Skip to main content

Vandring på La Palma

Riktig vandring i orörd natur vintertid, det hittar vi bara på La Palma!


Den bästa vandringsön av alla kanarieöarna måste gröna La Palma vara! Den nordvästligaste av öarna är känd för sin omväxlande och dramatiska natur och sitt lugna tempo. Här är vi långt från massturismen. La Palma lär vara en av världens högsta öar i förhållande till landyta och den högsta toppen når hela 2443 meter över havet. Under ligger den bråddjupa och skogsklädda vulkankratern och vi vandrar både nere i calderan och uppe på kanten. Vi drar oss inte heller för att kröna veckan med öns främsta vandringsled: Ruta de los Volcanes. Vi bor vid en av de svarta stränderna och det är aldrig långt till ett svalkande bad efter vandringen. Ön kallas för La isla bonita, den vackra ön. Avgör själv om det stämmer!

Film från Vandring på La Palma

Liknande vandringsresor:

Vandring på Teneriffa

Topptur Teneriffa

Vandring på Gran Canaria

Vandring på Kap Verde

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:3, 4Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår flygmat och transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick samt reseledares tjänster. Ingår ej: dryck, lunch och middag på vilodagen, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Vi kan vissa dagar välja mellan ett längre och ett lite kortare vandringsalternativ, därför anges två svårighetsgrader.

Dag 1 La Palma

Vi flyger till Santa Cruz de La Palma och checkar in på vårt trevliga strandhotell. Välkomstmiddag på kvällen.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring i det gröna norr

Vi börjar veckan med en vacker och dramatisk vandring längs La Palmas gröna östkust. Efter en kort busstur börjar vi vandra norrut efter kusten. Vi går förbi flera små gårdar där man odlar vin, banan, apelsin och papaya. Leden går sedan ner i en imponerande ravin till en strand där vi äter lunch. Vi fortsätter sedan upp ur ravinen till byn som är vårt slutmål. Efter en törstsläckare åker vi tillbaka till hotellet.

9 km, 3,5 tim, 550 m upp, 550 m ner, 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3 Vandring Ruta de los Volcanes

Ett måste på La Palma för den riktige vandraren är Ruta de los Volcanes, som följer hela bergsryggen ner till öns sydspets. Här får vi uppleva ett landskap som inte påminner om någonting annat. Svarta lavafält, lysande röda och orange bergsidor, kratrar efter utbrott så sent som under 1900-talet och gröna kanarietallar, allt omgivet av den djupblå oceanen. Rutten är lång men det finns möjlighet att göra en kortare rundtur.

Kortare alternativet: 12 km, 5 tim, 500 m upp, 500 m ner, 3 vandrare.

Längre alternativet: 17 km, 6 tim, 750 m upp, 1450 m ner, 4 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4 Vandring Las Salinas de Fuencaliente

Vi börjar vandringen från byn Jedey och går därifrån kustleden söderut i cirka två timmar. Vi plockas sedan upp av bussen och åker ner till öns sydspets. Här väntar ett besök vid de traditionella saltbassängerna och en härlig tapas-lunch på en av öns bästa vingårdar. Här ser vi de världsberömda och unika Malvasia-odlingarna. Den som vill vandrar sedan uppför lavastigarna till vulkanen San Antonio. Den som vill åker buss en bit upp.

7 km, 3,5 tim, 600 m upp, 600 m ner. 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5 Vilodag

Idag finns möjlighet att åka på val- och delfinsafari med båt. Man kan också besöka staden Los Llanos, eller ta sig till den sevärda lilla huvudstaden Santa Cruz. Staden är ett fint exempel på kanarisk kolonialstil med många vackra miljöer och trevliga vattenhål.

Måltider: frukost, middag.

Dag 6 Vandring La Caldera

På morgonen hämtas vi av vår transfer som kör oss upp till vägs ände vid Los Brecitos, högt uppe mot kraterkanten. Här rinner Kanarieöarnas enda flod och vi vandrar in i den skogsklädda kratern omgivna av 1500 meter höga bergväggar på denna nästan orörda plats. Mäktigt!

15 km, 5 tim, 200 m upp, 800 m ner, 4 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7 Vandring Roque de los Muchachos

Vi har sparat den kanske finaste vandringen till sist. Vi går en spektakulär kamvandring med vyer över den bråddjupa calderan under oss och oceanen utanför. Målet är öns högsta topp med de stora observatorierna där forskare från hela världen studerar stjärnhimlen i La Palmas klara luft. På vägen avnjuter vi vår picknick i naturen.

Kortare alternativet: 10 km, 4 tim, 600 m upp, 200 m ner, 3 vandrare.

Längre alternativet: 12 km, 5 tim, 1050 m upp, 650 m ner, 4 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan på La Palma

Frukost och hemflyg.

Måltider: frukost.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

La Palma

De västligaste Kanarieöarna är helt orörda av massturismen. Till La Palma kommer istället små grupper och individualister med vandring och det genuina i fokus. Här finns stilla dalar, gröna skogar, magnifika toppar och kammar att vandra längs, samt äkta kanariska byar där livet gått sin gilla gång sedan spanjorerna upptäckte ögruppen. Ön har alltid varit en bunkringshamn för fartyg på väg mot Nya Världen.

 • Klimat: Klimatet är jämnt och somrigt året runt, men varierar en hel del tack vare passadvindarna från norr. Generellt sett är nordkusten fuktigare och grönare, med dramatiska klippor och gott om odlingar, medan sydkusten  är torr och solig för det mesta. Var beredd på allt slags väder: sol, värme, regn och kyla.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska. Även engelska och tyska fungerar ofta.
 • Tidsskillnad från Sverige: -1 timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på La Palma

Vi går med svensk guide och kompletterar ibland med lokalguide. La Palma bjuder på rejäla vandringar och det är bra om du har tidigare erfarenhet av vandring. Underlaget varierar mellan stenigare och mjukare stigar samt vulkangrus. Bra vandringsskor krävs. Våra guider anpassar alltid vandringarna utefter var på ön vädret är bäst för dagen.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Santa Cruz de la Palma. Vi har sedan blott tio minuters transfer till hotellet. Du som bokat eget flyg kan enkelt ta taxi. När du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Intryck från La Palma

Som yrkesvandrare i Utemagasinet får jag ofta frågan om var det är bäst att vandra. De flesta blir synbarligen besvikna över att svaret är Kanarieöarna. Man förväntar sig en hemligare plats som få besökt och ingen granne ännu kan uttala. Inte ett för den normgivande globetrottern så inkorrekt svar som Kanarieöarna, men ingen plats i Europa förmår att samla unik växtlighet och spännande geologi i fyra klimat. Och av fem kanarieöar med bra vandring bjuder La Palma på den allra bästa.

Gunnar Andersson, journalist och hängiven vandrare

Karta

Hotell

Hacienda San Jorge

Hacienda San Jorge

Hacieda San Jorge är ett av öns mest uppskattade hotell. Det ligger intill den enda sandstranden på La Palmas östkust, strax söder om Santa Cruz och nära flygplatsen. Arkitekturen är inspirerad av 150...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
30/10Utan flyg/transferVandring på La Palma, utan flyg/transferFullt12 295:-Fullt
30/10ArlandaVandring på La PalmaFullt15 995:-Fullt
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
8/11Utan flyg/transferVandring på La Palma, utan flyg/transferFullt12 295:-Fullt
8/11LandvetterVandring på La PalmaFullt16 495:-Fullt
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
19/3Utan flyg/transferVandring på La Palma, utan flyg/transferFullt12 295:-Fullt
19/3ArlandaVandring på La PalmaFullt15 995:-Fullt
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
28/3Utan flyg/transferVandring på La Palma, utan flyg/transferFullt12 295:-Fullt
28/3LandvetterVandring på La PalmaFullt15 995:-Fullt

Erbjudanden

3/11Vandring i Andalusien, utan flyg/transferfrån 9 995:-
3/11Vandring i Andalusienfrån 11 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg