Skip to main content

Vandring i Nordmakedonien

Vandring i spännande Nordmakedonien.

Följ med på en riktig upptäcktsresa genom ett av mer Europas mer okända länder. Och vad mycket vi får se: vackra sjöar, alpina berg och charmiga städer med anor från både romersk och bysantinsk tid. Vi vandrar i två stora och nästan orörda nationalparker. Nordmakedonien är med rätta känt för sina goda viner och fina råvaror, särskilt grönsakerna trivs här. Resan avslutas i huvudstaden Skopje där man verkligen känner öst möter väst. Upptäck Nordmakedonien med oss!

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex luncher, fem middagar, en vinprovning, vandringar och stadsbesök enligt program med transporter samt engelsktalande lokalguide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Bitola

Vi flyger till Skopje och har sedan två timmar i buss till Bitola, landets näst största stad. Vi gör ett stopp halvvägs på vingården Lazar för att bekanta oss med landets viner. Väl framme i Bitola väntar middag.

Måltider: lunch, middag

Dag 2 Vandring i nationalparken Pelister

Efter frukost tar vi buss en halvtimme upp till nationalparken Pelister. Vi vandrar genom den vackra pinjeskogen upp till Jorgov Kamen med en strålande utsikt över området. De som vill förlänger upp till Cerveni Steni, den röda stenen, med utsikt söderut. Bägge platserna är rika på minnen från världskrigen. Efter picknick fortsätter vi ner till parkens entré där bussen väntar. På kvällen väntar middag på Villa Dihovo där allt, och då menar vi verkligen allt, är lokalproducerat.

4 tim (5 tim med Cerveni Steni), 450 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring till Arumäniernas by

Efter frukosten tar vi buss till Malovista, den enda byn i nationalparken Pelister. Här bor folkgruppen Arumänierna som talar ett språk som påminner om rumänskan. Det är en erkänd minoritet som skall ha anor från romarna. Vi gör en fin vandring i området där vi har utsikt över landets näst största sjö Prespa och avslutar med en god lunch med specialiteter från trakten. Kvällen fri i Bitola där man gärna strövar på stadens långa boulevard.

4,5 tim, 600 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Vandring vid Balkans vackraste sjö Ohrid

Vi lämnar Bitola på förmiddagen och åker buss till Ohrid vid sjön med samma namn. Vi stannar till vid det etnografiska muséet i Podmocani för förfriskningar. Vi är framme i Ohrid vid lunchtid. På eftermiddagen gör vi sedan en stadsvandring och ser den kända kyrkan och utgrävningarna. Staden har varit en mötesplats mellan öst och väst sedan romartiden. Strandpromenaden lockar till stillsamt flanerande och kanske ett dopp!

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vandring i nationalparken Galicica

På morgonen blir det först buss 20 minuter upp till bergsbyn Velestova. Därefter vandring över ängar och gles skog till byn Konjsko. Vi förfriskar oss vid Villa Minima. Under vandringen bjuds vi på en hänförande utsikt över Ohridsjön med de albanska bergen som en effektfull fond. Efter fyra timmars vandring är vi tillbaka i Velestova där bussen väntar. Middag i Ohrid på kvällen.

4 tim, 100 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Alpin vandring i Galicica

I dag tar vi bussen en timme upp i bergen som ligger mellan Ohridsjön och Prespa. Här gör vi en fin vandring över trädgränsen. Gissa om vi får fina vyer! Målet är byn Peshtani där bussen väntar. Vi åker sedan ner till det kända klostret St. Naum där after walk väntar på någon av de många serveringarna. Kanske också ett sista bad i Ohridsjön. Middag på egen hand i Ohrid.

4 tim, 200 m upp, 900 m ner.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Skopje

Vi lämnar vårt hotell och åker buss två timmar till Nordmakedoniens huvudstad Skopje. Här äter vi först lunch i den gamla basaren. Sedan en sightseeing till fots genom Skopje som är fyllt av historiska minnesmärken och monument. Här samsas Moder Theresa med Alexander den stores far Filip den andre. Bägge födda i Nordmakedonien. På kvällen avskedsmiddag efter en händelserik vecka.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Nordmakedonien

Vi lämnar hotellet på morgonen för att flyga hem till Sverige.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Nordmakedonien

 • Klimat: Inlandsklimat
 • Land: Nordmakedonien
 • Språk: Makedonska och Albanska. Engelska fungerar ofta.
 • Tidsskillnad från Sverige: Ingen
 • Valuta: Makedonska Denarer 
 • Priser och betalningssätt: Billigare än i Sverige. Kort fungerar men vi rekommenderar att man har kontanter. Goda möjligheter att ta ut pengar i städerna.
 • Dricks: Det är kutym att ge dricks i servicenäringen
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: Nej
 • Visum för svenska medborgare: För svenska medborgare krävs inget visum för vistelser upp till 90 dagar.
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter att du lämnat landet.
 • Eladapter: Behövs ej
 • Övrigt: Vi rekommenderar flaskvatten

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Skopje. Vi har sedan cirka två timmars transfer till Bitola. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Skopje. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Karta

Hotell

Hotell Vandring i Nordmakedonien

Hotell Vandring i Nordmakedonien

För att se så mycket som möjligt att detta fascinerande land bor vi på tre olika ställen. Hotellen kan ändras men vi använder oss normalt av dessa eller likvärdiga: Hotel Epinal Spa**** - Vårt hotell...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-05-09Utan flyg/transferVandring i Nordmakedonien411 995:-BokaMer information
2021-05-09ArlandaVandring i NordmakedonienJa14 995:-BokaMer information
2021-09-19Utan flyg/transferVandring i Nordmakedonien411 995:-BokaMer information
2021-09-19ArlandaVandring i NordmakedonienJa14 995:-BokaMer information
2021-09-26Utan flyg/transferVandring i Nordmakedonien411 995:-BokaMer information
2021-09-26ArlandaVandring i NordmakedonienJa14 995:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg