Skip to main content

Vandring i Portugal och Sintra-Cascais

Området kring Lissabon är nästan för bra för att vara sant!

Ja här hittar vi smaragdgröna berg, färgstarka slott, vild kust, vackra byar och så förstås Lissabon självt. Allt genomkorsat av fina och väl märkta vandringsleder och med rätta utmärkt av UNESCO. På denna resa till nationalparken Sintra-Cascais blir det nya miljöer var dag. Uppe i Sintras gröna berg går vi mellan märkliga palats och undangömda kloster. Nere vid kusten når vi kontinentens västligaste punkt Cabo da Roca, fiskebyar och oförstörda sandstränder. Detta är Europas Kalifornien, i alla fall om man frågar de många surfarna. Vi vandrar också söder om floden Tejo på Arrábida-kusten, även den naturskyddad. Vilodagen ägnas med fördel åt Lissabon som blivit lite av det nya Barcelona, fast i mer hanterbart format. En mycket vacker och kosmopolitisk stad med skön stämning. Här finns mycket att se och inte minst att smaka på.

Vi bor första delen av veckan i mysiga Sintra by och andra halvan på Lissabons Riviera i Cascais där vi njuter vi av sköna bad efter vandringarna.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick, transporter samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Sintra

Vi flyger till Lissabon och åker en kort transfer upp till lummiga Sintra och vårt trevliga hotell. Välkomstmiddag och sedan i säng fulla av förväntningar.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Convento dos Capuchos

Vandringsresan börjar i Sintras gröna hjärta. Här byggde franciskanermunkarna sitt kloster bland meditativ skog och stora granitbumlingar, idag en suggestiv sevärdhet. Vi äter lunch på en karaktäristisk refug och avslutar med vinprovning. Långt nedanför skymtar Atlantens blå och lockar till veckans vidare äventyr.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Slottsvandring kring Sintra

Dagens vandring går direkt från dörren i Sintras omgivningar. Vi går på fina stigar mellan de märkliga och ibland stolliga slott och palats som tittar upp överallt. Pastellfärgade Palacio da Pena, tusenåriga Castelo dos Mouros, Palacio Nacionals dubbelspiror… en fest för ögat.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Cabo da Roca

Vi checkar ut och lämnar Sintra med sikte mot kusten. Vi hoppar av bussen medan väskorna åker vidare till nästa hotell. Idag går vi en spektakulär kustled vid Europeiska kontinentens västligaste punkt Cabo da Roca. Långt från Sydeuropas ofta överfulla stränder möts vi istället av branta klippor, vilda sandstränder och en och annan fiskeby. Vi lunchar på fisk och skaldjur på en restaurang vid havet. Efter en läskande After Walk åker vi ner till Cascais för lite avkoppling.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag med Lissabon

Naturligtvis kan man välja att stanna i trevliga Cascais för bad och bar. Vi rekommenderar dock den korta resan in till Lissabon för egna strövtåg i denna mycket trevliga stad. Trendigast i Europa just nu! Staden har inte mer än en halv miljon invånare och har ändå mycket att erbjuda i form av sevärdheter, vacker arkitektur och skönt gatuliv. Stannar du in på kvällen får du inte missa den vemodiga fado-musiken som Portugal är så känt för.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring Litoral do Guincho

Dagens rundtur går både längs kusten och inåt landet, i trakten av kända stranden Guincho. De första bosättningarna dök upp här för att ta fördel av såväl havets läckerheter som bergens skydd. Saloi-samhället med rötter från araberna bevarar än idag sina lantliga traditioner. Området är geologiskt rikt och många känsliga arter finner skydd på klipporna.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Serra da Arrábida

För den sista vandringen åker vi över floden Tejo till ett annat naturskyddat område, Arrábida-kusten. Här mellan fiskebyn och badorten Sesimbra och vinorten Setúbal gör vi en härlig kustvandring över höga klippor där det verkligen känns att vi är vid lands ände. Månde stod självaste Vasco da Gama här och drömde sig bort innan han som första europé nådde Indien sjövägen. Historiens vingslag stäcker sig längre bak än så: i närheten har man funnit dinosauriespår från Jura och Krita.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Portugal

Hemresa efter en härlig vecka i mångsidiga Portugal.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Sintra-Cascais

 • Klimat: medelhavsklimat med maritim karaktär
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: minus en timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra svenska kontakter passar

Vandringen i Portugal

Vi går i grupp med svensk guide. Underlaget är överlag bra stigar. Lunch äter vi i form av picknick som dukas upp i naturen och någon dag på restaurang.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Lissabon. Vi har sedan ca en halvtimmes transfer till Sintra. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Lissabon. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Karta

Hotell

Hotell i Sintra-Cascais

Hotell i Sintra-Cascais

Casa do Valle - Detta hemtrevliga guesthouse ligger inbäddat i frodig grönska i utkanten av Sintra by, med utsikt över kullar och slott ikring. Man är speciellt förtjusta i vandrings- och cykelgäster...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
28/9Utan flyg/transferVandring i Portugal och Sintra-Cascais, utan flyg/transferFullt12 495:-Fullt
28/9ArlandaVandring i Portugal och Sintra-CascaisFullt14 995:-Fullt

Liknande resor

Kustvandring i Portugal

Kustvandring i Portugal

Härliga vandringar i soliga Portugal. - I södra delen av Portugal går leden Fishermans way, Fiskarens led, som anses vara en av Europas vackraste vandringar. Här vandrar man längs den dramatiska kust...
Lätt vandring i Provence

Lätt vandring i Provence

Lätt och lagom vandring på Provences kust. - Den provençalska medelhavskusten vid Hyeres är lite av en oupptäckt pärla oss skandinaver. När solbadarna trängs på Rivieran beger vi oss ut på str...
Vandring i Apulien med Matera

Vandring i Apulien med Matera

I hjärtat av Syditaliens skönaste landskap. - På den italienska stövelns klack ligger Apulien, en avspänd del av Italien där både solen och gästfriheten värmer lite extra. Vi börjar resan i Apuliens...
Lätt vandring i Apulien med Salento

Lätt vandring i Apulien med Salento

Vandring i hjärtat av Medelhavet. - Ett av våra mest älskade resmål är Apulien nere på den italienska stövelns klack. På den här vandringsresan beger vi oss till den sydligaste halvön Salento, där vi...
Vandring i Baskien

Vandring i Baskien

Gastronomisk vandring i spanska och franska Baskien. - Med utgångspunkt från den kungliga badorten och matmeckat San Sebastián (Donostia på baskiska) går vi på upptäcktsfärd i detta mytomspunn...
Vandring i Kalabrien

Vandring i Kalabrien

En unik vandringsresa i Syditalien. - Kalabrien är en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Här står fortfarande ”solens mat” på menyn och om du redan har besökt norra delarna av Italien vågar vi lo...

Erbjudanden

29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 10 995:-
29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 12 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg