Skip to main content

Vandring på Amalfikusten

"Den dag amalfiborna dör och kommer till himlen, blir en dag som alla andra".

Så står det på en plakett i Amalfi, och vi är böjda att hålla med. Amalfikusten anses av många vara den vackraste kustremsan i Italien. Den branta halvön söder om Neapel har lockat resenärer i alla tider. Här vandrar vi några av Italiens vackraste leder, som Gudarnas stig. Historien är ständigt närvarande och vi vandrar till områdets kända sevärdheter som Ravello och Positano. Vi gör även en fin vandring på Capri, bland villor, fornlämningar och dramatisk natur. På vilodagen kan man besöka Pompejis fantasieggande utgrävningar. Vårt hotell och basläger ligger ett stenkast från den fina stranden i den lilla byn Maiori. Vi unnar oss riktigt fyrstjärnigt boende på denna exklusiva vandringsresa.

Vandringarna går mestadels på smala stigar som kan vara bitvis steniga. Landskapet är kuperat och det förekommer en hel del långa trappor både upp och ner. Man behöver ha vandrat i kuperad terräng eller berg tidigare för att få ut det mesta av den här resan. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten eller de goda luncherna (som picknick eller på små lokala serveringar).

Missa inte vår stämningsfyllda film från Amalfikusten!

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukostbuffé, sex middagar, fem vandringsdagar med lunch/picknick, guide och transporter, samt reseledares tjänster. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Maiori

Efter att vi landat på flygplatsen åker vi buss till Maiori och vårt fina hotell. Kanske ett dopp innan middagen?

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Tramonti

Första vandringen börjar i Maiori och går inåt dalen till Tramonti, en pittoresk samling småbyar omgivna av citron- och vinodlingar. Här äter vi en genuin lunch på en agriturismo innan bussen tar oss tillbaka igen.

3h h. +300 m, -300 m, 2 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Ravello

Dagens vandring börjar i Atrani strax innan huvudorten Amalfi. Vi vandrar upp till Ravello, som ligger på 360 möh med strålande utsikt över Amalfikusten och är känd för sina vackra trädgårdar. Ravello har lockat många kända författare och konstnärer. Det är lätt att förstå varför!

5 tim, +600 m, -600 m. 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Valle delle Ferriere

Idag går vi i järnsmedernas dal, Valle delle Ferriere. Nu är området ett naturreservat med leder som bjuder på fina vyer. Vårt mål är Amalfi där vi får tid att strosa runt och njuta av folkvimlet och den välbevarade stadskärnan. Den kakelprydda Domkyrkan är väl värd ett besök.

5 tim, +300 m, -600 m. 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Med vårt fina strandläge kanske man drar sig för att åka någonstans. Om upptäckarlusten blir för svår kan man åka till de välbevarade lämningarna i Pompeji eller Herculaneum. Tänk att strosa runt på samma gator som de gamla romarna! Även Neapel är ett intressant kulturresmål. Alla tre finns med på UNESCOs världsarvslista. Man kan också ta bussen till Positano eller någon annan av de trevliga byarna längs kusten.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring på Capri

En av resans höjdpunkter blir vårt besök på Capri. Vi tar båten ut till denna omsjungna ö och upptäcker dess alla vrår till fots, bland vackra trädgårdar, klassiska strandpromenader, villor och dramatisk natur. Den bästa vandringen går runt östra Capri medan den som vill besöka Anacapri och Villa San Michele kan göra detta på egen hand istället för att gå med på turen.

4h, + 300 m, - 300 m, 2 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Gudarnas Stig

Vi börjar denna kända led i Bomerano. Vi går sedan en spektakulär vandring utmed bergssidan med fina vyer över Positano och Capri ute till havs. På vägen avnjuter vi vår lunch. Vi avslutar med en välförtjänt espresso och kanske ett bad i Positano innan vi återvänder nöjda till Maiori. 

5 h, + 470m, - 600 m. 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Amalfikusten

Vi lämnar Maiori för vidare färd mot flygplatsen.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Amalfikusten

Amalfikusten ligger söder om Neapel och är vida känd för sin skönhet. Orter som Sorrento, Positano och Amalfi har lockat resenärer i alla tider. Vi bor i den lilla kuststaden Maori som ligger en halvtimme öster om Amalfi. I närheten finns kända sevärdheter som Vesuvius, Capri, Ravello, Pompei och Herculanum. På Amalfihalvön finns flera av Italiens finaste vandringsleder med Gudarnas Stig som den mest kända. Området är känt för sina citronodlingar och för sitt fina kakel. Av citronerna tillverkar man traktens mest kända dryck Limoncello.

 • Klimat: Klimatet i maj och september/ oktober är som svensk sommar, med dagsmedeltemperaturer på 23-26 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än i Sverige, kort tas inte överallt
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar, de runda jordade kräver adapter.

Vandring på Amalfikusten

Vår svenska vandringsguide följer med hela veckan. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-18 tiden. Vandringarna går mestadels på smala stigar som kan vara bitvis steniga. Landskapet är kuperat och det förekommer en hel del långa trappor. Man behöver ha vandrat i kuperad terräng eller berg tidigare för att få ut det mesta av den här resan. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Luncherna äter vi både i form av picknick och på små lokala serveringar. Ta gärna med mugg, tallrik och bestick så undviker vi för många engångsartiklar på picknicken.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Rom Fiumicino alternativt Neapel (beroende på avresa). Från Rom har vi ca 4 timmars transfer till Maiori. Vi stannar på vägen för bensträckare och fika (ingår ej). Från Neapel tar transfern cirka 1,5 timme. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till någon av Roms flygplatser eller Neapel. Man kan sedan åka tåg till Salerno och ta bussen till Maiori. Tågtider: www.trenitalia.com. Om du flyger till samma flygplats som oss kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel San Francesco

Hotel San Francesco

Vårt fyrstjärniga Hotel San Francesco ligger 50 meter från stranden och 300 meter från centrum i den lilla staden Maiori. Rummen är välutrustade och har luftkonditionering och wi-fi. Hotellet har bar,...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-25Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten
Vandra under Kristi himmelfärdsveckan!
412 495:-Boka
2020-04-25ArlandaVandring på AmalfikustenJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-02Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-05-02ArlandaVandring på AmalfikustenJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-09Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-05-09ArlandaVandring på AmalfikustenJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-16Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten, utan flyg/transfer412 995:-Boka
2020-05-16ArlandaVandring på Amalfikusten
Vandra under Kristi himmelfärdsveckan!
Ja15 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-09-12Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-09-12ArlandaVandring på AmalfikustenJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-09-19Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-09-19ArlandaVandring på AmalfikustenJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-09-26Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-09-26ArlandaVandring på AmalfikustenJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-03Utan flyg/transferVandring på Amalfikusten, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-10-03ArlandaVandring på AmalfikustenJa14 995:-Boka

Liknande resor

Vandring i Ligurien och Cinque Terre

Vandring i Ligurien och Cinque Terre

En vild och vacker kuststräcka i norra Italien som lockar till sig vandrare och livsnjutare. - Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välj...
Vandring på Blomsterrivieran med Sanremo

Vandring på Blomsterrivieran med Sanremo

Vandring i Evert Taubes Ligurien. - I västra Ligurien och södra Frankrike vandrar vi högt över kusten mellan välbevarade medeltidsbyar. Nedanför ligger det azurblå Medelhavet och lockar till svalkand...
Vandring i Apulien med Matera

Vandring i Apulien med Matera

I hjärtat av Syditaliens skönaste landskap. - På den italienska stövelns klack ligger Apulien, en avspänd del av Italien där både solen och gästfriheten värmer lite extra. Vi börjar resan i Apuliens...
Vandring i Apulien med Salento

Vandring i Apulien med Salento

En härlig vandringsresa i hjärtat av Medelhavet. - Ett av våra mest älskade resmål är Apulien nere på den italienska stövelns klack. På den här vandringsresan beger vi oss till den sydligaste halvön...
Vandring på kustleder på Sardinien

Vandring på Sardinien

Riktiga vandringar i vild Medelhavsmiljö! - Vi älskar Medelhavet och jakten efter den perfekta vandringen i området har lett oss till Sardinien. Närmare bestämt till den bergiga och avlägsna östkuste...
Vandring på Sicilien

Vandring på Sicilien

En solig vandringsresa med Taormina och Etna. - Östra Sicilien har det mesta som en vandrare kan önska: dramatisk natur, tidlösa små byar, ljumma bad och så förstås Etna, Europas högsta aktiva vulkan...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg