Skip to main content

Vandring längs Hadrianus mur

En vandring från kust till kust på gränsen mellan Skottland och England längs romarnas kända mur.

Följ med på en härlig vandringsresa i gränstrakten mellan Skottland och England. För att skydda England mot barbarerna i norr byggde romarna en 120 km lång mur från kust till kust. Muren utgjorde romarrikets norra gräns på den brittiska ön. Vi vandrar nu längs delar av resterna av denna mur i ett böljande landskap. Vi bor på hotell och Bed & Breakfast i typiska engelska byar och även i större städer som Newcastle och Edinburgh. Ingrid och Snorri, som turas om att guida den här resan, bor i Skottland och ger det där lilla extra genom sin kunniga guidning och trevliga sätt.

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på hotell/B&B inklusive (rejäl) frukostbuffé, sex vandringsdagar med lunchpaket och transfers, karta, engelsktalande guide samt bagagetransport. Ingår ej: övriga måltider, dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och tillägg.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Carlisle

Ankomst till Edinburgh flygplats. Busstransfer till Carlisle där vi övernattar på hotell.

Dag 2 Vandring till Walton

Vi vandrar från Carlisle till Walton. Därifrån åker vi en kort transfer till Brampton, där vi bor på ett för de brittiska öarna så typiskt Bed & Breakfast.

19 km.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Vandring till Twice Brewed

Efter en rejäl frukost åker vi en kort transfer till Banks. Sedan vandrar vi från Banks till Twice Brewed där vi spenderar kvällen och natten på B&B.

22 km.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Vandring till Chollerford

Vandringen fortsätter från Twice Brewed till Chollerford. Transfer till Hexham där vi tar in på hotell.

20 km.

Måltider: frukost, lunch

Dag 5 Vandring till East Wallhouses

Transfer till Chollerford. Vandringen går idag från Chollerford till East Wallhouses. Vi åker sedan transfer till Hexham. Övernattning på hotell i Hexham.

16 km.

Måltider: frukost, lunch

Day 6 Vandring till Newcastle

Transfer till Heddon-on-the-Wall på morgonen. Sedan vandrar vi från Heddon-on-the-Wall till resans slutmål: sevärda Newcastle. Vi bor på hotell i stadens centrum.

16 km.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Edinburgh

Transfer till Edinburgh på morgonen. Sedan har vi dagen fri för sightseeing och shopping i denna gästvänliga stad. Vi bor sedan sista natten på hotell in Edinburgh.

Måltider: frukost

Dag 8 Farväl till vandringsresan längs Hadrianus mur

Transfer till flygplatsen och hemresa.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Hadrianus mur

Vi vandrar leden Hadrian's Wall Path längsmed Hadrianus mur, som romarna lät bygga för att hålla barbarerna i Skottland på avstånd. Hadrianus mur är nu upptagen på UNESCOs världsarvslista. Leden öppnades 2003  och har blivit mycket populär bland vandrare och historieintresserade. Leden går från kust till kust genom ett landskap som inte lämnar någon oberörd.

 • Klimat: varierande. Var beredd på både regn och svalt väder, men även många fina dagar med över 20 grader.
 • Land: Storbritannien
 • Språk: engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: brittiska Pund
 • Prisläge och betalningssätt: Kort och kontant fungerar i allmänhet.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: krävs

Vandring längs Hadrianus mur

Gruppen består av svenska, norska och isländska gäster och vi går med engelsktalande lokalguide som gärna delar med sig av sina kunskaper om landet. Landskapet är lätt kuperat och ansträngningen ligger främst i dagsetappernas längd på 20-30 km. Du behöver ha god grundkondition. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Bagaget transporteras mellan hotellen så du bär bara med dig vad du behöver under dagen. OBS i bagagetransporten mellan hotellen ingår max 1 kolli per person.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Edinburgh. Vi har sedan cirka 2,5 timmars transfer till Carlisle. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Edinburgh. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Boende Hadrianus mur

Boende Hadrianus mur

På typiskt engelskt vis bor vi på Bed & Breakfast, små gemytliga och gästvänliga boenden i byarna vi passerar. Specialiteten är den berömda engelska frukosten, som ger en garanterat god start varje da...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
7/7Utan flyg/transferVandring längs Hadrianus mur utan flyg/transfer214 995:-Boka
7/7ArlandaVandring längs Hadrianus murFullt17 495:-Fullt

Liknande resor

Vandring längs West Highland Way

Vandring längs West Highland Way

Skottland lockar med fantastisk natur, mytomspunnen historia och genuin gästfrihet. - I överväldigande vacker natur vandrar vi den kända leden West Highland Way från Glasgow till Fort William. Det är...
Båtvandring längs Donau

Båtvandring längs Donau

Bo på båt och vandra i idylliska Donaudalen. - En riktigt spännande nyhet för dig som vill kryssa längs Donau och samtidigt vandra i området. Man bor ombord på trevliga MS Theodore Körner, välkänd fö...
Båtvandring i Nordnorge

Båtvandring i Nordnorge

Lyxig vandring längs Arctic Haute Route! - Mellan Lofoten och Tromsö hittar man kanske Europas mest spektakulära vandringar. På denna unika resa reser vi med båt längs kusten och gör vandringar med g...