En unik vandringsresa i Syditalien med Stromboli, Tropea och Aspromonte.

Kalabrien är en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Här står fortfarande ”solens mat” på menyn och om du redan har besökt norra delarna av Italien vågar vi lova en helt annan upplevelse! Tack vare många års resor hit och goda lokala kontakter kan vi erbjuda en kulturell och gastronomisk djupdykning i den italienska stövelns tåspets. I de antika och romerska lämningarna finns spår av Kalabriens dramatiska historia och vi följer Odysseus i spåren på vår vandring genom antikens Storgrekland. Vi vandrar både längs Gudarnas kust och i Aspromontes svårtillgängliga berg, där man fortfarande talar grekiska i byarna. Veckan delas mellan Kalabriens kanske två finaste byar: Tropea vid Tyrrenska havet och Gerace på den joniska sidan. Vi besöker dessutom vulkanön Stromboli och de andra Eoliska öarna. På ön Vulcano får vi uppleva känslan av att vandra in i en rykande vulkankrater! Utöver vår svenska reseledare använder vi oss av duktiga lokala guider som berättar många intressanta historier om historien, kulturen, maffian och maten.

"Vi har rest mycket tidigare, men aldrig en vandringsresa. Vi såg verkligen framemot att gör något nytt. Våra förväntningar var högt ställda. Fick allt, en av de bästa resor vi gjort, totalupplevelsen var kanonbra. Lisa och de övriga guiderna var fantastiska. Resan sitter kvar i kroppen fortfarande, vi pratar med alla våra vänner så kul vi haft! Vi kommer absolut göra fler resor med er! Mvh Annika o Kent, resenärer 2017"

Liknande vandringsresor:

Vandring på Sardinien

Vandring i Provence

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, sex vandringar med guide, transporter och fem luncher/picknicks. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.