Vandring leder i Gran Canaria på toppen av ön
Berglandskap med trolska skogspartier - Vandring på Gran Canaria

Lyxig vandring på ”den lyckliga ön”

I gränslandet mellan Europa och Sydamerika sitter Gran Canaria som ett svunnet Atlantis mitt i det blå. Bortom badorterna är inlandet fyllt av imponerande natur och genuint byliv. Vi följer de kungliga lederna ”caminos reales”, gamla färdvägar som man har restaurerat och som är idealiska för vandring. Vi håller till i öns två bästa turområden: runt Cruz de Tejeda på öns topp och i den frodiga och dramatiska Agaete-dalen på nordvästkusten. Variationen är slående när vi vandrar i dramatiska bergslandskap, genom trolska skogspartier och ut över kusten. Gran Canaria lär ha världens bästa klimat och kallades förr ”las islas afortunadas”, eller de lyckosamma öarna. Vi kan bara hålla med!

Vi vill visa dig en genuin sida av Gran Canaria och bor fint långt från turistområdena på två fyrstjärniga hotell. Första delen av veckan utgår vi från bergsbyn San Bartolomé de Tirajana på solsidan av öns topp. Vi avslutar sedan på den vilda nordvästkusten strax utanför den vita byn Agaete och det levande fiskeläget Puerto de las Nieves.

Liknande vandringsresor:

Vandring på Teneriffa

Topptur Teneriffa

Vandring på La Palma

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch samt guide och transporter. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa