020-11-10ArlandaVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-11-10LandvetterVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-11-17Utan flyg/transferVandring på Teneriffa på egen hand, utan flyg8 995:-BokaMer information
2020-11-17ArlandaVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-11-17LandvetterVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-11-24Utan flyg/transferVandring på Teneriffa på egen hand, utan flyg8 995:-BokaMer information
2020-11-24ArlandaVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-11-24LandvetterVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-12-01Utan flyg/transferVandring på Teneriffa på egen hand, utan flyg8 995:-BokaMer information
2020-12-01ArlandaVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-12-01LandvetterVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-12-08Utan flyg/transferVandring på Teneriffa på egen hand, utan flyg8 995:-BokaMer information
2020-12-08ArlandaVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information
2020-12-08LandvetterVandring på Teneriffa på egen hand13 795:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg