Vandring i Kappadokien

Som att vandra på en annan planet!

Följ med på vår vandringsresa till ett av vår planets märkligaste landskap! Kappadokien ligger i ett lugnt område mitt i Turkiet. Området är inte bara naturskönt, här finns också en spännande historia som går långt bak i tiden. Här passerade karavanerna längs Sidenvägen. De första kristna gömde sig i grottorna och målade vackra al fresco-målningar i sina kapell. Nu svävar luftballongerna över det märkliga området och vi bor på ett riktigt grotthotell. Vandringarna är varierade och vi får uppleva de mest märkliga naturscenerier under veckan.

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, fem vandringar inklusive lunch/picknick och transfer samt reseledares tjänster. Ingår ej: dryck. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Kappadokien

Flyg från Sverige till Kayseri, transfer en och en halv timme till vårt grotthotell i Ayvali.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Cemil

Vi vandrar efter frukost direkt från hotellet söderut mot ett vulkanliknande berg. Vårt mål är den genuina byn Cemil. Vi fortsätter sedan upp mot dammen Damsa Baraji. Picnic lunch i det fria om vädret tillåter. längs med den större kärleksdalen österut längs en bergskam. Vi passerar områdets turistcentrum Göreme där vi äter en god lunch. Målet för dagen är den norra sidan av dammen där bussen väntar.

4 h, +/- 300 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring i Kärleksdalen

Efter frukosten åker vi till den märkliga staden Uchisar där vi börjar vår vandring till Pigeon Valley eller Duvornas Dal. Vi vandrar genom den märkliga lilla kärleksdalen och kommer sedan fram till Göreme Open Air Museum med dess unika samling av grottkyrkor, flera sedan tidig medeltid. Vi äter en god picknick och imponeras av de märkliga formationerna. På eftermiddagen buss eller vandring hem till hotellet.

Ca 3,5 h, +/- 400 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Urgüp

Vi vandrar efter frukost från hotellet genom den fashinerande Gomeda- Üzengidalen till traktens huvudort Urgüp. Picknick i det fria.

4h, +100 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Idag rekommenderar vi en ballongfärd på morgonen där man får se hela det fantastiska området i morgonsol. Vill man vara mer aktiv kan man vandra på egen hand, kanske besöka borgen i Uchisar eller cykla.

Måltider: frukost, middag

Day 6 Vandring Ihlara-ravinen

En riktigt späckad dag där vi först åker till den underjordiska staden Kaymakli. Här bodde som mest flera tusen personer. Sedan vidare med buss till den imponerande Ihlara-ravinen. Vi stannar för en trevlig lunch halvägs på vår vandring. Vi avslutar i byn Selime där bussen väntar.

4,5 h, +/-150 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring i den röda och den rosa dalen

Vår avslutande vandring är kanske också den mest spektakulära. Vi åker buss till Kaya camping. Sedan vandrar vi i den rosa och den röda dalen. Namnen har de fått av färgen på sandstenen i dalarna. Vi äter en god lunch i Cavusin. På vägen hem besök vi ett krukmakeri i Avanos med tusenåriga anor.

4 h, +/-400 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till Kappadokien

Transfer till Kayseri för resa hem efter en vecka av oförglömliga intryck.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Turkiet och Kappadokien

Med sitt läge mellan Europa och Asien har Turkiet alltid varit ett viktigt land historiskt sett. Här finns det som många menar är den äldsta staden i världen i södra Anatolien. Genom årtusenden har många folkslag passerat genom detta område. Vår vandringsresa till Kappadokien ligger mitt i Anatolien och bland de märkliga klippformationerna och grottorna finns många historiska lämningar. Bara i Kappadokien finns mer än 1000 kyrkor och kapell i grottor, många från den tidiga kristendomens tid. Under veckan kommer vi att vandra i de mest märkliga naturformationer man kan möta på denna planet.

 • Klimat: Kappadokien har ett inlandsklimat så kvällar och morgnar kan vara lite kyliga medan dagarna är varma. Dagsmedeltemperaturen tidig vår och sen höst är runt 20 grader.
 • Land: Turkiet
 • Språk: turkiska
 • Tidsskillnad från Sverige: +1 timme
 • Valuta: turkisk Lira
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Kort tas ej överallt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: nej
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: minst sex månader efter hemresedatum
 • Eladapter: krävs

Vandring i Kappadokien

Vi går med svensk guide. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-tiden. Vandringarna går i ett kuperat landskap och underlaget varierar mellan grus och stenhällar. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Kayseri. Vi har sedan cirka 1,5 timmars transfer till Ürgüp. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Kayseri. Därifrån kan man sedan ta taxi till Ürgüp. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Skriv ut

Karta

Hotell

Blue Valley Cave Hotel

Blue Valley Cave Hotel

En så speciell miljö som Kappadokien kräver ett alldeles speciellt hotell tycker vi. Därför bor vi på ett äkta grotthotell. Alla rum är ombonade och välu...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
21/10Utan flyg/transferBlue Valley Cave HotelFullt10 995:-Fullt
21/10ArlandaBlue Valley Cave HotelMer än 813 995:-Boka
21/10KastrupBlue Valley Cave Hotel613 995:-Boka
21/10LandvetterBlue Valley Cave HotelMer än 813 995:-Boka