Skip to main content

Vandring på Sri Lanka

En resa för alla sinnen på färgstarka Sri Lanka.

Sri Lanka anses vara ett av de hetaste resmålen just nu. Här finns fina stränder, fantastisk natur med ett rikt djurliv, spännande vandringar och en intagande gästfrihet. Vi får under vår resa uppleva regnskog, teplantager, pilgrimsvandring och safari. Resan är inte bara en vandringsresa utan även en upplevelserik rundtur med kultur, historia och spännande mat.

Vi bor på utvalda hotell och resorter med alla bekvämligheter och får även ta del av den berömda lankesiska gästfriheten.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, vandringar och safaris enligt program med engelsktalande guide och transporter. Ingår ej: luncher, dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Avresa från Sverige

Dag 2 Ankomst till Sri Lanka

Vid ankomsten till Sri Lanka möts du av vår representant på plats. Tropikernas dofter och värme omger oss genast och kittlar till kommande upptäcktsfärder. Därefter transfer till hotellet i Negombo där det finns tid att besöka den lilla men livliga staden eller ströva längs stranden. Vi bor de första två nätterna på Beacon Beach I Negombo.

Dag 3 Fiskmarknad i Negombo

Frukost på hotellet. Första dagen landar vi lite lätt med ett besök på fiskmarknaden i Negombo. Ett färgstarkt spektakel med nya dofter och smaker. På eftermiddagen tid på egen hand att utforska Negombo och få lite tid på stranden. Övernattning på Beacon Beach i Negombo.

Dag 4 Vandring i Kitulgala

Efter frukost transfer till Kitulgala där vi gör en kortare vandring på eftermiddagen. Vi korsar Kilani-floden på en flotte och vandrar sedan i regnskogreservatet. Kanske ett dopp i de naturliga poolerna under ett tak av prunkande grönska? Övernattning på Kitulgala Rest House.

Dag 5 Beli Lena grottorna 

Vi gör en kortare cykeltur på morgonen efter frukost. Målet är de kända Beli Lena grottorna med många arkeologiska fynd från förhistorien.  På eftermiddagen kan man delta i en frivillig fartfylld forsränning ( avgift) eller bara softa på hotellet. Sedan transfer till Maskeliya där vi checkar in på Punsisi Rest House. Vi tar det sedan lite lugnt inför nattens bergsbestigning.

Dag 6 Bestigning av Adam´s Peak

Vi börjar toppbestigningen av Adam´s Peak redan vid två-tiden på natten. Tanken är att vi skall vara uppe på toppen vid soluppgången. Vägen upp kantas av ljus och lyktor. Man vandrar större delen av tiden i trappor. Visst, det här en riktig en-gång-i-livet upplevelse. Efter soluppgången vandrar vi utför igen. Väl tillbaka på hotellet väntar sedan en varm frukost. Vi åker sedan vidare till Nuwara Eliya och Windsor Hotel där vi tar det lugnt resten av dagen.

14 km, 6 tim, 1200 m upp, 1200 m ner.

Dag 7 Vandring i Horton Plains nationalpark

Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen för att vandra i Horton Plains National Park. I detta fridfulla område möter vi ett varierande landskap med allt från dimhöljda berg till sjöar och vattenfall. Här finns ett stort antal endemiska (unika) växter och ett rikt fågelliv. Två höjdpunkter är utsikten från World’s End och de mäktiga vattenfallen Bridal Veil. Efter den nio kilometer långa vandringen gör vi ett besök på en teplantage. Vi övernattar sedan igen på Windsor Hotel.

9 km. + 200 meter, -200 meter 

Dag 8 Besök i Ella

I dag tar vi det lite lugnare och åker först till staden Ella. Vi gör en kortare vandring upp till Little Adams Peak med fina vyer över Ella med omgivningar.  Sedan vidare till Ella Orient Hotel Resort för middag och övernattning.

Dag 9 Vandring genom teplantager

Vi lämnar hotellet på morgonen för transfer till Bandarawela för att vandra genom teplantager och skogar. Vårt mål är ett vackert vattenfall där man kan ta ett bad och njuta av den medhavda picknicken. Vi fortsätter sedan genom små byar där vi möter lokalbefolkningen. Övernattning på Ella Orient Hotel där njuter vi av en god middag.

12 km.

Dag 10 Vandring till Ella Rock

Efter en kort transfer till Bandarewela igen så gör vi en 12 km lång vandring upp till Ella Rock.

Vi vandrar genom regnskog,  grönsaksodlingar och teplantager. Väl uppe på Ella Rock öppnar ett storslaget panorama upp sig söderut ända ner mot havet. 12 km

Dag 11 Vilodag i Udawalawe

Vi packar ihop oss och åker till Udawalawe där vi har en skön fridag. På vägen stannar vi på ett hem för föräldralösa elefanter. Vi bor på fina Grand Udawalawe Safari Resort. 

Dag 12 Safari i Udawalawe nationalpark

Vi åker iväg tidigt på morgonen på safari i Udawalawe National Park. Omgivna av bergsmassiv möter vi savann och teakskogar. Den stora dammen i området och Walewe-floden drar till sig en rik fauna med stora hjordar av elefanter och vilda bufflar. Vi åker sedan tillbaka till hotellet för lite vila innan vi åker ner till kusten där vi checkar in på vårt hotell Ranna 212 Hotel vid kusten.

Dag 13 Valsafari

Vi åker iväg i den arla gryningen för att leta efter de riktigt stora däggdjuren. Från november till mars finns det goda möjligheter att få se blåval. Väl tillbaka på land igen besöker vi det gamla holländska fortet i Galle. Vi återvänder sedan till vårt hotell. 

Dag 14 Hemresa

Nu är det dags att ta farväl av Sri Lanka. Vi åker transfer till flygplatsen för att flyga hem till Sverige efter ett par upplevelserika veckor.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind. Hotellen som nämns är preliminära och kan ersättas med likvärdiga.

Resfakta

Sri Lanka

Sri Lanka är en östat sydöst om Indien med cirka 20 miljoner invånare. Landskapet går från flackt och kulligt till bergigt i syd. Kulturen och den spännande maten liknar de från södra Indien. Den stora ön är hemvist för en rik uppsättning etniska folkgrupper, religioner, språk och miljöer. Sri Lanka var en brittisk koloni från 1796 till 1948. Efter självständigheten hette man först Ceylon och bytte sedan namn till Sri Lanka när republiken infördes 1972. Som en kvarleva av den brittiska historien är nationalsporten cricket. Den största staden heter Colombo och tur är kanske det eftersom den egentliga huvudstaden går under det enkla namnet Sri Jayawardenapura.

 • Klimat: tropiskt. Temperaturerna brukar ligga runt 20 grader i de höglänta områdena, och närmar sig 30 vid kusten.
 • Land: Sri Lanka
 • Språk: singalesiska, tamil och engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: +5,5 timmar
 • Valuta: lankesisk rupie LKR. 100LKR: c:a 5 SEK 
 • Prisläge och betalningssätt: kort på hotell och kontanter på caféer och butiker. Det finns uttagsautomater på flygplatsen och vid köpcentra. Guiden informerar om detta.
 • Dricks: är inte obligatoriskt men om man är nöjd så brukar man ge 100LKR till porter och städpersonal, 200 LKR till servitörer ( per dag) samt 500 LKR per dag till guide och chaufför. 
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: nej, egen reseförsäkring behövs
 • Visum för svenska medborgare: ja. Ansök i god tid på http://www.eta.gov.lk/slvisa/ eller via en visumservicebyrå
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: minst sex månader efter hemresedatum
 • Eladapter: ja, väggkontakterna är av engelsk eller gammal engelsk standard
 • Övrigt: kontakta en vaccinationscentral för uppdaterad information om ev. vaccin för resor till Sri Lanka

Vandring på Sri Lanka

Vi går med engelsktalande lokalguide som finns tillgänglig samtliga dagar och gärna delar med sig av sina kunskaper om landet. Var beredd på varmt väder och regnskurar. Regnskogen och den växlande molnigheten gör att solen ofta inte är speciellt påfrestande. Vi går i lugn takt och tar pauser när det behövs.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Colombo. Vi har sedan en kort transfer till första hotellet. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Colombo. Därifrån kan man ta taxi till hotellet. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Karta

Hotell

Hotell Vandring på Sri Lanka

Hotell Vandring på Sri Lanka

Vi bor på olika hotell och guesthouse under vår resa på Sri Lanka och njuter av den berömda lankesiska gästfriheten. Alla rum har egen dusch och toalett och är av medelklass. Hotellen anges i dagsprog...

Bilder

Vandring i Sri Lanka - Eventyrlig rundtur i kultur och historia
Vandring på Sri Lanka med sitt rika djurliv

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg