Skip to main content

Vandring i Sydafrika

Storslagna vandringar i ett av världens mest kontrastrika länder!

Att upptäcka spännande Sydafrika till fots är det bästa sättet att ta del av detta storslagna land. Vi vandrar den fina vandringsleden från Taffelberget till Cape Point och Goda Hoppsudden längst söderut på Kapudden. Här möts Atlanten och den Indiska Oceanen och under vandringen får vi njuta av helt underbara vyer över de två världshaven. Resan avslutas med ett par dagar i Winelands där vi mellan vinprovningarna även vandrar mellan vinrankorna. Vi bor på lite mindre boutique-hotell och njuter av goda middagar på kvällen. Och ja, den sydafrikanska maten är verkligen lika god som ryktet säger. Bagaget åker bil mellan hotellen och vi bär bara med oss vad vi behöver för dagen. De två avslutande etapperna anses vara Södra Afrikas bästa vandringar och här har vi även chans att få se djur och fåglar ur Sydafrikas rika fauna. Vår guide Steve kan allt, och då menar vi verkligen allt, om detta spännande lands flora , fauna, histors och kultur. En stor reseupplevelse för alla vandrare!

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), sju nätter i dubbelrum med frukost, välkomst- och avskedsmiddag, sex luncher/picknicks, vandringar och transporter enligt program, bagagetransport, engelsktalande guide. Ingår ej: dryck, dricks, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Avresa från Sverige

Flyget lyfter hemifrån under dagen, och landar morgonen efter i Kapstaden. Jetlag slipper vi eftersom Sydafrika delar tidszon med Europa.

Måltider: mat på flyget

Dag 2 Stadsvandring i Kapstaden

Efter att ha korsat hela Afrikas längd landar vi i Kapstaden och äventyret kan ta sin början. Transfer till vårt centralt belägna hotell och ett par timmars bensträckare runt denna sevärda stad. Fri eftermiddag och välkomstmiddag på restaurang.

Måltider: middag

Dag 3 Vandring över Taffelberget

Efter frukost åker vi upp till foten av Kapstadens emblematiska berg Table Mountain. Vi gör en riktig travers, först upp till Platteklip Gorge och högsta toppen Maclear’s Beacon på 1087 möh. Den som vill ha en lättare start tar linbanan en bit upp. Bakom oss har vi en mäktig utsikt mot Kapstaden, Lion’s Head och Table Bay. Med blicken mot Helderberg Mountains går vi över platån och ner genom Costantia Neks skogar. Incheckning på De Noordhoek Hotel och middag på egen hand på någon av de många restaurangerna runt knuten. Här finns pubar, sushi, fine dining eller tapas, något för alla smaker i trivsamma resort.

5 tim, 15 km, +/-800 m. Lättare alternativ finns.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Vandring till Noordhoek Beach

Vi startar vandringen direkt från dörren och följer Vlakkenberg Trail genom Fynbo-vegetationen, som på afrikaans betyder vacker buske. Vi passerar gamla mangangruvor och går ner i vackra Blackburn-ravinen. Stigen följer klipporna och ger härliga utsikter över Hout-bukten. Efter att ha gått över Chapman’s Peak ser vi plötsligt Long Beach och Noordhoek-dalen, dagens mål. En härligt lång dag som kan kortas om man vill. Den som vill går hela vägen tillbaka till vårt hotell.

7 tim, 18 km, +/-400 m. Dagen kan kortas av.

Måltider: frukost, lunch

Dag 5 Vandring till Simonstown

Efter gårdagens längre tur gör vi idag en lättare vandring. Vi lämnar Atlantsidan för False Bay, och går längs kända stranden Long Beach till Kommetjie. Där viker vi av inåt land byter ut all civilisation mot ett underland av fynbos och den vackra Quplaas-sjön. Via en åsnestig kommer vi ner till mysiga Simonstown och The Quayside Hotel. Den som är sugen på mer vandring går till Boulder’s Penguin Colony.

5 tim, 18 km, +/-300m

Måltider: frukost, lunch

Dag 6 Vandring till Smitswinkel Bay

Detta anses av många vara den kanske vackraste vandringen i hela södra Afrika. Dagen börjar uppför mot Swartkop, halvöns tredje högsta topp, och går längs kammen innan vi går ner mot Smitswinkel Bay. Bitvis är det brant både uppför och nerför, men vandraren belönas med en magnifik vandringsupplevelse! Buss tillbaka till Quayside Hotel.

6 tim, 13 km, +/-600m

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Vandring till Cape Point

De som inte håller med om att gårdagen är Sydafrikas bästa vandring framhäver istället denna dag. Döm själv! Vi vandrar genom Cape Point Nature Reserve längs kusten till udden där Atlanten och Indiska oceanen möts. Vyerna är oslagbara och chans finns att se både val och många sjöfåglar. Bland landdjuren kan vi möta Cape Mountain-zebran, Chacma-babianen och både bontebok- och eland-antilop. En lång men inte speciellt ansträngande dag, och en värdig avslutning på en riktig vandringsresa. Vandringen går att avbryta för den som känner sig nöjd. Övernattning på Quayside Hotel.

6 tim, 15 km, +/-300m

Måltider: frukost, lunch

Dag 8 Vinvandring i Franschhoek

Bland det bästa vi vet är vinvandring: att gå genom ett vackert landskap fyllt av mognande vinrankor och stanna till på vingårdarna för provsmakning och lunch i skuggan. Vår guide lägger upp turen efter gruppens smak, så varje vinvandring blir unik!

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 9 Farväl till vandringsresan i Sydafrika

Vi passar på att ta ett gott glas vin till, innan vi packar ihop och beger oss till flygplatsen för hemresa.

Måltider: frukost, mat på flyget

Dag 10 Sverige

Flyget landar mitt på dagen, efter en minnesvärd vandringsupplevelse.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Sydafrika

Sydafrika består av en vidsträckt inlandsplatå med omgivande bergskedjor, och har kust mot Atlanten i väst och Indiska oceanen i öst. Grannländerna heter Namibia (självständigt från Sydafrika först 1990), Botswana, Zimbabwe, Mocambique och Swaziland. Lesotho utgör en självständig enklav i östra landet.
Portugiserna var de första européer som besökte området, men det koloniserades av holländarna och senare britterna. Det ingick i det brittiska samväldet fram till 1961, då det utropade sig till republik. Apartheid-perioden som följde avskaffades 1990 och landet är numera demokratiskt. Den dominerande religionen är kristendom.
Man är rik på mineraler och spelar en stor ekonomisk och politisk roll i södra Afrika. Sydafrika ståtar med 10% av världens alla kända växtarter, och faunan är lika rik.

 • Klimat: kring Kapstaden råder medelhavsklimat. Årstiderna är omvända, och det är sommar under våran vinter.
 • Land: Sydafrika
 • Språk: engelska och afrikaans
 • Tidsskillnad från Sverige: +1 timme
 • Valuta: Rand (ZAR)
 • Prisläge och betalningssätt: klart billigare än i Sverige. En middag kostar 70-100 kr
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: nej
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: minst sex månader efter hemresedatum
 • Eladapter: krävs
 • Övrigt: kontakta en vaccinationscentral för aktuell information om rekommenderat skydd

Vandring i Sydafrika

Vi går med vår engelsktalande guide Steve, som känner trakten väl och gärna delar med sig av sina kunskaper. Ersättningsguide kan förekomma. Underlaget på lederna är överlag bra. Graderingen 4 kommer sig av vandringarnas längd, medan höjdskillnaderna motsvarar svårighetsgrad 3. Räkna med flera branta upp- och nedstigningar. Du behöver vara en van vandrare, men de längsta vandringarna kan kortas av för den som vill, och guiden är alltid lyhörd för gruppens behov.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Kapstaden. Vi har sedan en kort transfer till vårt centralt belägna hotell. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Kapstaden. Därifrån tar man sig enklast till hotellet med taxi. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotell Sydafrika

Hotell Sydafrika

Även om vi vandrar en sammanhängande led så behöver vi inte byta hotell varje natt. Vi bor på fyra fina hotell under vår vandringsresa i Sydafrika. De kan variera från resa till resa, men håller allti...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-11-14ArlandaVandring i SydafrikaJa29 995:-Boka
2020-11-14KastrupVandring i SydafrikaJa29 995:-Boka
2020-11-14LandvetterVandring i SydafrikaJa29 995:-Boka
2020-11-14OsloVandring i SydafrikaJa29 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-11-15Utan flyg/transferVandring i Sydafrika, utan flyg transferJa21 995:-Boka

Liknande resor

Äventyrens Vietnam

Äventyrens Vietnam

Finns det något roligare sätt att upptäcka Vietnam än genom att vandra och cykla? - Jo, kanske att paddla kajak i landets fantastiska skärgård. På denna händelserika resa får vi tillfälle att göra al...
Vandring i Sri Lanka - Eventyrlig rundtur i kultur och historia

Vandring på Sri Lanka

En resa för alla sinnen på färgstarka Sri Lanka. - Sri Lanka anses vara ett av de hetaste resmålen just nu. Här finns fina stränder, fantastisk natur med ett rikt djurliv, spännande vandringar och en...
Vandring i Karibien

Vandring i Karibien

De färgstarka paradisöarna bjuder på fantastisk vandring! - Västindien är känt för sina vita stränder, blomprakt, pastellfärgade hus och avspända öbor. Vad som är mindre känt är den häftiga vandringe...

Erbjudanden

26/11Vandring på Kap Verdefrån 15 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg