Skip to main content

Kustvandring på Costa Brava

En exklusiv resa till den vilda kusten. Uppdaterad med boende i Cadaques! 

Costa Brava betyder "den vilda kusten" på katalanska. Här mellan Barcelona och franska gränsen vandrar vi längs en naturskön kuststräcka. Vi går delar av den kända kustleden GR-92 mellan fiskebyar och små undangömda badvikar som lockar till dopp. Vi delar veckan mellan Calella de Palafrugell och bohemernas och konstnärernas Cadaques. På båda orterna bor vi påkostat på fyrstjärniga hotell nära stranden. Under veckan får vi ta del av Kataloniens berömda kök och en dag vinvandrar vi mellan medeltidsbyarna i vindistriktet Empordá. Vi får också en guidad tur i Salvador Dalí-museet i Figueres, som effektivt kan bota den härdigaste museeskeptiker. Tidningen National Geographic har valt Costa Brava till ett av världens främsta resmål!

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukostbuffé, fem trerättersmiddagar, sex vandringar med lunch/picknick, inträden och transporter enligt program, bagagetransport samt reseledares tjänster. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Calella de Palafrugell

Vi landar i Barcelona och åker buss längs kusten till Calella de Palafrugell. Här väntar vårt fina Hotel Alga**** med en god middag och resans första dopp. Pool eller hav, det bestämmer du själv!

Måltider: middag

Dag 2 Vandring till Fornells

Vi lämnar Calella på morgonen och vandrar via charmiga Llafranc upp till den imponerande fyren San Sebastian. Leden fortsätter sedan ner genom skyddande skog till den avlägsna stranden Cala Pedrosa, där vi äter lagad lunch på en enkel restaurang. Vandringen mot den lite lyxiga badorten Tamariu går sedan bitvis genom fin pinjeskog. Efter en kopp kaffe och en glass på strandpromenaden i Tamariu vandrar vi vidare mot slutmålet Fornells. Buss hem till Calella.

12 km, 500 m upp, 500 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring till Palamós

Vandringen från Calella till Palamós är en av resans vackraste. Vi håller höjd och vandrar högt över den klippiga kusten. Här bland bosättningar från stenåldern ligger små gömda vikar med grottor och fin sand. Leden går bitvis i doftande pinjeskog, hela tiden med vacker utsikt över det azurblå Medelhavet. After walk i mysiga Palamós och sedan buss tillbaka till vårt hotell.

12 km, 250 m upp, 250 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Aiugafreda

Efter frukost åker vi buss till bergsbyn Begur, där en mycket fin vandringsdag tar sin början. Vi går ner mot fyren Cap de Begur, spektakulärt belägen över havet. Vi följer sedan den vilda kusten mot den vackert belägna Cala de sa Tuna och sedan viken Aiugafreda. Via en annan led återvänder vi till Begur och bussen som tar oss tillbaka till Calella.

10 km, 400 m upp, 400 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vinvandring i Empordá

Idag byter vi hotell och passar på vägen på att göra en lättare vinvandring i det alltmer kända vindistriktet Empordá. Vi startar i medeltidsbyn Pals och går genom vinodlingarna till vår utvalda bodega, där vi avnjuter en lättare lunch med vinprovning. Vi besöker sedan det märkliga Dalí-museet i Figueres, innan vi åker till kustens finaste by Cadaques där vi bor resten av veckan. Byn var under de mörka åren under Francos regeringstid en tillflykt för konstnärer och intellektuella. Fortfarande har byn en lätt bohemisk atmosfär. Salvador Dalís villa vid havet finns kvar och är öppen för besök. Vårt fina Hotel Playa Sol**** ligger centralt precis vid vattnet.

4,5 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch

Dag 6 Vandring från Cadaques till Cala Monjoi

Med start utanför dörren följer vi långleden GR-92 söderut genom nationalparken Cap de Creus. Här gör den vilda kusten verkligen rätt för sitt epitet. Vi når till sist Cala Monjoi, där världens bästa restaurang El Bulli en gång låg. Liksom alla dagar kan den som vill ta ett uppfriskande bad i havet innan vi åker hem till Cadaques med buss.

11,5 km, 450 m upp, 550 m ner.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Vandring till Cap de Creus

Veckans sista vandring är en värdig avslutning. Nu går vi GR-92 norrut mot udden Cap de Creus, Pyrenéernas sista utlöpare och tillika den iberiska halvöns östligaste punkt. Vi är nu bara 25 från den franska gränsen. Det är en naturskön kust med klippor och dolda vikar som möter vandraren. Picknick vid fyren och sedan vandring tillbaka till Cadaques. På kvällen gemensam avskedsmiddag. Salut!

12 km, 400 m upp, 400 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till Costa Brava

Vi återvänder hem med fyllda sinnen efter en skön vandringsvecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind

Resfakta

Costa Brava

Costa Brava är namnet på kusten mellan Barcelona och franska gränsen, i nordöstra Katalonien. Här finner vi såväl ett mycket fint klimat som utmärkta stränder och välbevarad natur. Många av kustens undangömda byar har varit favoriter för diverse konstnärer och författare, inte minst Dalí och Picasso.

 • Klimat: medelhavsklimat. I maj och september brukar dagsmedeltemperaturen vara 20-25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Costa Brava

Vandringarna går med svensk guide och följer mestadels smala stigar som bitvis kan vara steniga. Landskapet är kuperat men upp- och nedstigningarna är inte så långa. Det räcker med normal grundkondition. Då och då gör vi ett stopp för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Lunchen äter vi både på restaurang och i form av picknicks. Det finns alla dagar utmärkta tillfällen till sköna naturbad längs vägen.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Barcelona El Prat. Därifrån har vi cirka 1,5 timmes transfer till Calella de Palafrugell. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Barcelona eller Girona. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotell Kustvandring på Costa Brava

Hotell Kustvandring på Costa Brava

För att få ut det mesta av kusten och minimera transporterna har vi valt att bo på två ställen. Den södra delen tar vi oss an från mysiga Calella de Palafrugell, medan vi avslutar veckan på norra Cost...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
18/5Utan flyg/transferKustvandring på Costa Brava, utan flyg/transfer412 995:-Boka
18/5ArlandaKustvandring på Costa BravaMer än 815 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
14/9Utan flyg/transferKustvandring på Costa Brava, utan flyg/transfer413 995:-Boka
14/9ArlandaKustvandring på Costa BravaMer än 816 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
21/9Utan flyg/transferKustvandring på Costa Brava, utan flyg/transfer413 995:-Boka
21/9ArlandaKustvandring på Costa BravaMer än 816 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
28/9Utan flyg/transferKustvandring på Costa Brava, utan flyg/transfer413 995:-Boka
28/9ArlandaKustvandring på Costa BravaMer än 816 995:-Boka

Liknande resor

Kustvandring i Galicien

Kustvandring i Galicien

Längs fyrvaktarnas väg på Costa da Morte, i ett annat Spanien! - Galicien i nordvästra Spanien är en plats som doftar starkt och friskt av hav, där måsarna skriker och havet antar en mytisk ton. I de...
Vandring i Baskien

Vandring i Baskien

Gastronomisk vandring i spanska och franska Baskien. - Med utgångspunkt från den kungliga badorten och matmeckat San Sebastián (Donostia på baskiska) går vi på upptäcktsfärd i detta mytomspunn...
Bästa vandringsturer på Mallorca

Vandring på Mallorca med Guldkant

Läcker vandring med kust, berg, bad och ett av våra bästa hotell. - Mallorca har Balearernas maffigaste natur. Vi har valt att bo på västkusten, mitt i Mallorcas bästa vandringsområde. Runt Port de S...
Lätt vandring på Menorca

Lätt vandring på Menorca

Den oförstörda Medelhavspärlan med lite lättare vandringar. - Mallorcas lillasyster är en lugnare och mer oexploaterad upplevelse. Hit åker naturälskarna (och förr många hippies), vare sig de letar e...
Vandring vid Comosjön

Vandring vid Comosjön

Här har man semestrat sedan romartiden och det är inte svårt att förstå varför. - Denna sköna vandringsresa går till ett av Italiens vackraste områden. Comosjön är kanske mest känd för sina storslagn...
Vandring i Ligurien och Cinque Terre

Vandring i Ligurien och Cinque Terre

Vandringsresor i Ligurien till den vilda och vackra kusten i norra Italien - Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välja mellan ett korta...