Skip to main content

Vandring på Cypern

Härliga vandringar i Troodosbergen och vid kusten på halvön Akamas.

Premiär för vår nya vandringsresa på den grekiska, södra delen av Cypern! Här vandrar vi rakt in i den grekiska mytologin, så vi kommer att möta Artemis, Persefone, Afrodite och Adonis under vår vistelse på ön. Vi börjar resan med att bo på 1800 meters höjd i Troodosbergen och vandrar i de fina pinje- och cederskogarna vid öns högsta berg Olympus. Sedan ner till kusten där vi bor alldeles intill stranden inte långt från Afrodites bad.  Här väntar vandringar i öns äldsta nationalpark.  Efter vandringar väntar salta bad och god middagar på altanen. En vandringsresa för alla sinnen!

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick och guide samt transporter enligt program. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Larnaca

Vi landar på Larnacas flygplats och åker sedan buss till vårt hotell i Troodosbergen. En bussresa som tar knappt två timmar.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Persefone och Artemis

Första dagens vandring går direkt från hotellet. Vi vandrar i den glesa pinjeskogen den lätta leden Persefone. Målet är en fin utsiktsplats med strålande vyer västerut. Sedan tillbaka till vårt hotell längs en fin grusväg. Efter lunch på en taverna åker vi en kort transfer upp till 1800 meters höjd. Här vandrar vi leden  Artemis som går runt berget Olympus, Cyperns högsta berg.

6 km på förmiddagen, 7 km på eftermiddagen, 50 m upp, 150 m ner. 2 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3 Vandring Atalantis

Även dagens vandring börjar vid hotellet och går igenom pinje- och cederskogar. Vi passerar bland annat Cyperns främsta skidanläggning och stannar för picknick på en fin utsiktsplats. På denna cirkulära tur har vi vyer i alla väderstreck.  Vi är tillbaka vid hotellet på eftermiddagen i god tid för en förfriskning på hotellets soliga uteservering.

14 km, 300 m upp, 300 m ner. 3 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4 Till havet

Vi lämnar Troodos och åker mot kusten. Vi gör ett stopp vid Kykkos-klostret, ett av Cyperna rikaste med en känd ikon av Jungfru Maria. Vi fortsätter sedan till Stavros tis Psokas som är ett center för Cyperns nationaldjur Mufflonfåret. Vi kommer fram till vårt hotell för ett skönt bad.

Måltider: frukost, middag.

Dag 5 Vandring Afrodite

Inte långt från vårt hotell ligger Afrodites bad där hon enligt myten träffade Adonis. Vi går den fina leden som bär hennes namn. Från toppen av berget har vi en strålande utsikt över Akamashalvön. Vandringen går sedan utför på soldränkta sluttningar.

10 km, 400 m upp, 400 m ner. 2 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6 Vandring Adonis

På Akamas-halvön, som var Cyperns första nationalpark, finns både vackra skogar och fina utsikter. Vi går den omväxlande Adonisleden med start  från hotellet. Leden bjuder på kulturlandskap, betesmarker med getter och svalkande skogar. Vi fortsätter ner mot Smigias där vi äter picknick på rastplatsen. På eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet och kan njuta av det kristallklara vattnet i havet.

14 km, 350 m upp, 350 m ner. 3 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7 Vandring Lara Beach - Agios Georgios

Den avslutande vandringen är veckans längsta. Vi börjar uppe i den pittoreska bergsbyn Inea. Sedan vandrar vi utför i ett pastoralt landskap. Vårt första mål är den kända stranden Lara Beach, The turtle beach. Efter bad och lunch fortsätter vi söderut längs med Toxéftra Beach mot Agios Georgios där förfriskningar och buss väntar.

18 km, 450 m ner. 3 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Cypern

Vi lämnar Afrodites ö efter en vecka av fina vandringar och sol.

Måltider: frukost

Resfakta

Cypern

Södra Cypern är den grekisktalande delen av ön. Här har utvecklingen kommit lite längre än på den norra, turkiska delen. Cypern är historiskt högintressant med många minnen både från antikens Storgrekland, korstågens tid och förra seklets dramatiska händelser.

 • Klimat: medelhavsklimat. Dagsmedeltemperaturen de perioder vi väljer att vandra här är 20-25 grader
 • Land: Cypern
 • Språk: grekiska
 • Tidsskillnad från Sverige: +1 timme
 • Valuta: euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: krävs

Vandring på Cypern

Vi går med svensk guide. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-tiden. Det är nära till allt på Cypern och transporterna till vandringarna är inte så långa. Vandringarna går på bitvis steniga stigar i ett kuperat landskap. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Måltider

Vi äter luncherna på restaurang eller som medhavd matsäck. Ni behöver inte ta med tallrik och bestick men däremot kan en mugg komma väl tillhands. 

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Larnaca. Vi har sedan knappt två timmars transfer till Troodos. Transfern tillbaka till flygplatsen från Aphrodite Beach tar en timme.

Karta

Hotell

Hotell på Cypern

Hotell på Cypern

Hotel Troodos - Under vår vandringsresa på Cypern bor vi först tre nätter på Hotel Troodos på 1800 meters höjd nära öns högsta berg Olympus. Hotel Troodos är ett trevligt medelklasshotell. På hotelle...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-21Utan flyg/transferVandring på Cypern utan flyg/transferFullt10 995:-Fullt
2020-04-21ArlandaVandring på CypernFullt12 995:-Fullt
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-06Utan flyg/transferVandring på Cypern utan flyg/transfer210 995:-Boka
2020-10-06ArlandaVandring på CypernJa13 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-13Utan flyg/transferVandring på Cypern utan flyg/transferFullt10 995:-Fullt
2020-10-13ArlandaVandring på CypernFullt13 995:-Fullt

Liknande resor

Kustvandring i Galicien

Kustvandring i Galicien

Längs fyrvaktarnas väg på Costa da Morte, i ett annat Spanien! - Galicien i nordvästra Spanien är en plats som doftar starkt och friskt av hav, där måsarna skriker och havet antar en mytisk ton. I de...
Vandring i Baskien

Vandring i Baskien

Gastronomisk vandring i spanska och franska Baskien. - Med utgångspunkt från den kungliga badorten och matmeckat San Sebastián (Donostia på baskiska) går vi på upptäcktsfärd i detta mytomspunn...
Vandring i Ligurien och Cinque Terre

Vandring i Ligurien och Cinque Terre

En vild och vacker kuststräcka i norra Italien som lockar till sig vandrare och livsnjutare. - Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välj...
Vandring på Amalfikusten

Vandring på Amalfikusten

"Den dag amalfiborna dör och kommer till himlen, blir en dag som alla andra". - Så står det på en plakett i Amalfi, och vi är böjda att hålla med. Amalfikusten anses av många vara den vackraste kustr...
Vandring på Korsika - Skönhetens ö

Vandring på Korsika

Stolt och vacker reser hon sig ur Genuabuktens azurblå vatten, Medelhavets bästa vandringsö. - Korsika kan liknas vid en del av Alperna som har hamnat mitt ute i Medelhavet. Fransmännen kallar ön ...
Vandring på Costa Brava

Vandring på Costa Brava

Vacker vandring längs Dalís vilda kust. - Costa Brava betyder "den vilda kusten" på katalanska. Här mellan Barcelona och franska gränsen vandrar vi längs en naturskön kuststräcka. Vi går delar...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg