Skip to main content

Vandring på Cypern

Härliga vandringar i Troodosbergen och vid kusten på halvön Akamas.

Premiär för vår nya vandringsresa på den grekiska, södra delen av Cypern! Här vandrar vi rakt in i den grekiska mytologin, så vi kommer att möta Artemis, Persefone, Afrodite och Adonis under vår vistelse på ön. Vi börjar resan med att bo på 1800 meters höjd i Troodosbergen och vandrar i de fina pinje- och cederskogarna vid öns högsta berg Olympus. Sedan ner till kusten där vi bor alldeles intill stranden inte långt från Afrodites bad.  Här väntar vandringar i öns äldsta nationalpark.  Efter vandringar väntar salta bad och god middagar på altanen. En vandringsresa för alla sinnen!

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick och guide samt transporter enligt program. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Larnaca

Vi landar på Larnacas flygplats och åker sedan buss till vårt hotell i Troodosbergen. En bussresa som tar knappt två timmar.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Persefone och Artemis

Första dagens vandring går direkt från hotellet. Vi vandrar i den glesa pinjeskogen den lätta leden Persefone. Målet är en fin utsiktsplats med strålande vyer västerut. Sedan tillbaka till vårt hotell längs en fin grusväg. Efter lunch på en taverna åker vi en kort transfer upp till 1800 meters höjd. Här vandrar vi leden  Artemis som går runt berget Olympus, Cyperns högsta berg.

6 km på förmiddagen, 7 km på eftermiddagen, 50 m upp, 150 m ner. 2 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3 Vandring Atalantis

Även dagens vandring börjar vid hotellet och går igenom pinje- och cederskogar. Vi passerar bland annat Cyperns främsta skidanläggning och stannar för picknick på en fin utsiktsplats. På denna cirkulära tur har vi vyer i alla väderstreck.  Vi är tillbaka vid hotellet på eftermiddagen i god tid för en förfriskning på hotellets soliga uteservering.

14 km, 300 m upp, 300 m ner. 3 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4 Till havet

Vi lämnar Troodos och åker mot kusten. Vi gör ett stopp vid Kykkos-klostret, ett av Cyperna rikaste med en känd ikon av Jungfru Maria. Vi fortsätter sedan till Stavros tis Psokas som är ett center för Cyperns nationaldjur Mufflonfåret. Vi kommer fram till vårt hotell för ett skönt bad.

Måltider: frukost, middag.

Dag 5 Vandring Afrodite

Inte långt från vårt hotell ligger Afrodites bad där hon enligt myten träffade Adonis. Vi går den fina leden som bär hennes namn. Från toppen av berget har vi en strålande utsikt över Akamashalvön. Vandringen går sedan utför på soldränkta sluttningar.

10 km, 400 m upp, 400 m ner. 2 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6 Vandring Adonis

På Akamas-halvön, som var Cyperns första nationalpark, finns både vackra skogar och fina utsikter. Vi går den omväxlande Adonisleden med start  från hotellet. Leden bjuder på kulturlandskap, betesmarker med getter och svalkande skogar. Vi fortsätter ner mot Smigias där vi äter picknick på rastplatsen. På eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet och kan njuta av det kristallklara vattnet i havet.

14 km, 350 m upp, 350 m ner. 3 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7 Vandring Lara Beach - Agios Georgios

Den avslutande vandringen är veckans längsta. Vi börjar uppe i den pittoreska bergsbyn Inea. Sedan vandrar vi utför i ett pastoralt landskap. Vårt första mål är den kända stranden Lara Beach, The turtle beach. Efter bad och lunch fortsätter vi söderut längs med Toxéftra Beach mot Agios Georgios där förfriskningar och buss väntar.

18 km, 450 m ner. 3 vandrare på en skala av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Cypern

Vi lämnar Afrodites ö efter en vecka av fina vandringar och sol.

Måltider: frukost

Resfakta

Cypern

Södra Cypern är den grekisktalande delen av ön. Här har utvecklingen kommit lite längre än på den norra, turkiska delen. Cypern är historiskt högintressant med många minnen både från antikens Storgrekland, korstågens tid och förra seklets dramatiska händelser.

 • Klimat: medelhavsklimat. Dagsmedeltemperaturen de perioder vi väljer att vandra här är 20-25 grader
 • Land: Cypern
 • Språk: grekiska
 • Tidsskillnad från Sverige: +1 timme
 • Valuta: euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: krävs

Vandring på Cypern

Vi går med svensk guide. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-tiden. Det är nära till allt på Cypern och transporterna till vandringarna är inte så långa. Vandringarna går på bitvis steniga stigar i ett kuperat landskap. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Måltider

Vi äter luncherna på restaurang eller som medhavd matsäck. Ni behöver inte ta med tallrik och bestick men däremot kan en mugg komma väl tillhands. 

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Larnaca. Vi har sedan knappt två timmars transfer till Troodos. Transfern tillbaka till flygplatsen från Aphrodite Beach tar en timme.

Karta

Hotell

Hotell på Cypern

Hotell på Cypern

Hotel Troodos - Under vår vandringsresa på Cypern bor vi först tre nätter på Hotel Troodos på 1800 meters höjd nära öns högsta berg Olympus. Hotel Troodos är ett trevligt medelklasshotell. På hotelle...

Bilder

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg