Skip to main content

Program

Dag 1 Port de Sollér

Vi flyger till Palma di Mallorca och har sedan en dryg halvtimmes bussresa till Port de Soller.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Castell d'Alaro

Vi går i lugnt tempo längs stigar och trappor upp till den gamla borgruinen, belägen på ett ett ensamt platåberg med fantastiska vyer. På toppen finns även ett nyrenoverat härbärge i ett gammalt kloster där vi kan ta en kaffe. På vägen ner stannar vi på en gammal bondgård som bjuder på omskriven mallorkinsk mat, traditionellt tillagad i vedeldad ugn. Mätta och belåtna promenerar vi ner till bussen längs en mindre grusväg.

5h vandring, +300m, -500m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Deia

Vi vandrar från hotellet längs den gamla vägen till Deia. Längs vägen ligger flera stora lantgårdar, finca, som lockar med färskpressad apelsinjuice och kakor. Så småningom når vi fram till stranden vid Deia. Efter bad och en kaffe på strandfiket vandrar vi upp till kyrkan. Byn har alltid varit populär bland bohemer och konstnärer och här ligger den engelske författaren Robert Graves (Jag, Claudius) begravd.

5 h vandring, + 300 m, -200 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Cala de Tuent

Vi åker buss genom apelsinodlingarna upp till utsiktspunkten El Mirador de ses Barces, där vandringen tar sin början. Sedan följer en fin sträckning fram till den vackra stranden Cala de Tuent. Här blir det för bad och fika innan vi åker båt tillbaka till Port de Sóller.

6 h vandring, + 650m, -650m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Antingen slappar man vi poolen eller vid stranden eller så kan man ta tåget in till Palma, en riktigt trevlig spansk stad.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring Valldemosa

Vi börjar med en kort bussresa till Valldemosa. Vandringen börjar direkt i byn och vi vandrar upp i ekskogen. Förr byggde man kolmilor här och då tillbringade kolarna veckor i sträck vid milan. Efter en timmes vandring är vi uppe vid den första utsiktspunkten, Miradoren, som bjuder en fin utsikt över Mallorcas västra kust. Vandringen går sedan längs med den led som ärkehertigen Luis Salvador byggde längs med bergskammen och som är riktigt spektakulärt. Vandringen går i en cirkel och vi kommer sedan tillbaka till Valldemosa. Här finns tid att strosa runt och besöka klostret som Chopin och George Sand gjorde känt.

5 h vandring, +- 600 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Puig de l´Ofre

Först en kort bussresa till dammen Cúber där vi börjar vandringen norrut mot den mäktiga topppen Puig de l´Ofre. De som vill kan göra ett toppförsök medan övriga njuter av utsikten. Vi vandrar sedan ner mot Sóller längs den gamla pilgrimsleden. En härlig avslutning på vandringsveckan.

5 h vandring, +150 m, -850 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8  Farväl till vandringsresan på Mallorca

Hemresa efter en vecka av fina vandringar på Mallorca.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Sök resa

Karta