Skip to main content

Vandring längs West Highland Way

Skottland lockar med fantastisk natur, mytomspunnen historia och genuin gästfrihet.

I överväldigande vacker natur vandrar vi den kända leden West Highland Way från Glasgow till Fort William. Det är en riktigt bekväm vandring på välmarkerade stigar och med lätt dagspackning – bagaget åker bil. Med början i ett mjukt böljande låglandslandskap, där skogar och betesmarker avlöser varandra, följer vi därefter Loch Lomonds stränder. Slutet av vandringen går i Highlands där naturen och dess vackra färger påminner starkt om våra fjäll. Veckan bjuder trevligt boende på bed & breakfast där dagarna inleds med en ordentlig skotsk frukost. 

Lonely Planet har utsett Skottland till ett av världens tre bästa resmål 2014, upptäck gärna varför!

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:10
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på hotell/B&B inklusive (rejäl) frukostbuffé, sju vandringsdagar med lunchpaket,4 middagar, karta, bagagetransport samt svensktalande guide. Ingår ej: övriga måltider, dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och tillägg.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst till Edinburgh

Transfer till Bearsden där vi övernattar.

Dag 2 Vandring Milngavie–Drymen

Vi lämnar hotellet på morgonen och passerar först Milngavies centrum där leden börjar. Vandringen går först genom vackra ekskogar vid slottsruinen Mugdock. Färden går sedan i ett öppnare landskap. Innan lunchstoppet vid Dumgoyne kan man besöka whiskydestilleriet Glengoyne. Vi fortsätter till dagens mål Drymen, en gammal marknadsplats. Övernattning på bed and breakfast.

19 km, + 100 m.

Dag 3 Vandring Drymen–Rowardennan

På morgonen lätt vandring genom blandskog som följs av en stigning upp mot Conin Hill. Belöningen blir en hänförande utsikt över Loch Lomond. Vi stannar för lunch i Balmaha vid sjön och fortsätter sedan längs med stranden till Rowardennan vid foten av Ben Lomond . Övernattning på vandrarhem eller hotell (tillägg).

22 km, +360 m.

Dag 4 Vandring Rowardennan–Inverarnan

Vi fortsätter längs med Loch Lomonds strand. Naturen är lite ruffig med ganska branta sluttningar. Området förknippas med Rob Roy McGregor, Skottlands Robin Hood, som sökte skydd i grottor här. Lunch i Inversnaid, ett färjeläge. På eftermiddagen en stigning upp till passet Cnap Mor där en fin utsikt väntar både söderut över sjön och norr mot bergsmassiven. Övernattning i Inverarnan.

22 km, +250 m.

Dag 5 Vandring Inverarnan–Tyndrum

Dagens vandring är lite lättare och vi vandrar sakta upp genom Glen Falloch till Crianlarich. Utsikten mot bergen Ben More och Stob Binnean ( vilka namn!) är storartad. Efter lunch vandrar vi i skog och odlad mark fram till Tyndrum där ett hotellrum väntar oss.

21 km, +300 m.

Dag 6 Vandring Tyndrum–Kingshouse

Veckans längsta vandring börjar med att vi följer bergsluttningen till Bridge of Orchy, ett lämpligt kaffestopp. Sedan en kort stigning till Invornan innan vi efter lunch vandrar över hedarna till Kingshouse Hotel. Vill man korta av turen kan man åka buss till Bridge of Orchy och börja vandringen där.

32 km, + 400 m.

Dag 7 Vandring Kingshouse–Kinlochleven

En lite lugnare dag där vi nu vandrar upp i Highlands med imponerade massiv. Tidigt på eftermiddagen är vi framme i Kinlochleven där vi övernattar på ett B&B.

14,5 km, + 300 m.

Dag 8 Vandring Kinlochleven– Fort William

Veckans sista vandring börjar med en stigning upp till den gamla militärvägen mot Fort William. Vi kommer sedan till ruinerna i Larigmore som är ett lämpligt picnic-stopp. Under vandringen ner mot Fort William har man fin vy över Ben Nevis, Skottlands högsta berg.

22, 5 km, + 400 m.

Dag 9 Glasgow

Vi lämnar hotellet efter frukost och åker buss till Glasgow där vi sover över en natt.

Dag 10 Farväl till vandringsresan i Skottland

Efter frukosten tar vi oss till flygplatsen i Edingburgh.

Resfakta

Skottland och West Highland Way

West highland Way var Skottlands första långdistansrutt. Vägen binder samman Milngavie och Fort William, från utkanten av landets största stad till foten av dess högsta berg. Den går från lågländerna till högländerna, längs Skottlands största sjö Loch Lomond. Naturen är rikt varierad med hedar, skogar, böljande kullar och höga berg.

 • Klimat: varierande. Var beredd på både regn och svalt väder, men även många fina dagar med över 20 grader.
 • Land: Skottland/Storbritannien
 • Språk: engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: brittiska Pund
 • Prisläge och betalningssätt: Kort och kontant fungerar i allmänhet.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: krävs

Vandring längs West Highland Way

Gruppen består enbart av Prima Travels gäster och vi går med engelsktalande lokalguide som gärna delar med sig av sina kunskaper om landet. Landskapet är lätt kuperat och ansträngningen ligger främst i dagsetappernas längd på 20-30 km. Du behöver ha god grundkondition. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Bagaget transporteras mellan hotellen så du bär bara med dig vad du behöver under dagen. OBS i bagagetransporten mellan hotellen ingår max 1 kolli per person.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Edinburgh. Vi har sedan cirka 2,5 timmars transfer till Beardsen. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Edinburgh eller Glasgow. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotell West Highland Way

Hotell West Highland Way

Under vandringsresan i Skottland övernattar du på olika medelklasshotell och de för de brittiska öarna så speciella Bed & Breakfast. Här är man speciellt kända för sina rejäla frukostar, så du får en...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2019-08-04Utan flyg/transferVandring längs West Highland Way utan flyg/transferEndast 217 495:-Boka
2019-08-04ArlandaVandring längs West Highland WayEndast 519 995:-Boka

Liknande resor

Båtvandring längs Donau på egen hand

Båtvandring längs Donau på egen hand

Bo på båt och vandra i idylliska Donaudalen. - En riktigt spännande nyhet för dig som vill kryssa längs Donau och samtidigt vandra i området. Man bor ombord på trevliga MS Theodore Körner, välkänd fö...
Båtvandring i Nordnorge

Båtvandring i Nordnorge

Lyxig vandring längs Arctic Haute Route! - Mellan Lofoten och Tromsö hittar man kanske Europas mest spektakulära vandringar. På denna unika resa reser vi med båt längs kusten och gör vandringar med g...

Erbjudanden

1/7Vandring i Limone Piemontefrån 13 995:-
1/7Mountainbike Via del Salefrån 15 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg