Skip to main content

Vandring i Provence med Gorge du Verdon

Från höga Provence till Medelhavet i Frankrikes kanske mest njutningsfyllda landskap.

Vandringsresan i Provence börjar uppe vid den mäktiga ravinen Gorges de Verdon. Vandringarna här ger oss hänförande vyer över de vilda klipporna med branta stup. Vi fortsätter sedan med härliga kustvandringar på öarna utanför Hyéres. Vi gör också en vandring längs Sentier Littoral, som följer kustlinjen utanför Hyères. Vi får under veckan uppleva det bästa av Provence. Lägg där till fina hotell, det färgstarka provençalska köket och de krispiga rosévinerna så kan vi utlova en ganska komplett semesterupplevelse.

Liknande vandringsresor:

Vandring på Sardinien

Vandring i Kalabrien

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, fem vandringsdagar med lunch/picknick, guide samt transporter enligt program. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 La-Palud-sur-Verdon

Vi flyger till Nice och åker transfer ca 2,5 timmar upp till höga Provence. Vi checkar in på vårt fina hotell med panoramaläge och eget spa utanför den lilla byn Palud-sur-Verdon. Hotellet är kännt för sitt delikata kök och vi njuter av den första av tre middagar på hotellet.

Måltider: middag

 

Dag 2 Vandring Trigance

Efter frukost åker vi en kort transport till vår vandringstart. Idag följer vi en bit av leden GR-49 som startar i fint belägna pyttebyn Rougon och slutar i Frejus St Raphael vid kusten, 10 mil lång i sin helhet. Vi passerar dramatiska stup och når som högst dryga 1100 meter över havet innan vi gör en loop och följer leden tillbaka dit vi startade. Efter ett grottbesök hinner vi med en kall dryck innan vi åker tillbaka med buss till hotellet. Kanske ett spa-besök innan middagen?

11 km, 650 m upp, 650 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 3 Vandring Félines/Moustier

Buss till dagens utgångspunkt. Vi gör en av två alternativa vandringar, vilken av dom vi gör bestämmer guiden på plats utifrån veckans väderförhållanden.  Båda vandringarna erbjuder fantastiska vyer. Vi får se den vackra sjön Sainte-Croix, vars Verdonfloden rinner ut. Vi får också testa på lite mer teknisk vandring än dagen innan. 

7-11 km, 500-700m upp/ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 4 Vandring Route des Cretes

Efter frukost checkar vi ut och lastar vårt bagage på bussen. Vi vadnrar sedan direkt från hotellet. Leden slingrar sig rätt upp genom skogen och fram till Route des Cretes. Denna berömda väg går längs ravinkanten och vi stannar till vid ett flertal utsiktspunkter, på sina ställen med över 700 meters stup ner mot den turkosa slingan vatten långt där nere. Området är också känt för att man har planterat in gåsgamar som man numera ofta ser cirkulerande kring klippkanten.  Efter en skön picknick fortsätter vi längs vägen och blir så småningom upphämtade av bussen som tar oss direkt vidare till kusten och Hyeres.  Vi har en ca 2,5h lång bussresa framför oss.  Väl framme i Port de Hyéres checkar vi in på vårt mysiga strandhotell. En varm dusch och kanske ett dopp i havet innan vi  serveras en gemensam middag på hotellet.

8 km, 550 m upp, 350 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 5 Vilodag

Idag vaknar vi upp till vågbrus och saltvattenstänk. Vi tar en välbehövlig ledig dag då man kan passa på att vila benen och upptäcka Hyéres inför de kommande tre dagarna. Kanske en promenad på stranden efter morgonkaffet och ett besök till de gamla delarna av Hyères med den fina borgen. Man kan också ta en båttur ut till en av de små öarna. Eller varför inte bara njuta av en god bok i en solstol framför havet.

Måltider: frukost

 

Dag 6 Vandring Porquerolles

Vi tar lokalbussen till hamnen La Tour Fondue och sedan båt ut till Ile de Porquerolles. Denna bilfria ö är som gjord för vandring och cykling. Vi vandrar söderut genom alla plantager till Gorge du Loup. Här växer fruktträd och oliver. Vi följer sedan den klippiga kusten västerut ut till Plage du Grand Langoustrier. Stranden ligger vackert beläget på öns västra udde. Här gör vi vårt lunchstopp innan vi fortsätter längs grusvägen på öns norra sida. Vi gör ett stopp på Plage d´Argent, silverstranden, innan vi är tillbaka vid färjan igen. Kanske en kaffe under platanerna innan båten går? 

11 km, 250 m upp, 250 m ner. ​

Måltider: frukost, lunch

 

Dag 7 Vandring Sentier Littoral

Vi tar lokalbussen till den pittoreska lilla byn Giens som ligger ute på halvön Presqu'île de Giens. Härifrån börjar  vi veckans sista vandring. Sentier Littoral går på stigar nära havet och vi passerar flera fina stränder.  Vi känner dofterna från maquisen, den buskvegetation som består av kryddörter. Lunchen äter vi på en strand med fötterna i Medelhavet. På eftermiddagen fortsätter vi runt halvön med ständigt nya vackra vyer. Gemensam avskedsmiddag på kvällen. 

14 km. ​Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 8 Farväl till Vandringsresan i Provence

Utcheckning och hemresa. Ca 2 timmars transfer till flygplatsen då vi hinner smälta alla veckans intryck och kanske slumra lite på bussen. Lite trötta, men nöjda och belåtna.

Måltider: frukost

 

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Provence

Provence i södra Frankrike är kanske mest känt för den lantliga idyllen i inlandet, där lavendeln blommar på kullarna. Än djupare in i Provence hittar vi ett höglänt landskap med dramatiska klippor och raviner, där Gorges du Verdon är kung. Här råder stillhet och naturlig storslagenhet. De få byarna är alla små och välbevarade stenbyar. Men Provence sträcker sig även ner till Medelhavskusten och den lilla ögrupp utanför Hyéres som ligger vid Frankrikes sydligaste spets. Här möter Provences natur och gastronomi Medelhavets sköna klimat och salta bad. Området kring Hyéres är mest populärt bland fransmän och vår och höst är tempot lugnt.

 • Klimat: Uppe vid Gorges du Verdon är klimatet svalt till ljummet och soligt på våren och hösten, med dagstemperaturer på runt 20 grader. Nere vid kusten råder medelhavsklimat vilket vår och höst motsvarar ungefär en bra svensk sommar. Räkna med uppåt 25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Frankrike
 • Språk: franska. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant fungerar för det mesta.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring i Provence

Vi går med svensk guide. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-18 tiden. Vandringarna går mestadels på smala stigar som kan vara bitvis steniga. Landskapet är kuperat kring Gorges du Verdon och flackare kring Hyéres. Speciellt i Gorges du Verdon för man ut mest av resan om man är en god vandrare som gärna tar långa backar både upp och ner. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Luncherna njuter vi i form av picknick med traktens specialiteter.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Nice. Därifrån har vi cirka 2,5 timmes transfer till La-Palud-sur-Verdon. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Nice eller Marseille. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).  Vägen till och från Verdon är slingrig så är man känslig kan åksjuketabletter vara bra att packa med.

Karta

Hotell

Hotell Vandring i Provence

Hotell Vandring i Provence

I La-Palud-sur-Verdon välkomnas vi av Hélene och Jean-Michel på lyxiga Hotel des Gorges du Verdon****. På detta mycket ombonade spahotell njuter vi av utomordentligt god mat och vacker utsikt. Här kan...

Erbjudanden

3/11Vandring i Andalusien, utan flyg/transferfrån 9 995:-
3/11Vandring i Andalusienfrån 11 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg