Skip to main content

Vandring på Sicilien

En solig vandringsresa med Taormina och Etna.

Östra Sicilien har det mesta som en vandrare kan önska: dramatisk natur, tidlösa små byar, ljumma bad och så förstås Etna, Europas högsta aktiva vulkan. Lägg till det siciliansk gästfrihet och god mat och gott vin och idealresmålet är nära. Med utgångspunkt från fina Taormina vandrar vi åt alla håll över berg med Messinasundet i blickfånget och gör två vandringar på Etna, en av dem i vinets tecken. På dagarna njuter vi av Syditaliens sol, citroner och blånande Medelhav, och på kvällarna av det spännande köket med dess afrikanska influenser. Efter vandringarna slappnar vi av på hotellet eller badar från Isolabellas fina stränder. Här har många storheter semestrat, såsom John Steinbeck, Truman Capote, Oscar Wilde och Robert Wagner.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick, transporter samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Taormina

Vi flyger till Catania och åker transfer till Taormina. Staden är lugn under vandringssäsong vilket gör att den lätt magiska atmosfären kommer fram. Vi checkar in och bänkar oss för den första middagen.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring till Castelmola

Första turen går direkt från dörren och ger oss ett utmärkt tillfälle att utforska våra närmaste omgivningar. Vi går uppåt och når snart en stig som tar oss till lilla medeltidsbyn Castelmola, som tronar över stan. Här passar det fint med något läskande på torget. Vi vandrar sedan ner till Taormina igen. Den som vill känna historiens vingslag besöker den välbevarade grekiska teatern från antiken.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Linguaglossa

Idag tar vi bussen en bit in till Linguaglossa där en panoramisk tur tar vid. Vi går över kammar och små toppar i riktning mot havet. På vägen dukar vi upp en läcker picknick och till sist når vi Calatabianco där vi tar after walk.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Valle del Bove

Idag får vi känna på Etnas storhet. Vi åker upp på sydsluttningen och stiger av vid bergets enda fjällstation 1800 möh. Vandringen går lätt uppför över svart lavasand med märkliga växter innan vi når når storslagna Valle del Bove. I denna enorma förkastning har de huvudsakliga lavaflödena runnit. Vi återvänder sedan till den vänligare hemmiljön där det passar med ett bad.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

En dag att njuta av Taorminas vackra miljöer, sevärdheter, smakupplevelser och badvikar.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring Monte Veneretta

Vi sparar benen genom att åka buss upp till Castelmola, dit vi gick första dagen. Vi drar sedan åt skosnörena och vandrar vidare upp mot Venus berg och toppen på 884 möh. Gissa om vyerna är fina härifrån! Vi fortsätter sedan utför tills bussen hämtar upp oss.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vinvandring i Alcantara-dalen

Sista dagen ägnar vi åt Siciliens mjukare sida. Djupt inne i Alcantara-dalen på Etnas nordsida växer några av öns mest intressanta viner direkt i den mineralrika vulkanjorden. Här görs också kryddig olivolja. Vi vandrar mellan vinrankorna på lantliga grusvägar med Etnas ofta snöklädda topp ovanför oss, och tar lunch på en vingård där vi förstås får smaka oss igenom utbudet. En härlig avslutning!

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Sicilien

Vi vinkar farväl till soliga Sicilien och återvänder hem igen.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Karta

Hotell

Hotell Vandring på Sicilien

Hotell Vandring på Sicilien

Vi bor på ett centralt beläget hotell av bra medelklass. Närmare information om hotellet kommer inom kort.

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2019-09-17ArlandaVandring på Sicilien
Höstens nyhet till introduktionspris!
Fullt13 995:-Fullt

Liknande resor

Vandring på Amalfikusten

Vandring på Amalfikusten

"Den dag amalfiborna dör och kommer till himlen, blir en dag som alla andra". - Så står det på en plakett i Amalfi, och vi är böjda att hålla med. Amalfikusten anses av många vara den vackraste kustr...
Vandring i Ligurien och Cinque Terre

Vandring i Ligurien och Cinque Terre

En vild och vacker kuststräcka i norra Italien som lockar till sig vandrare och livsnjutare. - Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välj...
Vandring på kustleder på Sardinien

Vandring på Sardinien

Riktiga vandringar i vild Medelhavsmiljö! - Vi älskar Medelhavet och jakten efter den perfekta vandringen i området har lett oss till Sardinien. Närmare bestämt till den bergiga och avlägsna östkuste...
Vandring vid Gardasjön

Vandring vid Gardasjön

Maffiga vandringar vid Alpernas Riviera. - Gardasjön är nog Italiens mest omtyckta sjö. Här samlas badare, surfare, kulturresenärer och gourmeter från båda sidorna Alperna. Och så vandrare förstås. R...
Vandring i Kalabrien

Vandring i Kalabrien

En unik vandringsresa i Syditalien. - Kalabrien är en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Här står fortfarande ”solens mat” på menyn och om du redan har besökt norra delarna av Italien vågar vi lo...
Vandring på Blomsterrivieran med Sanremo

Vandring på Blomsterrivieran med Sanremo

Vandring i Evert Taubes Ligurien. - I västra Ligurien och södra Frankrike vandrar vi högt över kusten mellan välbevarade medeltidsbyar. Nedanför ligger det azurblå Medelhavet och lockar till svalkand...

Erbjudanden

7/9Vandring i Kroatiens Nationalparkerfrån 12 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg