Vandring i Taubes fotspår på Liguriens Riviera dei Fiori.

Denna fina kuststräcka måste vara en av Europas vackraste platser. Det speciella ljuset, vyerna och den doftande macchian med rosmarin och kaprifol har lockat poeter, målare och besökare i alla tider. Inte minst vår egen Evert Taube, som sjöng om den glade bagaren i Sanremo och om Colle Bellas sköna vyer. Vi bor i Sanremo (där en viss Alfred Nobel hade den goda smaken att slå sig ner) och vandrar på kullarna högt över det azurblå Medelhavet mellan välbevarade medeltidsbyar på båda sidorna av gränsen. Vi hittar riktiga vandringar men också många belöningar. Vi vandrar genom Dolceacqua vars bro förevigats av Monet, till furstendömet Seborga och Frankrikes högst belägna kustby Sainte-Agnés. Lita på att havsutsikten är bra från 700 meters höjd! Klara kvällar betraktar vi Korsika vid horisonten medan vi njuter av de små taggiasca-oliverna och ett glas Rossese-vin.

Observera att denna resa inte är en blomstervandring i meningen att vi fokuserar på blommor eller går speciellt lätt. Det är helt enkelt så att kuststräckan heter Blomsterrivieran. På våren får vi självklart njuta av den naturliga blomningen medan det på hösten ser annorlunda ut.

Fotoveckor

Avresorna den 28 april och den 29 september 2018 har vi ett fototema utöver de vanliga vandringarna. Då vandrar man med vår professionella fotoguide och lär sig mer om hur man fångar landskapet och detaljerna. Vi lär oss komposition och små smarta tips som gör fotograferandet roligare och resultatet mycket bättre. Det går lika bra med systemkamera som kompakt eller mobilkamera. Det är fotografen som gör skillnaden!

Liknande vandringsresor:

Vandring i Ligurien med Cinque Terre

Vandring på Amalfikusten

Vandring vid Comosjön

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick, transporter och guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa