Skip to main content

Vandring i Kappadokien

Som att vandra på en annan planet!

Följ med på en riktigt unik vandringsresa till ett av jordens märkligaste landskap. Kappadokien ligger i ett lugnt område mitt i Turkiet. De varierade vandringarna går längs tusenåriga stigar och vi får uppleva de mest märkliga naturscenerier under veckan: uråldriga vulkaner som eroderats av vind och vatten till de mest osannolika formationer, som de kända "fairy chimneys". Området är inte bara naturskönt, här finns också en spännande historia som går långt bak i tiden. Här passerade karavanerna längs Sidenvägen. De första kristna gömde sig i grottorna och målade vackra al fresco-målningar i sina kapell. Nu svävar luftballongerna över det märkliga området och vi bor på ett riktigt grotthotell. På kvällarna låter vi oss väl smaka av den färgstarka och spännande kappadokiska maten. En fest för öga och gom!

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, fem vandringar inklusive lunch/picknick samt transfer och reseledares tjänster. Ingår ej: dryck. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Kappadokien

Flyg från Sverige till Kayseri och transfer en och en halv timme till vårt grotthotell i Ügrüp. På kvällen vankas resans första kulturupplevelse i form av spännande smaker

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Cemil

Vi vandrar efter frukost direkt från hotellet söderut mot ett vulkanliknande berg. Vårt mål är den genuina byn Cemil. Vi fortsätter sedan upp mot dammen Damsa Baraji. Här njuter vi av vår picknicklunch i det fria. Vi vandrar sedan längs med den "stora kärleksdalen" österut längs en bergskam innan vi åker buss tillbaka till hotellet.

4 h, 14 km, +/- 300 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring i Kärleksdalen

Efter frukosten åker vi till den märkliga staden Uchisar där vi börjar vår vandring till Pigeon Valley eller Duvornas Dal. Vi besöker en av de ikoniska formationerna som kallas för "fairy chimneys", eller féernas skorstenar. Vi vandrar sedan genom den märkliga "lilla kärleksdalen" och kommer sedan fram till Göreme Open Air Museum med dess unika samling av grottkyrkor, flera sedan tidig medeltid. Vi äter en god picknick och imponeras av de märkliga formationerna. På eftermiddagen buss eller vandring hem till hotellet.

Ca 3,5 h, 13 km, +/- 400 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Urgüp

Vi vandrar efter frukost från hotellet genom den fashinerande Gomeda- Üzengidalen. Picknick i det fria.

4h, 14 km, +100 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Kappadokien är intimt förknippat med de tysta och färgstarka ballongerna som fyller himlen. Idag rekommenderar vi därför en ballongfärd på morgonen där man får se hela det fantastiska området från ovan, i morgonsol. Vill man vara mer aktiv kan man vandra på egen hand, kanske besöka borgen i Uchisar eller cykla. Mountainbikingen är av världsklass!

Måltider: frukost, middag

Day 6 Vandring Ihlara-ravinen

En riktigt späckad dag där vi först åker till den underjordiska staden Kaymakli. Här bodde som mest flera tusen personer. Sedan vidare med buss till den imponerande Ihlara-ravinen. Vi stannar för en trevlig lunch halvägs på vår vandring. Vi avslutar i byn Selime där bussen väntar. På kvällen äter vi middagen ute på byn.

4,5 h, 16 km, +/-150 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring i den röda och den rosa dalen

Vår avslutande vandring är kanske också den mest spektakulära. Vi åker buss till Kaya camping. Sedan vandrar vi i den rosa och den röda dalen. Namnen har de fått av färgen på sandstenen i dalarna. Vi äter en god lunch i Cavusin. Mätta och belåtna vandrar vi sedan vidare mot Bozdag-berget. På vägen hem besök vi ett krukmakeri i Avanos med tusenåriga anor.

4 h, 18 km, +/-400 m

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till Kappadokien

Transfer till Kayseri för resa hem efter en vecka av oförglömliga intryck.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Turkiet och Kappadokien

Med sitt läge mellan Europa och Asien har Turkiet alltid varit ett viktigt land historiskt sett. Här finns det som många menar är den äldsta staden i världen i södra Anatolien. Genom årtusenden har många folkslag passerat genom detta område. Vår vandringsresa till Kappadokien ligger mitt i Anatolien och bland de märkliga klippformationerna och grottorna finns många historiska lämningar. Bara i Kappadokien finns mer än 1000 kyrkor och kapell i grottor, många från den tidiga kristendomens tid. Under veckan kommer vi att vandra i de mest märkliga naturformationer man kan möta på denna planet.

Vandring i Kappadokien

Vi går med både svensk reseledare och lokal guide för bästa service och inblick i platsen. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-tiden. Vandringarna går i ett kuperat landskap och underlaget varierar mellan grus och stenhällar. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten.

Måltider

Luncherna äts vissa dagar på servering och vissa dagar som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Kayseri. Vi har sedan cirka 1,5 timmars transfer till Ayvali. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Kayseri. Därifrån kan man sedan ta taxi till hotellet. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Best Western Premier Cappadocia

Best Western Premier Cappadocia

En så speciell miljö som Kappadokien kräver ett alldeles speciellt hotell tycker vi. Därför bor vi på ett äkta grotthotell. Hela byggnaden går i den traditionella stilen för en annorlunda hotellupplev...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-05-08Utan flyg/transferVandring i Kappadokien utan flyg/transfer413 495:-BokaMer information
2021-05-08ArlandaVandring i KappadokienJa17 995:-BokaMer information
2021-10-09Utan flyg/transferVandring i Kappadokien utan flyg/transfer413 495:-BokaMer information
2021-10-09ArlandaVandring i KappadokienJa17 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg