Skip to main content

Vandring i Montenegro

Följ med på vår fina vandringsresa i ett av Europas yngsta länder: Montenegro.

Vi börjar vandringarna vid staden Kotor, en välbevarad medeltidshamn vid Sydeuropas enda riktiga fjord. Vandringarna går sedan längs den mäktiga bergskedjan alldeles intill havet. Vi besöker den forna huvudstaden Cetinje och provar den berömda lufttorkade skinkan i Njegusi. Vi vandrar även vid den vackra insjön Skadar. Vi bor vid havet, halva veckan i den lite lyxigare hamnstaden Tivat och halva veckan i charmiga badorten Petrovac. Hotellen är 4stjärniga och ligger nära till sköna bad i Medelhavet. En riktig upptäckarresa för den nyfikne!

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringsdagar med lunchpack, transporter och guide. Ingår ej: dryck, övriga måltider, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst

Vi landar i Podgorica och har ca 1,5 transfer till Tivat där vi checkar in på vårt hotell för de kommande tre nätterna. Gemensam middag på kvällen.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Mount Vrmac

Bergsryggen Vrmac ligger som en barriär mellan fjorden Kotor Bay och havet. Vi börjar vandringen i Tivat och upp mot ett gammalt fort. Sedan följer vi bergsryggen upp mot toppen Sveti Ilija på 765 möh. Sedan vandrar vi längs en gammal getstig ner mot en liten by. Transfer tillbaka till hotellet.

16 km, +765 m, -765m. 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Stepan

Först en transfer till den norra delen av fjorden. Här börjar vi vandringen i byn Orahovac och tar oss uppför bergsluttningen till den övergivna byn Stepen. Här fortsätter vi nerför baksidan av berget till ruinerna av fortet Vranovo Brdo med fantastiska vyer över fjorden. Sedan följer vi en gammal militärled ner till byn Perast. Här finns möjlighet att åka båt till den kända ön Gospa od Skrpjela med en berömd kyrka. 

14 km,  +736 m, -736 m. 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Cetinje

Vi lämnar Tivat och vandrar först upp längs den gamla transportleden till passet Krstac. Under vandringen får vi rika tillfällen att njuta av den fantastiska utsikten. Väl uppe i passet väntar goda lufttorkade skinkor och ostar från den närbelägna byn Njegusi. Vill man ta det lite lugnare ordnar vi transport upp till passet.

Efter den stärkande lunchen vandrar vi till den tidigare huvudstaden Cetinje där vi bland annat besöker det tidigare kungliga slottet. På eftermiddagen åker vi buss ner till Petrovac där vi skall tillbringa resten av nätterna. Kanske ett bad innan middag? 

11km,  + 950 meter, -100 meter. 3 vandrare (eller 1 om man tar bussen upp till passet).

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag i Petrovac

Idag tar vi igen oss och njuter kanske lite bekvämt strandliv. Man kan också ta buss in till Budva och besöka den gamla staden.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring Skadar-sjön

Vi startar dagen med en bussresa till sjön Skadar som även är en nationalpark. Sjön tillhör även Albanien och vi börjar turen i byn Virpazar. Vi åker båt till byn Rijeka Crnojevica där vandringen börjar. Vi följer en flod förbi en gammal kvarn och når till slut en grotta som är 60 meter djup. Vi vandrar sedan över en flod ner till byn igen. Innan hemfärden provar vi någon av sjöns fiskspecialiteter.

5 km, + 110 meter, - 110 meter. 2 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Panoramavandring

Veckans sista vandring går längs leden Transversal som följer bergkedjan nära havet. Vi börjar vandringen ovanför Budva och följer sedan den vackra leden högt ovanför Budvas långa strand. Efter ett besök vid kyrkan Ogradnica börjar vi nedstigningen. Här har vi en fin vy över den kända ön Sveti Stefan som nu härbärgerar ett lyxhotell. En värdig avslutning på vår vandringsvecka.

15 km, + 100 meter,  -650 meter. 3 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Montenegro

Transfer till flygplatsen och vi lämnar Montenegro efter en upplevelserik vecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Montenegro

Montenegro blev det sista landet som lämnade Jugoslavien 2006, och är därmed en ung nation. Landet gränsar till Serbien, Kroatien, Bosnien och Albanien och har både höga berg och brant kust mot Adriatiska havet. Montenegro är sparsamt industrialiserat och anses vara ett av världens få ekologiska länder. Maten liknar vid kusten den dalmatiska och italienska, med fisk, skaldjur, vitlök och olivolja. I inlandet äter man mycket mer kött.

 • Klimat: medelhavsklimat vid kusten
 • Land: Montenegro
 • Språk: Montenegrinska
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt:  billigare än i Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: nej
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs ej

Vandring i Montenegro

Vi vandrar med svensk och lokal guide. Underlaget är bra och landskapet kuperat. Man behöver ha vandrat i kuperad terräng förut. Vandringskängor rekommenderas och minst vandringsskor är ett krav. Lunchen består av picknickpack som vi bär med oss tillsammans, eller lunch på restaurang.

Flyg och transfer

Vi flyger till/från Skavsta Flygplats. Hit tar du dig enkelt med Flygbuss från Stockholm City (eller Linköping eller Norrköping). Bussresan tar cirka 80 minuter och avgångarna är anpassade efter flygens avgångs- och ankomsttider. Se mer information på www.flygbussarna.se/skavsta

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen, antingen i Podgorica, Montenegro eller i Dubrovnik, Kroatien. Vi har sedan cirka 2 timmars transfer till Tivat i Montenegro. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Dubrovnik eller Podgorica. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotell Vandring i Montenegro

Hotell Vandring i Montenegro

Hotel Palma**** - Vi bor bekvämt vår vecka i Montenegro. Under resans första tre nätter bor vi på Hotel Palma i den lite lyxiga hamnstaden Tivat. Hotellet ligger precis vid vattnet och vi har gångavs...

Liknande resor

Vinvandring i Montenegro

Vinvandring i Montenegro

Långweekend med lokala specialiteter i vackra Montenegro. - Följ med till vackra Montenegro där vi blandar skön vandring med god mat och dryck. Vandringarna bjuder på mäktiga vyer både över Skadarsjö...
Vandring i Kroatiens nationalparker

Vandring i Kroatiens nationalparker

Vandra i ett av Europas vackraste länder. - På denna fina vandringsresa vandrar vi i tre av Kroatiens nationalparker: Paklenica, Velebit och Plitvice. Det handlar om riktigt höga berg, där de högsta...
Vandring på Cypern

Vandring på Cypern

Härliga vandringar i Troodosbergen och vid kusten på halvön Akamas. - Premiär för vår nya vandringsresa på den grekiska, södra delen av Cypern! Här vandrar vi rakt in i den grekiska mytologin, så vi...
Kustvandring på Kreta

Kustvandring på Kreta

Till fots och med båt på Kretas vilda sida. - Kretas södra kust är som gjord för vandring. Här följer vi vandringsleden E4 längs fina stränder och branta bergssidor med stora vyer till några av Medel...
Vandring i Albanien

Vandring i Albanien

Upptäck ett av Europas mest spännande länder till fots! - Denna intressanta vandringsresa går vid landets södra kust. Här vandrar vi både till stränder med kristallklart vatten och uppe i bergen blan...
Vandring i Israel i Jesu fotspår

Vandring i Israel i Jesu fotspår

En fantasieggande vandringsresa genom kristendomens mest kända platser. - På denna unika vandringsresa följer vi i Jesu fotspår från Nasaret till Genesarets sjö. Vi vandrar i det pastorala landskape...

Erbjudanden

31/8Vincykling i Alsacefrån 9 995:-
7/9Vandring i Kroatiens Nationalparkerfrån 12 995:-
13/9Vinvandring vid Rhenfrån 10 495:-
14/9Vandring i Kroatiens Nationalparkerfrån 12 995:-
14/9Vandring på Mallorcafrån 14 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg