Skip to main content

Vandring i Mayrhofen

Från fäbodvallarna på bergssidorna hörs koskällor och nere i byn tappas en iskall öl upp.

Mayrhofen i kända Zillertal i Tyrolen är en av Alpernas populäraste orter såväl sommar- som vintertid. På sommaren är det en mötesplats för vandrare, skärmflygare och skidåkare från världens alla hörn (de sistnämda åker på Hintertuxglaciärern). För vandring finns ett stort utbud av leder i de fem dalarna som strålar samman vid Mayrhofen. Vi bor centralt i byn på ett riktigt bra hotell med spa och goda middagar och vandrar i olika områden varje dag. Zillertal är en levande jordbruksbygd och vi provar ortens ostar i fäbodarna uppe i bergen. Upplev Österrikes livligaste sommarsportort i sommar!

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och fyrarättersmiddagar, fem vandringar med guide samt liftkort. Ingår ej: luncher, dryck. Tillägg: enkelrum, rum i huvudbyggnaden****. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

I Mayrhofen erbjuder vi olika alternativ på vandringarna. Därför anges olika längder och svårighetsgrad på vandringarna nedan.Vid små grupper kan vi komma att gå med en guide i ett tempo som passar alla. Förlängningar görs då när det är möjligt.

Dag 1 Ankomst till Österrike och Mayrhofen

Transfern från München flygplats går djupt in i Alperna och blir en resa i sig. På kvällen vankas den första av många goda middagar.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Penken

Vi tar den stora kabinbanan från byn upp till Penken och vandrar längs bergskammen med storartad utsikt åt alla håll. Nedfart med kabinbana till Finkenberg (störtloppsåkaren Leonard Stocks by) och vandring ned till Mayrhofen.

6-14 km, 3-6 h, 100-750 m upp, 100-950 m ned. 2-3 vandrare.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring till Italien

Lokalbussen tar oss genom Zemmtal till Schleigeisdammen, som försörjs med vatten från omkringliggande glaciärer. Vi vandrar längs Zamserbach förbi Lavitzalm med egen ost- och smörtillverkning in till Pfitscher Joch-haus på andra sidan italienska gränsen. Nog smakar kaffet lite bättre här!

8-14 km, 3-5 h, 300-900 m upp, 300-900 m ned. 2-4 vandrare.

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Vandring Hintertux

Vi åker buss upp till Hintertux och låter kabinbanan ta oss upp till Sommerbergalm. Under vandringen upp till Tuxer Jochhaus har vi fantastisk utsikt mot Hintertuxglaciären med möjlighet till skidåkning även sommartid. Vi vandrar sedan ned genom vackra Weitental med murmeldjur, vackra blommor och mäktiga vattenfall.

10-12 km, 3-5 h, 250-950 m upp, 800-1400 m ned. 2-4 vandrare.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vilodag

Vi föreslår en utflykt till vackra Innsbruck eller sjön Achensee som också bjuder på trevliga bad. Den som vill kan pröva på sommarrodel eller någon annan sport i Zillerdalen.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring Grüblspitze

Vi beger oss djupt in i Tuxertal och tar linbanan upp till det öppna fjället, där vi vandrar över gröna blomsterängar upp till Grüblspitze (2395 möh). Vägen ner går via ett "Almkäserei" där vi kan äta färsk ost och ta en välförtjänt fika, innan vi vandrar genom trolsk skog ner till Juns och tar bussen hem.

4-12 km, 2-4 h, 450-500 m upp, 450-1000 m ned. 2-3 vandrare.

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Vandring Ahorn

Från Ahornbanans toppstation följer vi den vackra leden upp till Edelhütte. Här kan man vid gott väder försöka sig på en toppbestigning av Ahornspitze (2973 möh).

6-14 km, 2,5-6 h, 350-1100 m upp, 350-1100 m ned. 2-4 vandrare.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Mayrhofen

Vi lämnar Mayrhofen efter en händelserik vecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Mayrhofen

Mayrhofen ligger i vackra Zillertal i Österrikiska Tyrolen och är en av Alpernas mest populära orter såväl sommar- som vintertid. Byn är mycket trevlig och har många affärer, barer och caféer. Flera dalar sammanstrålar vid Mayrhofen och ger oändliga möjligheter till varierande vandringar.

 • Klimat: alpint klimat med tempererade somrar och kalla vintrar. Uppe på fjället är det oftast 20-25 grader under sommaren, medan dalen är varmare.
 • Land: Österrike
 • Språk: tyska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: både kontanter och kort fungerar på de flesta ställen
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring i Mayrhofen

Vi går med svensk guide. Vandringar är anpassade efter normalkondition, man bör klara att vandra 10-15 km i kuperad terräng per dag. Våra guider har alltid minst två olika svårighetsgrader på vandringarna. Man väljer sedan själv efter ork och form hur långt och kuperat det skall bli. Vi går i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Vi brukar starta våra dagsvandringar efter frukost och vi är åter på hotellet vid femtiden på kvällen. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. De flesta dagar utgår vår vandring från hotellet men ibland tar vi bussen till utgångspunkten. Vandringskartor finns att köpa på orten. Liftkort ingår och ger rätt till fritt nyttjande av liftar och bussar.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Munchen. Vi har sedan cirka 2,5 timmars transfer till Mayrhofen. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Innsbruck eller Salzburg. Man kan sedan ta tåg till Mayrhofen via Jenbach. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Alpenhotel Kramerwirt

Alpenhotel Kramerwirt

I hjärtat av gemytliga Mayrhofen ligger Alpenhotel Kramerwirt, ett familjeägt hotell känt för sin goda mat och panorama-Spa. Här kan ni välja mellan att bo i Landhaus med ***-standard, eller i huvudby...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-06-27Utan flyg/transferVandring i Mayrhofen, utan flyg/transfer411 995:-Boka
2020-06-27ArlandaVandring i MayrhofenJa14 995:-Boka
2020-06-27KastrupVandring i MayrhofenJa14 995:-Boka
2020-06-27LandvetterVandring i MayrhofenJa14 995:-Boka

Liknande resor

Vandring i Bad Gastein

Vandring i Bad Gastein

Omväxlande vandring och charmigt boende i Gasteinerdalen i Österrike. - Den populära skid- och kurorten Bad Gastein bjuder på varierad och fin vandring i härlig alpmiljö. Orten hade sin första blomst...
Vandring i Courmayeur Mont-Blanc

Vandring i Courmayeur Mont-Blanc

Storslagna vandringar på den italienska sidan av Europas högsta berg. - Courmayeur på Mont Blancs italienska sida är ett namn som väcker behagliga associationer bland alpälskare. Det är här man gärna...
Vandring i Limone Piemonte

Vandring i Limone Piemonte

Härliga sommarvandringar på alpängar i mat- och vinlandskapet Piemonte. - I Piemonte bara en timme från Medelhavet bjuder den charmiga, italienska bergsbyn Limone, tillika Italiens äldsta skidort, på...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg