Alperna "som de en gång var".

På den här omtyckta resan vandrar vi i en mer orörd del av Alperna. De Julianska Alpernas kalksten påminner om Dolomiterna och gör att de lyser vita som snö även på sommaren. Slovenien är mysigt och vi bor i landets mest kända vinter- och sommarsportort Kranjska Gora, där hotell och gammal bebyggelse ligger sida vid sida. Vi vandrar i området runt "Dreiländerecke" där Italiens, Österrikes och Sloveniens gränser möts. Här satsar man medvetet på vandringsturism och lederna är många. Trots det är det befriande glest mellan vandrarna. Vandringarna går också i nationalparken Triglov samt i Karawanken-massivet öster om Kranjska Gora. Under veckan finns det också möjlighet att besöka huvudstaden Ljubljana och den vackra staden Bled vid sjön med samma namn.

"Kranjska Gora är en fantastisk destination. Det är det orörda alperna, så som det "en gång var". På vandringarna möter vi vissa dagar nästan inga andra. Det är gnistrande vita berg som gnistrar i solen, så starkt att man tvingas kisa. Det är djupa skogar där endast skuggornas dunkel råder, det är snöfält, det är utsikter som vid klar sikt inkluderar några av alpernas högsta toppar åt ena hållet och Adriatiska havet åt det andra hållet. Det är magnifikt, strålande, magiskt."
- Stefan, Prima-guide

Liknande vandringsresor:

Vandring i Val Gardena

Vandring i Cortina d'Ampezzo

Vandring i Pirinbergen i Bulgarien

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:3, 4Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, fem vandringar med guide, transporter och liftkort. Ingår ej: luncher, dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.