Skip to main content

Vandring och vin i Georgien

En riktigt spännande nyhet där vi får vandra några av Kaukasus finaste leder. 

Vi börjar denna  resa i landets vackra huvudstad Tblisi. Sedan väntar vandring  på de fina lederna vid Mount Kazbeg. Vi kan utlova tre vackra vandringar som inte är någon annan lik. Sedan besöker vi vinets vagga, Kakhveti, där man har hittat 8000 år gamla vinkärl. Här provar vi vin i den vackra naturen och njuter av invånarnas gästfrihet. . En resa för alla sinnen!

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:9
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukostbuffé, 6 middagar, 4 lunch/picknick, fyra vandringar, transporter enligt program, vinprovning, svensktalande guide. Ingår ej: dryck, övriga måltider, övrigt. Tillägg för enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Vi reser österut

Avresa med flyg från Sverige. Ankomst Tblisi på kvällen. Transfer till hotellet och incheckning.

Måltider: 

Dag 2 Tbilisi och Kazbeg

Efter frukost gör vi en city-sightseeing. Efter en god lunch åker vi buss norrut till Kazbeg i cirka 3 timmar. Incheckning och middag på vårt hotell.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring till Gergeti-klostret

Vi börjar vår första vandring direkt vid hotellet. Först går vi upp genom Gehambra och börjar stigningen mot det kända klostret Gergeti med Mount Kazbeg som en mäktig backdrop. Efter en knappt två timmar lång vandring är vi uppe på den vackra platån där klostret byggdes på 1300-talet. Här har vi en fin vy över omgivningarna och njuter av picknicken. Vi tar sedan en annan väg ner.

4 tim vandring, + 500 meters höjdskillnad.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring i Chukhdu-massivet

I dag åker vi minibuss en halvtimme till den lilla byn Juta. Här vandrar vi upp i dalen som leder in i Chukhdu-massivet. Efter en lite brant början öppnar dalen upp sig och vi får en mycket behaglig vandring längs gräsbeklädda sluttningar. Målet är en lite sjö där klättrare brukar sätta upp sina tält. Topparna som omger oss är mäktiga och mycket branta. Vi fortsätter längre upp i dalen innan vi vänder tillbaka igen längs en annan stig. På vägen gör vi ett stopp på den fina fjällstationen Five Seasons där vi kopplar av i vilstolar.

4 tim vandring, 550 meters höjdskillnad.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vandring i Truso-dalen

Efter en frukost väntar en halvtimmes bussresa till Kobi och sedan in i Trusodalen. Först vandrar vi i en kanjon som sedan öppnar upp till en dal. Vi kommer fram till en märklig källa fylld av kolsyrat vatten. Längre fram väntar också heta källor som luktar svavel. Vi passerar även övergivna byar med anor från medeltiden och flera koster. Vi följer sedan andra sidan av dalen tillbaka igen till bussen.

4 – 5 tim vandring, 150 meters höjdskillnad.

Måltider: frukost, lunch

Dag 6 Vilodag

Vi vilar ut efter tre vandrings dagar. Vi packar in oss i bussen efter frukost och åker söderut igen. Målet är vindistriktet Kakhveti. Lunch längs vägen. Vi är framme vid vårt hotell på eftermiddagen. 

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Vinvandring i Kakheti

Regionen Kakheti öster om Tblisi är centrum för vintillverkningen i Georgien. Här har man odlat vin i över 8000 år! Typiskt för området är att lagra vinet i amforor eller qvervi som de också kallas. Vi gör en vandring ibland vinrankorna vid det kända vinslottet Tsinandali. På eftermiddagen blir det lunch och en fin rundtur och vinprovning vid Schuchmanns fantastiska anläggning.  

2 tim vandring, 200 meters höjdskillnad.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Kakheti till Tbilisi

Idag åker vi tillbaka till Tbilisi där vi får eftermiddagen fri för den som vill köpa souvenirer eller strosa runt på stan. Gemensam avskedmiddag på kvällen. 

Måltider: frukost, middag

Dag 9 Farväl till vandringsresan i Georgien

Tidig avresa till flygplatsen i Tblisi för att flyga hem efter en spännande vistelse i vackra och gästfria Georgien.  

Måltider: frukost

 

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Georgien

Georgien ligger i allra östligaste Europa med Svarta havet i väst, Kaukasus berg i norr och Turkiet, Armenien och Azerbadjan i syd. Landet kristnades redan på 400-talet och tillhörde Sovjetunionen till självständigheten 1991. Landet har cirka 3,7 miljoner invånare och huvudstaden är Tbilisi. Landet är rikt på kulturella arv såsom uråldriga städer, guldkantade kloster och gamla kyrkor från tidig kristendom. De mäktiga Kaukasusbergen som gränsar mellan Georgien och Ryssland har toppar på över 5000 möh. Georgien har kanske världens äldsta tradition av vintillverkning och man har funnit 8.000 år gamla vinkärl. Idag producerar man vita och röda viner, mousserande viner och dessertviner, samt brandy.
 • Klimat: Dagstemperaturerna i september/oktober då vi reser ligger på 20-25 grader. Nätterna blir något kallare, särskilt i bergen, och går ner till cirka 10-15 grader. Bergskedjan hindrar den kalla luften norrifrån Sibirien och gör klimatet framförallt i de lägre områdena subtropiskt. Det kan falla en del regn särskilt i bergen.
 • Land: Georgien
 • Språk: georgiska
 • Tidsskillnad från Sverige: +2 timmar före Sverige
 • Valuta: Georgisk lari (GEL).
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Kort fungerar på större hotell, restauranger och butiker framförallt i Tbilisi men kontanter är säkrast. Bankomater och mindre växelkontor (växlar euro) finns i Tbilisi, Kazbegi och Kakhveti.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: nej
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: passet ska vara giltigt i mint sex månader efter hemresan från Georgien.
 • Eladapter: nej
 • Vatten: undvik kranvatten. Flaskvatten rekommenderas.

Vandring i Georgien

Vi vandrar med svensk Primaguide. Lederna är bra men bitvis branta. Vi går i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Måltider

Lunch äter vi antingen på restaurang eller som medhavd lunchpack som var och en bär själv. Den som önskar tar termos och mugg med sig. 

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Tbilisi. Du som bokat resan utan flyg möter lämpligen upp gruppen på flygplatsen i Tbilisi eller på vårt hotell för första natten. Kontakta oss i föväg för avstämning av mötesplats.

Karta

Hotell

Hotell Vandring i Georgien

Hotell Vandring i Georgien

Vi bor bekvämt på tre olika hotell, alla med bra standard. Första och sista natten bor vi i Tblisi. Under veckan bor vi dels i Kazbezi med fantastisk utsikt över bergen, dels i Kakhveti med vinrankorn...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-09-07Utan flyg/transferVandring och vin i Georgien, utan flyg/transfer411 995:-BokaMer information
2021-09-07ArlandaVandring och vin i GeorgienJa15 995:-BokaMer information
2021-09-14Utan flyg/transferVandring och vin i Georgien, utan flyg/transfer411 995:-BokaMer information
2021-09-14ArlandaVandring och vin i GeorgienJa15 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg