Skip to main content

Kustvandring på Costa Brava

Tidningen National Geographic har valt Costa Brava till ett av världens främsta resmål!

Costa Brava betyder ”den vilda kusten” på katalanska. Här mellan Barcelona och franska gränsen vandrar vi längs en naturskön kuststräcka. Vi går delar av den kända kustleden GR-92 mellan fiskebyar och små undangömda badvikar som lockar till dopp. Vi besöker bohemernas och konstnärernas Cadaqués och får en guidad tur i Salvador Dalí-muséet i Figueres. Under veckan får vi ta del av Kataloniens berömda kök och en dag vinvandrar vi mellan medeltidsbyarna i vindistriktet Empordá. På den här vandringsresan unnar vi oss att bo lite extra bra på två utvalda hotell med pool och med en kort promenad till stranden.

Liknande vandringsresor:

Kustvandring i Portugal

 

 

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), 7 nätter i dubbelrum, 7 frukostbufféer, 7 trerättersmiddagar, 6 vandringar, 6 luncher/picknicks, inträden och transporter enligt program, bagagetransport, guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Calella de Palafrugell

Vi landar i Barcelona och åker buss längs kusten till Calella de Palafrugell. Här väntar vårt fina Hotel Alga*** med en god middag och resans första dopp.

Måltider: middadg

Dag 2 Vandring till Fornells

Vi lämnar Calella på morgonen och vandrar via charmiga Llafranc upp till den imponerande fyren San Sebastian. Leden fortsätter sedan ner genom skyddande skog till den avlägsna stranden Cala Pedrosa, där vi äter lagad lunch på en enkel restaurang. Vandringen mot den lite lyxiga badorten Tamariu går sedan bitvis genom fin pinjeskog. Efter en kopp kaffe och en glass på strandpromenaden i Tamariu vandrar vi vidare mot bergsbyn slutmålet Fornells. Buss tillbaka.

12 km, 500 m upp, 500 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring till Palamós

Vandringen från Calella till Palamós är en av resans vackraste. Vi håller höjd och vandrar högt över den klippiga kusten. Här bland bosättningar från stenåldern ligger små gömda vikar med grottor och fin sand. Leden går bitvis i doftande pinjeskog, hela tiden med vacker utsikt över det azurblå Medelhavet. Buss tillbaka till vårt hotell.

12 km, 250 m upp, 250 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Aiugafreda

Efter frukost åker vi buss till bergsbyn Begur, där en mycket fin vandringsdag tar sin början. Vi går ner mot fyren Cap de Begur, spektakulärt belägen över havet. Vi följer sedan den vilda kusten mot den vackert belägna Cala de sa Tuna och sedan viken Aiugafreda. Via en annan led återvänder vi till Begur och bussen som tar oss tillbaka till Calella.

10 km, 400 m upp, 400 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vinvandring i Empordá

Idag byter vi hotell och passar på vägen på att göra en lättare vinvandring i det alltmer kända vindistriktet Empordá. Vi startar i medeltidsbyn Pals och går genom vinodlingarna till vår utvalda bodega, där vi avnjuter en lättare lunch med vinprovning. Vi besöker sedan det märkliga Dalí-museet i Figueres innan vi checkar in på vårt läckra seaside-hotell Almadraba**** i Roses, där vi bor resten av veckan.

4,5 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Vandring Sant Pere de Rodes

Vi börjar dagen med en kort transfer upp i bergen bakom kusten och det vackert belägna klostret Sant Pere de Rodes. Här går vi över berg och kullar genom doftande medelhavsmacchia och med havet i blickfånget. Vi når till sist havet vid Llança där vi äter lunch på en trevlig restaurang. Sedan kan man välja mellan att stanna och bada eller att följa med vår guide längs kusten till Port de Selva och tillbaka.

12 km, 50 m upp, 520 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring till Cadaqués

Veckans sista vandring är en värdig avslutning. Vi följer långleden GR-92 genom nationalparken Cap de Creus. Vi börjar i Cala Monjoi, där världens bästa restaurang El Bulli en gång låg. Så småningom når vi Cadaqués, där Salvador Dalis hade sin villa vid havet. Cadaques är kanske Costa Bravas mest kända ort. Byn var under de mörka åren under Francos regeringstid en tillflykt för konstnärer och intellektuella. Fortfarande har byn en lätt bohemisk atmosfär. Vi åker sedan buss tillbaka till vårt hotell.

14 km, 450 m upp, 550 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till Costa Brava

Vi återvänder hem med fyllda sinnen efter en skön vandringsvecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind

Resfakta

Costa Brava

Costa Brava är kusten som ligger norr om Barcelona i Spanien, i nordöstra delen av Katalonien (upp mot Frankrike). Costa Brava betyder den vilda kusten, och har både ett mycket fint klimat sommartid och utmärkta stränder. Många av kustens undangömda byar har varit favoriter för diverse konstnärer och författare, inte minst Dalí och Picasso. På femtiotalet började man bygga turistorter av de gamla fiskebyarna men mycket av det genuina finns kvar.

 • Klimat: medelhavsklimat. I maj och september brukar dagsmedeltemperaturen vara 20-25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Costa Brava

Vandringarna går med svensk guide och följer mestadels smala stigar som bitvis kan vara steniga. Landskapet är kuperat men upp- och nedstigningarna är inte så långa. Det räcker med normal grundkondition. Då och då gör vi ett stopp för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Lunchen äter vi både på restaurang och i form av picknicks.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Barcelona El Prat. Därifrån har vi cirka 1,5 timmes transfer till Calella de Palafrugell. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Barcelona eller Girona. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotell Costa Brava Kustvandring

Hotell Costa Brava Kustvandring

Hotel Alga*** - I Calella de Palafrugell i hjärtat av Costa Brava bor vi på omtyckta Hotel Alga. Hotellet är fräscht och modernt och bjuder på pool och bra restaurang, parat med strandnära läge. Det...

Erbjudanden

3/11Vandring i Andalusien, utan flyg/transferfrån 9 995:-
3/11Vandring i Andalusienfrån 11 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg