Vandring på Mallorca

Läcker vandring med kust, berg, bad och ett av våra bästa hotell.

Mallorca har Balearernas maffigaste natur. Vi har valt att bo på västkusten, mitt i Mallorcas bästa vandringsområde. Runt Port de Sóller finns vandringsleder i alla vädersträck och i olika miljöer: längs kusten, på urgamla leder och i högalpin terräng. Mest spektakulär är kanske leden på bergskammen mellan Valldemosa och Deià, anlagd på 1800-talet och som vi självklart vandrar under veckan. Mallorca är också ön som gjort resan från massturism till en klart mer exklusiv stämpel. Den oförstörda naturen och de fina städerna får nu spela huvudrollen och vårt smått magiska Hotel Es Port i Port de Sóller ger den här vandringsresan en riktig guldkant. Vi har aldrig långt till ett dopp, vare sig det är poolen eller stranden som lockar. Denna vandringsresa har blivit en riktig succé, upptäck varför du också!

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukostbuffé, sex middagar, fem vandringsdagar med lunch/picknick, transporter samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Program

Dag 1 Port de Sollér

Vi flyger till Palma di Mallorca och har sedan en dryg halvtimmes bussresa till Port de Soller.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Castell d'Alaro

Vi går i lugnt tempo längs stigar och trappor upp till den gamla borgruinen, belägen på ett ett ensamt platåberg med fantastiska vyer. På toppen finns även ett nyrenoverat härbärge i ett gammalt kloster där vi kan ta en kaffe. På vägen ner stannar vi på en gammal bondgård som bjuder på omskriven mallorkinsk mat, traditionellt tillagad i vedeldad ugn. Mätta och belåtna promenerar vi ner till bussen längs en mindre grusväg.

5h vandring, +300m, -500m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Deia

Vi vandrar från hotellet längs den gamla vägen till Deia. Längs vägen ligger flera stora lantgårdar, finca, som lockar med färskpressad apelsinjuice och kakor. Så småningom når vi fram till stranden vid Deia. Efter bad och en kaffe på strandfiket vandrar vi upp till kyrkan. Byn har alltid varit populär bland bohemer och konstnärer och här ligger den engelske författaren Robert Graves (Jag, Claudius) begravd.

5 h vandring, + 300 m, -200 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Cala de Tuent

Vi åker buss genom apelsinodlingarna upp till utsiktspunkten El Mirador de ses Barces, där vandringen tar sin början. Sedan följer en fin sträckning fram till den vackra stranden Cala de Tuent. Här blir det för bad och fika innan vi åker båt tillbaka till Port de Sóller.

6 h vandring, + 650m, -650m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Antingen slappar man vi poolen eller vid stranden eller så kan man ta tåget in till Palma, en riktigt trevlig spansk stad.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring Valldemosa

Vi börjar med en kort bussresa till Valldemosa. Vandringen börjar direkt i byn och vi vandrar upp i ekskogen. Förr byggde man kolmilor här och då tillbringade kolarna veckor i sträck vid milan. Efter en timmes vandring är vi uppe vid den första utsiktspunkten, Miradoren, som bjuder en fin utsikt över Mallorcas västra kust. Vandringen går sedan längs med den led som ärkehertigen Luis Salvador byggde längs med bergskammen och som är riktigt spektakulärt. Vandringen går i en cirkel och vi kommer sedan tillbaka till Valldemosa. Här finns tid att strosa runt och besöka klostret som Chopin och George Sand gjorde känt.

5 h vandring, +- 600 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Puig de l´Ofre

Först en kort bussresa till dammen Cúber där vi börjar vandringen norrut mot den mäktiga topppen Puig de l´Ofre. De som vill kan göra ett toppförsök medan övriga njuter av utsikten. Vi vandrar sedan ner mot Sóller längs den gamla pilgrimsleden. En härlig avslutning på vandringsveckan.

5 h vandring, +150 m, -850 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8  Farväl till vandringsresan på Mallorca

Hemresa efter en vecka av fina vandringar på Mallorca.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Mallorca

Den största ön i spanska ögruppen Balearerna är ett modernt resmål, men ön har mångtusenårig historia. Man behöver inte åka långt från stränderna för att hitta ett varierat och oförstört landskap och genuint byliv. Mallorcas inre domineras av en slätt och två bergskedjor med toppar på upp till 1445 meter. Nordkusten är klippigare och vildare än sydkusten. Man talar spanska och den lokala dialekten av katalanska.

 • Klimat: medelhavsklimat. I maj och september brukar dagsmedeltemperaturen vara 20-25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Mallorca

Vi vandrar med svensk guide. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-18 tiden. Det är nära till allt på Mallorca och transporterna till vandringarna är korta. Vandringarna går på bitvis steniga stigar i ett kuperat landskap. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. På vilodagen rekommenderas ett besök i vackra huvudstaden Palma eller avslappning på någon av Mallorcas fina stränder med deras klara vatten.

Måltider

Luncherna äts vissa dagar på servering och vissa dagar som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Palma. Därifrån har vi cirka 1 timmes transfer till Port de Sollér. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Palma. Man kan sedan åka buss till Port de Sollér. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Es Port

Hotel Es Port

I en lugn del av Port de Sollér ligger fina och fyrstjärniga Hotel Es Port med anor från 1600-talet. Hotellet har karaktäristiskt inredda rum, restaurang med show-cooking, bar, vackra trädgårdar och t...

Bilder

Bästa vandringsturer på Mallorca
Vandring på Mallorca gamla spår och hög alpin terräng