Skip to main content

Vandring på Costa Brava

Vacker vandring längs Dalís vilda kust.

Costa Brava betyder "den vilda kusten" på katalanska. Här mellan Barcelona och franska gränsen vandrar vi längs en naturskön kuststräcka. Vi går delar av den kända kustleden GR-92 mellan fiskebyar och små undangömda badvikar som lockar till dopp. Vi bor i mysiga Calella de Palafrugell och besöker bohemernas och konstnärernas Cadaques. Under veckan får vi ta del av Kataloniens berömda kök och en dag vinvandrar vi mellan medeltidsbyarna i vindistriktet Empordá. Tidningen National Geographic har valt Costa Brava till ett av världens främsta resmål!

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukostbuffé, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick, transporter enligt program samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Calella de Palafrugell

Vi landar i Barcelona och åker buss längs kusten till Calella de Palafrugell. Här väntar vårt fina Hotel Alga**** med en god middag och resans första dopp. Pool eller hav, det bestämmer du själv!

Måltider: middag

Dag 2 Vandring till Fornells

Vi lämnar Calella på morgonen och vandrar via charmiga Llafranc upp till den imponerande fyren San Sebastian. Leden fortsätter sedan ner genom skyddande skog till den avlägsna stranden Cala Pedrosa, där vi äter lagad lunch på en enkel restaurang. Vandringen mot den lite lyxiga badorten Tamariu går sedan bitvis genom fin pinjeskog. Efter en kopp kaffe och en glass på strandpromenaden i Tamariu vandrar vi vidare mot slutmålet Fornells. Buss hem till Calella.

12 km, 500 m upp, 500 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring till Palamós

Vandringen från Calella till Palamós är en av resans vackraste. Vi håller höjd och vandrar högt över den klippiga kusten. Här bland bosättningar från stenåldern ligger små gömda vikar med grottor och fin sand. Leden går bitvis i doftande pinjeskog, hela tiden med vacker utsikt över det azurblå Medelhavet. After walk i mysiga Palamós och sedan buss tillbaka till vårt hotell.

12 km, 250 m upp, 250 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Begur

Efter frukost åker vi buss till bergsbyn Begur, där en mycket fin vandringsdag tar sin början. Vi går ner mot fyren Cap de Begur, spektakulärt belägen över havet. Vi följer sedan den vilda kusten mot den vackert belägna Cala de sa Tuna och sedan viken Aiugafreda. Via en annan led återvänder vi till Begur och bussen som tar oss tillbaka till Calella.

10 km, 400 m upp, 400 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Ett hett tips är att åka upp till Figueres och besöka det smått bisarra Salvador Dalí-museet, som effektivt kan bota den härdigaste museeskeptiker. Tänk på att förboka inträdet i god tid innan resan. Vill man ta det lugnare så stannar man i Calella för att uforska dess mysiga vrår, stränder och restauranger. Även Barcelona ligger inom räckhåll idag.

Måltider: frukost

Dag 6 Vinvandring i Empordá

Idag beger vi oss ett litet stycke inåt landet till det alltmer kända vindistriktet Empordá. Här går vi mellan välbevarade medeltidsbyar som Pals och vandrar genom vinodlingarna till vår utvalda bodega där vi avnjuter en uppdukad lunch med vinprovning.

4,5 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Cadaqués

Costa Bravas mest kända by Cadaqués var under de mörka åren under Francos regeringstid en tillflykt för konstnärer och intellektuella. Fortfarande har byn en lätt bohemisk atmosfär. Salvador Dalís villa vid havet finns kvar och är öppen för besök. Vi startar vandringen i Cala Monjoi, där världens bästa restaurang El Bulli en gång lång. Vi går genom nationalparken Cap de Creus längs långleden GR-92. Här gör den vilda kusten verkligen gör rätt för sitt epitet. Till sist når vi Cadaqués vita hussamling vid havet för lite strosande i gränderna, en läskande after walk och varför inte ett bad innan hemfärd. På kvällen avskedsmiddag på restaurang. Salut!

11,5 km, 450 m upp, 550 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till Costa Brava

Vi återvänder hem med fyllda sinnen efter en skön vandringsvecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind

Resfakta

Costa Brava

Costa Brava är namnet på kusten mellan Barcelona och franska gränsen, i nordöstra Katalonien. Här finner vi såväl ett mycket fint klimat som utmärkta stränder och välbevarad natur. Många av kustens undangömda byar har varit favoriter för diverse konstnärer och författare, inte minst Dalí och Picasso.

 • Klimat: medelhavsklimat. I maj och september brukar dagsmedeltemperaturen vara 20-25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Costa Brava

Vandringarna går med svensk guide och följer mestadels smala stigar som bitvis kan vara steniga. Landskapet är kuperat men upp- och nedstigningarna är inte så långa. Det räcker med normal grundkondition. Då och då gör vi ett stopp för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Det finns alla dagar utmärkta tillfällen till sköna naturbad längs vägen.

Måltider

Luncherna äts vissa dagar på servering och vissa dagar som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Dalí-museet

Spaniens troligen mest originella museum ligger i den lilla staden Figueres nordväst om Costa Brava. Du som vill passa på att besöka det på vilodagen måste förboka inträdet i mycket god tid innan på museets hemsida. En taxi från Calella till Figueres kostar circa 95 euro per bil och väg (max fyra passagerare). Hotellet hjälper gärna till att boka taxi.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Barcelona El Prat. Därifrån har vi cirka 1,5 timmes transfer till Calella de Palafrugell. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Barcelona eller Girona. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Alga

Hotel Alga

I Calella de Palafrugell i hjärtat av Costa Brava bor vi på omtyckta Hotel Alga. Hotellet är fräscht och modernt och bjuder på pool, trädgård och en bra restaurang, parat med strandnära läge. Det är n...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-05-08Utan flyg/transferVandring på Costa Brava, utan flyg/transferJa13 495:-BokaMer information
2021-05-08ArlandaVandring på Costa BravaJa16 495:-BokaMer information
2021-09-25Utan flyg/transferVandring på Costa Brava, utan flyg/transferJa13 495:-BokaMer information
2021-09-25ArlandaVandring på Costa BravaJa16 495:-BokaMer information
2021-09-25KastrupVandring på Costa Brava516 495:-BokaMer information
2021-10-02Utan flyg/transferVandring på Costa Brava, utan flyg/transferJa13 495:-BokaMer information
2021-10-02ArlandaVandring på Costa BravaJa16 495:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg