Vår mest populära vandringsresa i vackra Dolomiterna!


En av våra mest meriterade guider liknar Val Gardena vid paradiset. Vi är benägna att hålla med : här möter man blommande alpängar, ett vackert alpint panorama, fritt strövande Hapflingerhästar och därtill italiensk mat som saknar motstycke. Detta är dalen som ligger på solsidan av Alperna i italienska Sydtyrolen. Här är klimatet som bäst med sol och kristallklar luft. Vi bor i Santa Cristina, den mellersta av dalens tre byar, nära både liftar och vandringsleder som passar alla. Vare sig du vill ströva över blomsterängarna eller ge dig på ett tufft pass är det aldrig långt till en ombonad bergsstuga med god mat.

Val Gardena är resmålet som passar alla, från nybörjare till avancerade alpvandrare. Den speciella topografin i Dolomiterna parat med de många sommaröppna liftarna gör det möjligt för alla att komma upp på höjd och vandra med de bästa utsikterna utan att ta extrema stigningar. Varje dag erbjuder vi därför olika svårighetsgrader på vandringarna. Man bör dock har bra normalkondition och klara att vandra 10-15 km i kuperad terräng per dag. Vi går alltid i lugn takt; upplevelsen är viktigare än målet!

Blomsterveckor

På avresorna 23 och 30 juni 2018 har vi utöver ordinarie vandringsguider en blomsterguide. Den som vill går tillsammans med denne i ett lugnare tempo och lär sig mer om Val Gardenas rika blomstring!

Film från Vandring i Val Gardena

Liknande vandringsresor:

Nya vandringar i Val Gardena

Vandring i Cortina d'Ampezzo

Vandring i Limone Piemonte

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2, 3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på hotell med frukost och middag, fem vandringar med guide, liftkort (värde ca 86 euro). Ingår ej: luncher, dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa