Skip to main content

Vandring i Madonna di Campiglio

Vandring i cortina upplever de gröna skogarna med Prima Travel

Två fina vandringsområden bjuder denna italienska pärla på!

Mycket charmiga alporten Madonna di Campiglio i italienska Alperna har ett sällsynt fint läge: på ena sidan reser sig de ståtliga Brenta-dolomiterna i ett rosaskimrande sken, på andra sidan: granitberg med gnistrande sjöar, vattenfall och Italiens största glaciär Adamello. Här finner vi de enda Dolomiterbergen väster om floden Adige och som även är världsarvsklassade av Unesco. Här finner man brunbjörn, kungsörn och hjort och de behöver inte trängas med alltför många vandrare. Ett resmål för den som inte vill pruta på något!

Vi bor lite extra bra på denna exklusiva alport där Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger 1974. Hotel Chalet all'Imperatore**** drivs av familjen Zanolini och är utvalt för sin gästfrihet och goda mat.

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med halvpension, fem vandringar med guide och transporter. Ingår ej: lunch, dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Madonna di Campiglio

Vi landar i Venedig och åker transfer förbi Gardasjön och upp genom den pastorala Val Rendena-dalen till Madonna di Campiglio. Vårt fina hotell väntar med en god middag och en fluffig säng.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Passo Grosté

Efter en rik frukost tar vi Grosté-liften upp på dolomitsidan och vandrar till Monte Spinale, som bjuder på en fin vy över Madonna di Campiglio och granitbergen mittemot. Vi traskar sedan lätt uppför en högplatå med fina utsikter åt alla håll. Vi äter lunch på trevliga hyttan Rifugio Graffer innan vi går sista biten upp mot Passo Grosté, som bildar gräns mot granndalen. Vi slappnar av med en "after walk" och tar sedan liften ned till byn igen.

Ca 3,5 timmar, +400 meter, -200 meter, svårighetsgrad 3 på en skala av 5.

Måltider: frukost, middag.

Dag 3 Vandring Val Brenta eller Lago delle Malghette

Idag erbjuder vi två alternativ. Det tuffare kräver en del men ger desto mer tillbaka. Vi åker buss en liten bit till mynningen av Val Brenta och vandrar sedan upp med vilda dolomitberg i blickfånget. Efter en småtuff stigning når vi vackert belägna Rifugio Bedole, där vi avnjuter en välförtjänt lunch. Vi fortsätter sedan på höjd innan leden går ner mot favorithyttan Rifugio Casinei. Här sitter det fint med en fika! Vandringen avslutas vid Rifugio Vallesinella, fint beläget i skogen.

Det lättare alternativet börjar i Passo Campo Carlo Magno och går upp genom skog och betesmarker till Lago delle Malghette. En malga är en hytta för osttillverkning och de ligger utspridda lite här och var i landskapet. Efter lunch på hyttan vid sjön går vi en extratur upp till Lago Alto, innan vi går ner och tar Pradalago-liften till Madonna.

Val Brenta: ca 5 timmar, +1000 meter, -700 meter, svårighetsgrad 4 på en skala av 5.

Lago delle Malghette: ca 3,5 timmar, +400 meter, -200 meter, svårighetsgrad 3 på en skala av 5.

Måltider: frukost, middag.

Dag 4 Vandring i Val Genova eller mot Adamello-glaciären

Idag beger vi oss till Val Genova, som kallas för ”Alpernas Versailles” tack vare vattenspelet som de många vattenfallen bjuder på. Det lättare alternativet går längs dalen förbi flera av dessa giganter, medan de som vill gå lite längre får uppleva något riktigt häftigt. En brant stigning tar oss upp ur dalen till Rifugio Mandron, där vi avnjuter vår lunch med utsikt över Italiens största glaciär Adamello.

Val Genova: ca 3 timmar, +400 meter, -50 meter, svårighetsgrad 2 på en skala av 5.

Rifugio Mandron: ca 6 timmar, +870 meter, -870 meter, svårighetsgrad 4 på en skala av 5.

Måltider: frukost, middag.

Dag 5 Vilodag

En ort som Madonna di Campiglio har mycket att erbjuda även när vandringskängorna får vila en dag. En tur på elcykel tar oss (ganska) lätt till många fina platser i Val Rendena-dalen, och för spänningssökarna finns canyoning i världsklass. Man kan såklart ägna sig åt byn eller hotellets spa.

Måltider: frukost, middag.

Dag 6 Vandring Cinque Laghi

Dagens vandring är en riktig klassiker! Från Patascoss ovanför byn vandrar vi upp genom lärkskog till sjön Lago Nambino. Här passar det bra med en stärkande kaffe. Stigningen fortsätter sedan mot en rad högalpina sjöar innan vi når Malga Ritort. På vägen äter vi medhavd lunch vid Lago Serodoli. Ta med badkläderna om du törs!

Ca 5,5 timmar, +700 meter, -700 meter, svårighetsgrad 4 på en skala av 5.

Måltider: frukost, middag.

Dag 7 Vandring Rifugio Tuckett

Vi har sparat det bästa av Dolomiterna till sist. Med kabinbanan tar vi oss till Passo Grosté och vandrar en slående vacker och omväxlande led bort till Rifugio Tuckett. Lagad lunch och immig öl i solskenet (så klart) innan vi fortsätter förbi Fridolin-berget och ner i lärkträdsskogen där omtyckta Rifugio Casinei väntar med fika. Sedan ner längsmed de roliga vattenfallen Cascate Alte, innan after walken på Rifugio Vallesinella.

Ca 4 timmar, +100 meter, -900 meter, svårighetsgrad 3 på en skala av 5.

Måltider: frukost, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Madonna di Campiglio

Vi återvänder hem med mycket skönhet kvar på näthinnan.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind. 

Resfakta

Madonna di Campiglio

Denna klassiska alport ligger i itaienska Alperna, norr om Gardasjön. Dalen heter Val Rendina och omges österut av Brenta-dolomiterna (de enda dolomitbergen väster om floden Adige) och västerut av mäktiga granitberg med sjöar och glaciärer. Dolomiterna är numera ett av UNESCOs världsarv. Orten är flott men samtidigt avspänd och trevlig att vistas i. 

 • Klimat: Klimatet på berget under sommaren kan jämföras med en bra svensk sommar. Nere i dalarna blir det betydligt varmare. På hösten är det svalare men fortsatt bra vandringsväder. Vi befinner oss på solsidan av Alperna och brukar ha bra väder.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än i Sverige, kort tas inte överallt
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar, de runda jordade kräver adapter.

Vandring i Madonna di Campiglio

Våra svenska vandringsguider följer med hela veckan. Väl framme på resmålet väntar ett välplanerat vandringsprogram. Våra vandringar är anpassade efter normalkondition, man bör klara att vandra 10-15 km i kuperad terräng per dag. Vi går i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Vi brukar starta våra dagsvandringar efter frukost och vi är åter på hotellet vid femtiden på kvällen. Vi åker oftast buss till utgångspunkten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Stigarna är i bra skick. Det är dock alpin terräng med stenar och block så man behöver vandringskängor.
Lunchen kan intas på hyttor de dagar vi passerar sådana, eller köper man med sig matsäck på morgonen. Det är inte tillåtet att plocka med sig mat från hotellfrukosten.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Venedig Marco Polo. Vi har sedan cirka 4 timmars transfer till Madonna di Campiglio. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Venedig eller Treviso. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Chalet all'Imperatore

Hotel Chalet all'Imperatore

Detta hemtrevliga och familjeägda hotell ligger i utkanten av Madonna di Campiglios centrum, en kort promenad från gågatorna med sina butiker och serveringar. Familjen Zanolini har gjort sig kända för...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
6/7Utan flyg/transferVandring i Madonna di Campiglio, utan flyg/transfer411 995:-Boka
6/7ArlandaVandring i Madonna di CampiglioMer än 814 995:-Boka

Liknande resor

Stugtur i Dolomiterna

Stugtur i Dolomiterna

Från hytta till hytta genom Alpernas kanske märkligaste landskap! - Vår mest populära stugtur som går genom de vackraste delarna av Dolomiterna i nordöstra hörnet av Italien. Här möter oss ett fascin...
Entusiastiska och erfarna team vandra med Prima Travel

Vandring i Cortina d'Ampezzo

Vandra i Alpernas vackraste bergskedja. - Många har upplevt de italienska Dolomiternas speciella skönhet med oss, och många återvänder år efter år. Cortina d’Ampezzo är Dolomiternas största ort och k...
Upplev gröna skogar i Alperna med Prima Travel

Vandring i Val di Fassa

Vandring i Kung Laurinos sagorike i italienska Dolomiterna. - Mitt i ”väldens vackraste berg” ligger Val di Fassa omgiven av mjuka ängar och spetsiga berg. Runtom finner vi Dolomiternas allra mest kä...
Lagvandring i Cortina d'Ampezzo-regionen med Prima Travel

Vandring i Val Gardena

Vår mest populära vandringsresa i vackra Dolomiterna! - En av våra mest meriterade guider liknar Val Gardena vid paradiset. Vi är benägna att hålla med : här möter man blommande alpängar, ett vackert...
Vandring i Slovenien

Vandring i Slovenien

De julianska bergen i Slovenien bjuder på Alpernas vackraste vyer. - Med utgångspunkt från den kända skidorten Kranjska Gora, lika populär på sommaren, vandrar vi i de spektakulära massiven som omger...
Vandring på kustleder på Sardinien

Vandring på Sardinien

Riktiga vandringar i vild Medelhavsmiljö! - Vi älskar Medelhavet och jakten efter den perfekta vandringen i området har lett oss till Sardinien. Närmare bestämt till den bergiga och avlägsna östkuste...