Skip to main content

Vandring med guldkant i Saalbach

En lite lyxigare vandringsresa till orten som sammanfattar hela den österrikiska idyllen.

I vackra Salzburgerland ligger den kända alporten Saalbach. Längs huvudgatan tävlar hotellen om vem som har de vackraste balkonglådorna och från de omgivande ängarna hörs kornas klockor. Vandringarna i Saalbach går uppe bland ”almarna”, fäbodarna, högt på bergssluttningarna. En dag går vi ”Pinzgauer höhenweg” från Saalbach till grannbyn Zell am See. Vi erbjuder ett välplanerat vandringsprogram med både tuffare och lite lättare alternativ.

Detta är också en resa för dig som vill ha en extra lyxig hotellupplevelse. Vi bor bekvämt på Hotel Neuhaus****+ mitt i byn med pool och bastulandskap. På kvällen väntar god mat i hotellets trevliga restaurang. Ett av våra bästa hotell!

Liknande resor:

Vandring i Bad Gastein

Vandring i Mayrhofen

Vandring i Val Gardena

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, fem vandringar med guide samt liftkort för Saalbach-Hinterglemm. Ingår ej: lunch, dryck. Tillägg: enkelrum, ev. utflykt. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

I Saalbach finns olika alternativ på vandringarna, därför anges olika längder och höjder nedan.Vid små grupper kan vi komma att gå med en guide i ett tempo som passar alla. Förlängningar görs då när det är möjligt.

Dag 1 Ankomst Saalbach

Vi flyger till München och åker privat transfer till vårt fina Hotel Neuhaus****+, som väntar på oss med en god middag.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Kohlmaiskopf

Vi tar kabinbanan upp till toppen av Kohlmaiskopf och passerar över den pist där Pernilla Wiberg vann sitt första VM-guld 1991. Vi vandrar sedan längs Saallachtaler Höhenweg österut på bergskammen med en storartad utsikt över dalen.

7 - 15 km, 3 - 5 h, upp 200 – 500 m, ned 500 – 900 m.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring Sportalm-Reiterkogel

Vandring från Reiterkogelbanans toppstation upp på Hasenauerkamm till Reiterkogel över Wetterkreuz till Reiteralm och dess botaniska trädgård.

9  - 13 km, 3 – 5 h, 400 – 500 m upp, 400 – 800 m ned.

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Vilodag

Idag föreslår vi en utfärd till Salzburg med sevärdheter som Hohensalzburg, Mozarts födelsehus och den eleganta shoppinggatan Getreidegasse. Man kan även åka skidor mitt i sommaren på glaciären Kaprun, cykla eller pröva på forsränning.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vandring Zell am See

En härlig långtur från toppen av Schattberg längs kända Pinzgauer Spatziergang hela vägen till Schmittenhöhe där vi tar liften ner till vackra Zell am See. I bra väder har man en fantastisk utsikt söderut mot Grossglocknermassivet. Vi utlovar en oförglömlig vandringsdag! Vi erbjuder ett kortare alternativ för dem som inte vill vandra så långt. 

11 – 18 km, 4 – 7 h, upp 250 – 400 m, ned 250 – 450 m.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring Spelberghorn/Kleberkopf

Vi åker lift från Saalbach upp till Kohmaiskopf. Härifrån vandrar vi västerut mot Barnkogel och kan vid gott väder välja att bestiga topparna Spelberghorn (2044 m.ö.h.) eller Kleberkopf (1757 m.ö.h). Det finns sedan ett par olika alternativ för återtåget till Saalbach.

8 – 12 km, 3 – 5 h, upp 200 – 600 m, ned 800 – 1200 m.

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Vandring Zwölferkogel

En högalpin vandring från toppstationen på Zwölferkogelbahn via Panoramaweg 8 till Ostgifpel och Schattbergbahn. Vi har en fin utsikt söderut mot Grossglockner och Kaprun-glaciären. Kortare alternativet går via Ellmaualm till kabinbanans mellanstation. Det längre alternativet är krävande men leder ända bort till Schattberg och erbjuder enastående utsikter.

12– 14 km, 5 - 7 h, 300 – 600 m upp, 800 – 450 m ned.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Hemresa

Vi lämnar Saalbach på lördag morgon efter en härlig vecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Saalbach

Alporten Saalbach ligger i Salzburgerland, vid gränsen till Tyrolen med Zell am See som närmaste större ort. Saalbach ligger i den vackra och frodiga dalen Glemmtal på 1003 möh. Saalbach by är mycket gemytlig och erbjuder små affärer, restauranger och pubar. Från byn utgår ett par liftar vilket gör att man smidigt kommer upp i terrängen.

 • Klimat: alpint klimat med tempererade somrar och kalla vintrar. Uppe på fjället är det oftast 20-25 grader under sommaren, medan dalen är varmare.
 • Land: Österrike
 • Språk: tyska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: både kontanter och kort fungerar på de flesta ställen
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring i Saalbach

Vi går med svensk guide. Vandringarna är anpassade efter normalkondition, man bör klara att vandra 10-15 km i kuperad terräng per dag. Våra guider har alltid minst två olika svårighetsgrader på vandringarna. Man väljer sedan själv efter ork och form hur långt och kuperat det skall bli. Vi går i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Vi brukar starta våra dagsvandringar efter frukost och vi är åter på hotellet vid femtiden på kvällen. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. De flesta dagar utgår vår vandring från hotellet men ibland tar vi bussen till utgångspunkten. Liftkort för Saalbach ingår i resans pris. Eventuella ytterligare liftkort kan behövas under vandringarna och tillkommer.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Munchen. Vi har sedan cirka 3 timmars transfer till Saalbach. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Salzburg. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Neuhaus

Hotel Neuhaus

I Saalbach bor vi extra bra på spahotellet Neuhaus med fyra stjärnor plus. Rummen är fräscha, rymliga och välutrustade. I dubbelrummen breder vi ut oss på hela ca 30 kvm plus balkong. Enkelrummen är p...

Erbjudanden

3/11Vandring i Andalusien, utan flyg/transferfrån 9 995:-
3/11Vandring i Andalusienfrån 11 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg