Skip to main content

Vandring på Sardinien

Riktiga vandringar i vild Medelhavsmiljö!

Vi älskar Medelhavet och jakten efter den perfekta vandringen i området har lett oss till Sardinien. Närmare bestämt till den bergiga och avlägsna östkusten och massivet Supramonte. Här är naturen så otämjd så vi får åka fyrhjulsdrivna jeepar till vandringarna. Den doftande macchian sträcker sig obruten från de vita klipporna ner till det kristallklara vattnet och bara syrsorna hörs i eftermiddagsvärmen. När vi närmar oss en by hör vi klirrandet av kaffekoppar och lugna samtal. Det sardiska köket bjuder på nya spännande rätter som går väl tillsammans med viner av öns egen druva Cannonau. Vårt hotell har bara frukostpension så vi passar på att äta på olika lokala restauranger under veckan. Under veckan går vi spektakulära kustleder och letar oss ner till paradisvikar som bara kan nås till fots. Vi går ner i djupa raviner och upp till fina utsikter. Flera dagar kan du välja svårighetsgrad på vandringen. Efter vandringen väntar vårt mysiga lilla hotell i badorten Santa Maria Navarrese, med sin fina sandstrand där vi sköljer av dammet i böljan den blå.

"En av dom bästa resor jag gjort. Mycket fina och ibland krävande vandringar i en dramatisk natur och med två suveräna guider Peter och Manuela. Santa Maria Navarrese var en härlig liten stad med många goda restauranger och nära till strand och bad. Ett perfekt väder och en mycket glad och tight grupp gjorde sitt till att det blev en minnesvärd resa." - Ulf, resenär 2017

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick, transporter och guide. Ingår ej: dryck, lunch/middag på vilodagen. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Santa Maria Navarrese

Vi flyger till Olbia på Sardiniens nordvästkust och åker transfer ner till vårt trevliga lilla hotell i kustbyn Santa Maria Navarrese, vårt basläger för vandringarna. Lätt middag pga sen ankomst.

Måltider: Middag

Dag 2 Vandring Monte Oro

Vi börjar vandringsveckan med en stärkande frukost och en acklimatiseringstur till Monte Oro ovanför byn. Från toppen får vi en härlig överblick över kusten och inlandsbyarna. Till lunch dukar vi upp en picknick med traktens läckerheter i naturen. Vi strosar sedan ner till byn igen och får tid till ett bad på den fina stranden.

3,5 tim, 7 km, 400 m upp, 400 m ner. Svårighetsgrad 2+ vandrare av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3 Vandring Cala Goloritzé

Idag ska vi gå den populära leden ner till paradisviken Cala Goloritzé, som bara kan nås till fots. Den som vill förlänga härligheten går först till Punta Salinas, varifrån vi får en panoramavy över Sardiniens vilda östkust. Nedanför oss ser vi Cala Goloritzé med sina nålformade klippspetsar (populära bland klättrare) och havets alla blåa och turkosa nyanser. Vi avnjuter en gemensam picknick med traktens specialiteter ovanför stranden och går sedan upp genom ravinen igen. Den som inte ätit sig mätt på trädsmultron längs vägen kan njuta av en välförtjänt after walk på baren här innan vi åker tillbaka till hotellet.

Kortare alternativet: 3 tim, 7 km, 500 m upp, 500 m ner, svårighetsgrad 3 vandrare av 5.

Längre alternativet: 5,5 tim, 12 km, 700 m upp, 700 m ner, svårighetsgrad 4 vandrare av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4 Vandring Pedra Longa

Dagens vandring börjar vid hotellet och vi värmer upp längs en bländande vacker och lätt kustled. Vid lodräta klippan Pedra Longa äter vi lunch, innan var och en väljer svårighetsgrad på eftermiddagen. Den som vill ha en tuff stigning med storartade utsikter som belöning fortsätter längs den vilda kusten. Här börjar en fem mil lång kuststräcka utan vägar och bebyggelse. Snart viker leden av uppåt och går längs kanten av Monte Giradili med allt större utsikter över de vita klipporna och det turkosa havet nedanför. Jeeptransfer tillbaka till hotellet. Den som vill ta det lite lugnare går tillbaka till hotellet längs den fina kustleden.

Kortare alternativet: 3,5 tim, 8 km, 300 m upp, 300 m ner, svårighetsgrad 2 vandrare av 5.

Längre alternativet: 4 tim, 10 km, 800 m upp, 250 m ner, svårighetsgrad 4 vandrare av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5 Vilodag

Santa Maria Navarrese är en mysig lite badort att spendera dagen i, med flera serveringar och bra bad. Den som vill vara mer aktiv kan hyra en kajak, ett populärt sätt att se kusten på.
Måltider: frukost.

Dag 6 Vandring Su Gorropu

Idag åker vi inåt landet till Su Gorropu som är en av Europas djupaste raviner. Vandringen börjar i passet Genna Silana (1017 möh) och går ner i ravinen med sina 500 meter höga väggar. Bredden varierar mellan blotta fyra och tio meters bredd. Detta äventyr kan få vem som helst att känna sig som Indiana Jones! Vi äter medhavd lunch vid de naturliga poolerna som bildats här innan vi går ut till mynningen, där våra jeepar väntar på oss.

Svårighetsgrad 3 vandrare av 5. Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7 Vandring Golgo

Vi återvänder till Golgo-slätten, sedan urminnes tider hem för fåraherdar och fortfarande enda vägen in i Supramontes vildmark. Jeeparna tar oss ända upp till Ololbissi, varifrån vi vandrar längs en kam med storartade vyer över berg och havet nedanför. Efter några timmars vandring når vi Golgo igen, där traktens fåraherdar dukat upp lunch åt oss! Vi går sedan en rundtur förbi lilla herdekyrkan San Pietro. Avskedsmiddag på restaurang på kvällen.

Svårighetsgrad 3 vandrare av 5. Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Sardinien

Utcheckning och farväl till ett av Medelhavets mest välbevarade naturområden.

Måltider: frukost.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Sardinien och Supramonte

Sardinien är Medelhavets största ö. Den är inte fullt så bergig som grannön Korsika men mycket naturskön. Speciellt känd är den för sin glesbefolkade högplatåer där får strövar, och för att ha några av Medelhavets finaste sandstränder och kristallklart vatten. Den bästa vandringen hittar vi i Supramonte, som utgör en del av nationalparken Gennargentu (ett av Europas mest glesbefolkade områden). Detta 350 km2 stora bergsmassiv ligger på mitten av öns östra sida och består av kalksten. Det utgörs av bergiga högplatåer med en medelhöjd på 900 möh, djupa raviner, brant kust och till stora delar orörd natur. Kusten, den 50 km långa Orosei-bukten, saknar helt vägar och bebyggelse sånär som på lilla Cala Gonone i dess norra ände. 

 • Klimat: medelhavsklimat. Då vi vandrar brukar det vara torrt och med runt 25 grader. 
 • Land: Italien
 • Språk: Italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: kontant eller kort (tas ej överallt men bankomater finns där vi bor)
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar medan våra runda, jordade kontakter kräver adapter

Vandring på Sardinien

Vi går med både svensk och lokal guide för bästa service, inblick i det lokala och för att kunna erbjuda olika svårighetsgrader. Vi lämnar hotellet runt kl 9 och är tillbaka sen eftermiddag. Det går inga asfaltsvägar till vandringarna så vi åker fyrhjulsdrivna jeepar till utgångspunkten. Naturen där vi vandrar är vild och inte så tillrättalagd. Skyltning saknas nästan helt. Stigarna är för det mesta i gott skick men är av naturen steniga och ojämna. Riktiga vandringskängor är ett krav och en stav kan vara till hjälp.

Måltider

Luncherna äts vissa dagar på servering och vissa dagar som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick. Varje deltagare medtar sitt eget vatten.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Olbia. Vi har sedan cirka 2,5 timmars transfer till Santa Maria Navarrese. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Olbia, Alghero eller Cagliari. Det är svårt att lösa egen transfer på Sardinien utan taxi eller hyrbil. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Nicoletta

Hotel Nicoletta

Hotel Nicoletta*** är ett familjärt och välskött hotell nära den fina sandstranden i Santa Maria Navarrese. Byns läge i södra änden av Supramonte utgör en utmärkt utgångspunkt för traktens finaste van...

Bilder

Vandring på kustleder på Sardinien

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-04-24Utan flyg/transferVandring på Sardinien, utan flyg/transfer412 995:-BokaMer information
2021-04-24ArlandaVandring på SardinienJa15 995:-BokaMer information
2021-09-25Utan flyg/transferVandring på Sardinien, utan flyg/transfer412 995:-BokaMer information
2021-09-25ArlandaVandring på SardinienJa15 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg