Skip to main content

Vandring i Lappland på egen hand

Lyxig vandringsvecka i Europas sista vildmark

Ibland glömmer vi att vårt avlånga land ståtar med Europas sista vildmark. Följ med på en exklusiv vandringsupplevelse runt Riksgränsen, Björkliden och Narvik. Det är storslagna vidder, vilda berg, klara sjöar, tysta skogar, fria djur och, eftersom detta är en Prima-resa, riktigt bekväma boenden och högklassiga restauranger. Ni börjar med ett par nätter på fina Hotel Fjället i Björkliden innan ni till fots och med tåg förflyttar er mot Riksgränsen och Niekhu Mountain Villa – internationellt uppmärksammat för sin design och mat. Lyxigare än så här blir det inte i vildmarken! Ni vandrar sedan in i Norge för ett dopp i Rombaksfjorden och avslutar med topptur Linken för en magisk vy över Narviks fjordlandskap.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:4Mer information
Allt det här ingår:
Del i dubbelrum med frukost, fyra högklassiga middagar, två lunchpaket, fem vandringar med informationspaket och gps-spår, bagagetransport. Ingår ej: lunch, dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst Björkliden

Ankomst och incheckning på Hotell Fjället. Trerätters middag på restaurang Lapporten.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring mot Abisko

Vandringen börjar mot Abisko på historiska Rallarvägen som användes till att frakta material under järnvägsbygget för 100 år sedan. Det är 8 km skön uppvärmning. Efter lunch på restaurang Kungsleden tar ni liften upp mot Nuolja, kaffe och fika uppe på Aurora Sky Station och sedan högfjällsvandring ner mot Björkliden och hotellet. Middag på restaurang Lapporten.

Ca 19 km

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring till Låktatjåkka och Riksgränsen

Vandringen går först till Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkka, där ni med fördel avnjuter deras utsökta våfflor med hjortronsylt. Vandring utför mot Låktatjåkka tågstation för att ta tåget till Riksgränsen. Incheckning på designhotellet Niehku och femrätters (!) middag.

Ca 19 km

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Vandring till Trollsjön

Tåget tillbaka till Låktatjåkka tågstation där vandringen startar till förtrollande Rissajaure, eller Trollsjön, som är Europas klaraste sjö. Ta ett dopp och lunch! Tillbaka mot samma håll ni kom ifrån men via en alternativ stig. Tåg tillbaka till Niekhu och ytterligare en spännande femrätters middag.

Ca 9 km

Måltider: frukost, lunchpaket, middag

Dag 5 Vandring till Rombaksfjorden

Idag vandrar ni ytterligare ett stycke på klassiska Rallarvägen bland berg, dalar och vattenfall till Rombaksfjorden. Väl framme vid fjorden kan ni ta ett dopp i havet och fika för att sedan vandra tillbaka upp till Katterat för att ta tåget till Narvik. Incheckning på Quality Hotel Grand Royal. Middag på egen hand.

Ca 19km

Måltider: frukost, lunchpaket

Dag 6 Topptur Linken

För att maximera fjordupplevelsen kring Narvik rekommenderar vi en topptursvandring till Linken som ligger 1000 m.ö.h. Upp på toppen för att njuta av utsikten och sedan ner till lunch på Fjellheisrestauranten. Den som vill gå längre tar med ett lunchpaket för att fortsätta turen till Tredjetoppen på 1272 m.ö.h. Ett lättare alternativ är att gå upp till Fjellheisrestauranten och sedan hålla höger nedåt i vacker skog längs med Kobberstadlöypa tillbaka mot Narvik. Middag på egen hand.

Ca 12 km till Linken tur och retur, 700 m upp, 700 m ner.

Måltider: frukost

Dag 7 Farväl till Lappland

Frukost och utcheckning efter en magisk vandringsupplevelse.

Måltider: frukost

Resfakta

Lappland

Vandringen i Lappland sker i klassiskt skandinaviskt fjällandskap både över och under trädgränsen från Björkliden till Narvik.

 • Klimat: Skandinaviskt fjällklimat
 • Land: Sverige och Norge
 • Tidsskillnad från Sverige: Nej
 • Språk: Svenska och norska
 • Valuta: Svenska och norska kronor
 • Prisläge och betalningssätt: Kort och kontanter fungerar på de flesta ställen
 • Dricks: Valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: Ja
 • Visum för svenska medborgare: Nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: Nej
 • Eladapter: Svensk och norsk standard på eluttag

Vandring i Lappland

Du vandrar på egen hand med våra kartor och GPS-spår. Vandringen går på bra leder och kräver ingen specialutrustning utöver rejäla vandringskängor och vandringskläder. Tänk på att vädret kan slå om snabbt i fjällen. Turen bjuder på höjdskillnader och långa vandringssträckor så det är bra att förbereda sig genom att vandra eller springa i kuperad terräng. Ju bättre tränad man är desto lättare blir vandringen och mer energi till att njuta.

Bagaget transporteras med bil mellan de olika övernattningsställena. Ett kolli på max 15 kg per person och packat i mjuk väska. På vandringen i Lappland tar ni flera av dagarna hjälp av kortare transporter. All nödvändig information om transporter, måltider och annat får du i avreseinformationen som vi skickar ut cirka två veckor innan avresa.

Måltider

Vi har förbokat middagarna i Björkliden och Riksgränsen. Lunchpaket ingår för de två vandringarna som utgår från Niehku i Riksgränsen. Glöm inte att bekräfta till receptionen kvällen innan när ni vill hämta upp dem.

Ankomst

För att ta sig till Björkliden finns möjligheten att åka direkt nattåg med SJ som avgår från Stockholm C med riktning Narvik. Resan tar ca 17 timmar och kan göras helt utan byten.

Flyger gör man lättast till Kiruna från Arlanda med SAS eller Norwegian, flygresan tar ca 1,5 timme. Därefter kan man ta flygbussen med Swedavia som betalas ombord med kontanter eller kort.

Hemresa

Från Narvik går nattåg tillbaka till Stockholm C eller flyg från Harstad/Narvik till Arlanda med Norwegian. Flygbuss finns i Narvik.

Karta

Hotell

Hotell i Lappland

Hotell i Lappland

Fjärran från svettiga hyttor och primuskök gästar ni några av fjällvärldens finaste hotell, däribland internationellt renommerade Niekhu Mountain Villa. Hotell Fjället - Slå dig ner med ett glas gott...

Bilder

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg