Skip to main content

Vandring på Korsika

Vandring på Korsika - Skönhetens ö
Vandring på bästa ön Korsika

Stolt och vacker reser hon sig ur Genuabuktens azurblå vatten, Medelhavets bästa vandringsö.

Korsika kan liknas vid en del av Alperna som har hamnat mitt ute i Medelhavet. Fransmännen kallar ön Île de Beauté, Skönhetens ö, vilket vi får erfara under våra vandringar över ljuvligt doftande bergssluttningar, klädda med den karakteristiska macchiavegetationen. Veckans fem vandringar tar oss till helt olika terrängtyper, med allt från karga högalpina områden till stora kastanjeskogar. Mellan vandringarna vilar vi upp oss på fina Hotel Napoleon Bonaparte, döpt efter den mest kände av öns söner och beläget mitt i charmiga staden Ille Rousse, ett stenkast från stranden och salta bad.

Liknande vandringsresor:

Vandring på Mallorca

Vandring på Sardinien

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Flyg t/r, transfer, del i dubbelrum med frukostbuffé och trerättersmiddagar ( ej ankomstdagen), fem vandringar med guide inkl. transporter och lunch/picknick samt reseledares tjänster. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: olika rumstyper (se bokningen). Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Ille Rousse

Vi landar på flygplatsen i Bastia eller Calvi beroende på avreseort och har sedan en och en halv till en timmes bussresa till Ille Rousse. Välkomstträff på kvällen.

Måltider: inga, middag på egen hand.

Dag 2 Vandring Les Agriates

Idag gör vi en lite lättare kustvandring i området Desert des Agriates. Här fanns i äldre tider odlingar men nu finns bara ruiner kvar i denna fascinerande halvöken. Vi har möjlighet att vandra upp på en av topparna varifrån vi får fin utsikt över kustremsan och kan spana in ett lämpligt lunchstopp nere vid en fin del av stranden. Vill man så kan man bada och må gott innan vi vandrar i riktning hemåt längs vattnet.

4 tim, 10 km, +/-50 m, 2 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring San Antoninu

Efter en kort transfer börjar vi dagens vandring. Vi passerar den lilla konstnärsbyn Pigna, på vår väg mot San Antoninu. Om vädret tillåter kanske vi ger oss på en toppbestigning av Mont San'Anghjelu, och väl framme i San Antoninu har vi tid till att strosa omkring innan vi blir upphämtade av bussen som tar oss tillbaka till hotellet. 

5 tim, 10-13 km, +/-400 m, 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Tavignano-dalen

Vi börjar vandringen vid borgen i staden Corte och vandrar in i Tavignanodalen, som är en flodravin med sina branta, karga sluttningar. Lunchen äter vi vid en av de naturliga bassänger floden har skapat. Här njuter vi en god picknic med korsikanska charkuterier, traktens getost och vin. Efter vandringen stannar vi till i Corte, Korsikas nygamla huvudstad. De övre delarna är välbevarade och här finns trevliga caféer och småbutiker.

4 tim, 10 km, +/-200 m, 2 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Kanske lockar en tur en tur till Calvi eller en dag på stranden med avbrott för lite tennis och vattensporter som windsurfing.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring Bonifatu-skogen

Veckans första vandring tar oss till Bonifatu-skogen där vi möts av skyltarna till GR20, den berömda långleden som går 20 mil rätt över ön. Vi går istället en rundtur och äter lunch nere vid floden. Sedan fortsätter vi vandringen bland alla vackra klippformationer.

4 tim, 10 km, +/-350 m, 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Ascodalen

Veckans sista vandring gör vi i Ascodalen i det inre av Korsika. Vi vandrar på 1000 meters höjd med vidunderlig utsikt bland olivträd och getter. Vi passerar den sägenomspunna övergivna byn Sepula, och har vi tur får vi se vildhästar.

6 tim, 16 km, +600m, -500m, 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Korsika

Efter lunch lämnar vi hotellet efter en händelserik vecka på den vackra ön.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för förändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Korsika

Som en grön liten bergskedja ligger Korsika vackert och strategiskt mitt i Medelhavet. Naturen är variationsrik och erbjuder många fina vandringsleder. Korsika ligger 180 km från det franska fastlandet och 12 km från den italienska grannön Sardinien. Ön är ungefär tre gånger så stor som Gotland, dvs drygt 18 mil från norr till söder och 8 mil från öst till väst. Den inre delen av ön består av högplatåer och bergsmassiv. Monte Cinto på 2706 m.ö.h. är den högsta toppen på Korsika men det finns även flera toppar över 2500 meters höjd.
Det korsikanska köket beskrivs som robust och kryddigt och har påverkats av det italienska köket. Öns specialiteter består främst av charkuterier, korv, skinka och så getost i olika mognadsgrader. ”Sanglier”, vildsvin i olika former, serveras också ofta. Kastanjer, som på Korsikanska kallas ”livets träd” finns att få som marmelad, kaka, vin, sprit och bröd.

 • Klimat: medelhavsklimat. Klimatet i maj och september/oktober är som svensk sommar, med dagsmedeltemperaturer på 20-25°. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Frankrike
 • Språk: franska. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant fungerar för det mesta.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Korsika

Vi går med svensk reseledare och har även en lokalguide med på vandringarna för högsta säkerhet. Från hotellet åker vi buss ut till utgångspunkten för våra vandringar. Vi brukar åka från hotellet vid niotiden på morgonen och vara hemma vid 17- 18 tiden. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Vi får med oss lunchpaket från hotellet som består av smörgås, frukt, chokladbit och vatten. Tänk på att ett par av vandringarna bjuder på ganska stora nivåskillnader. Du behöver ha en skapligt god grundkondition för att orka med, och bör klara av att vandra 10-15 km i kuperad terräng. Vi går på i lugn takt, pausar då och då för att passa på att njuta av naturen. 

Väl ingångna vandringskängor är nödvändigt på denna vandringsvecka. Moderna sådana är mjuka och bekväma men stabila och har tjock sula med bra grepp. Guiden kan vägra deltagande om skorna anses äventyra säkerheten.

 

Flyg och transfer

Ni åker med vår samarbetspartner Langley Travels buss från Calvi eller Bastia till hotellet. Transfern från Bastia tar cirka 2 timmar och från Calvi cirka 30 minuter. Vår reseledare möter sedan på hotellet.

Karta

Hotell

Hotel Napoleon Bonaparte

Hotel Napoleon Bonaparte

Resort Napoléon Bonaparte är ett riktigt pampigt hotell med anor från 20-talet. Redan entrén slår an tonen med sin rymd och elegans. Man kan nästan höra svassandet av balklänningarna från början av se...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
15/9ArlandaHotel Napoleon BonaparteFullt15 495:-Fullt
15/9KastrupHotel Napoleon BonaparteFullt15 495:-Fullt
15/9LandvetterHotel Napoleon BonaparteFullt15 495:-Fullt
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/9ArlandaHotel Napoleon Bonaparte215 495:-Boka
22/9KastrupHotel Napoleon Bonaparte215 495:-Boka
22/9LandvetterHotel Napoleon Bonaparte215 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
29/9ArlandaHotel Napoleon Bonaparte115 495:-Boka
29/9KastrupHotel Napoleon BonaparteFullt15 495:-Fullt
29/9LandvetterHotel Napoleon Bonaparte115 495:-Boka

Erbjudanden

25/8Vandring i Andorrafrån 9 995:-
1/9Vandring i Bad Gasteinfrån 10 995:-
1/9Vandring i Madonna di Campigliofrån 11 995:-
1/9Vandring i Cortina d'Ampezzofrån 12 495:-
1/9Vandring i Val Gardenafrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg