Vandring i Kalabrien

En unik vandringsresa i Syditalien med Stromboli, Tropea och Aspromonte.

Kalabrien är en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Här står fortfarande ”solens mat” på menyn och om du redan har besökt norra delarna av Italien vågar vi lova en helt annan upplevelse! Tack vare många års resor hit och goda lokala kontakter kan vi erbjuda en kulturell och gastronomisk djupdykning i den italienska stövelns tåspets. I de antika och romerska lämningarna finns spår av Kalabriens dramatiska historia och vi följer Odysseus i spåren på vår vandring genom antikens Storgrekland. Vi vandrar både längs Gudarnas kust och i Aspromontes svårtillgängliga berg, där man fortfarande talar grekiska i byarna. Veckan delas mellan Kalabriens kanske två finaste byar: Tropea vid Tyrrenska havet och Gerace på den joniska sidan. Vi besöker dessutom vulkanön Stromboli och de andra Eoliska öarna. På ön Vulcano får vi uppleva känslan av att vandra in i en rykande vulkankrater! Utöver vår svenska reseledare använder vi oss av duktiga lokala guider som berättar många intressanta historier om historien, kulturen, maffian och maten.

"Vi har rest mycket tidigare, men aldrig en vandringsresa. Vi såg verkligen framemot att gör något nytt. Våra förväntningar var högt ställda. Fick allt, en av de bästa resor vi gjort, totalupplevelsen var kanonbra. Lisa och de övriga guiderna var fantastiska. Resan sitter kvar i kroppen fortfarande, vi pratar med alla våra vänner så kul vi haft! Vi kommer absolut göra fler resor med er! Mvh Annika o Kent, resenärer 2017"

Liknande vandringsresor:

Vandring på Sardinien

Vandring i Provence

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2Mer information
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, sex vandringar med guide, transporter och fem luncher/picknicks. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Gerace

Vi landar på Lamezias flygplats och åker till den häftigt belägna och mycket välbevarade medeltidsbyn Gerace högt över Joniska havet, där vi kommer att bo de första tre nätterna. Vi bor på olika Bed & Breakfasts enligt ”albergo diffuso”-principen, där rummen ligger utspridda i byn.

Dag 2 Vandring Pietra Cappa

Idag åker vi söderut längs Aspromontes dramatiska östsluttning och vandrar till en av Europas största monoliter Pietra Cappa. Vi befinner oss nu i hjärtat av maffiatrakterna och vår lokala guide har många spännande historier på lager. Nedanför Pietra Cappa ligger vad som kallas för ”Kalabriens Kappadokien”, efter det underliga området i centrala Turkiet. Här finns boningar inhuggna direkt i klipporna. Till lunch dukar vi upp en picknick bestående av lokala delikatesser.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Tre Pizzi

Efter frukost åker vi buss till grannberget där denna panoramiska vandring börjar. Det börjar med en stigning som känns i benen tills vi når stenpelarna Tre Pizzi, varifrån vi får en härlig vy över de olivklädda kullarna ner mot Joniska havet. Vi går sedan lätt på en fin bergsrygg med utsikter åt båda hållen, omgivna av den doftande medelhavsmacchian med stenek och smultronträd. Middag på restaurang i Gerace.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Nicotera

Vi checkar ut och åker över till tyrrenska sidan av Kalabrien. På vägen mot Tropea vandrar vi från den gamla grekiska bosättningen Nicotera upp genom olivlundar, stenek och fikonkaktus. Lagom till lunch välkomnas vi till en äkta oljepress. Här vankas det pasta och vin medan solen värmer och syrsorna gnisslar utanför. Efteråt invigs vi i framställningen av de gyllene dropparna. Efter en kort resa är vi sedan framme i Tropea, pärlan på Gudarnas kust. Man väntar sig nästan stöta på Lady och Lufsen i gränderna! Vi checkar in för de sista fyra nätterna på vårt hotell rakt ovanför stranden.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Eoliska öarna

I gryningen promenerar vi ner till hamnen där båten väntar som ska ta oss ut till de mytiska Eoliska öarna. Vi besöker först Stromboli med sina kontinuerliga utbrott som gett namn åt den strombolianska vulkantypen. Färden går sedan vidare till Lipari, där det är lätt att föreställa sig Odysseys dyka upp vid horisonten. Sista stoppet gör vi på Vulcano, där vi går en kort men naggande god vandring upp till den rykande kratern. Här upplever vi naturens krafter på nära håll.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring Antico Sentiero

Dagens vandring utgår från den lilla byn Caria, som tronar högt över Tropea. Vi går genom en ravin där vår lokala guide berättar om områdets natur och historia. Vandringen avslutas på en bondgård där grill och ortens berömda böngryta står på menyn. En av veckans många höjdpunkter! På kvällen middag på egen hand i mysiga Tropea.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Vandring Joppolo

Idag vandrar vi uppför en gammal åsnestig till byn Joppolo och vidare till Monte Poro. Utsikten över havet är enorm och vi kan se både Stromboli och Sicilien där ute. Miljön är färgstark och doftande med apelsin och eucalyptus. Vi sätter oss till bords för en lunch bestående av kalabriska specialiteter och vin. På kvällen avskedsmiddag på en charmigt rustik restaurang i hamnen, där Antonio tänder grillen under stjärnorna.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Kalabrien

Vi återvänder hem efter en genuin djupdykning i italienska Södern.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Kalabrien

Längst ner på den italienska stöveln ligger Kalabrien som omges av det joniska havet i öster och det Tyrrenska havet i väster. I regionen ligger flera stora nationalparker och man åker till och med skidor i bergen på vintern. Vi bor vid havet och vandrar på dagarna både längs kusten och uppe i inlandet. De arkeologiska lämningarna är många och här har greker, morer och romare lämnar avtryck i historien. Fortfarande finns det bergsbyar där man talar grekiska.

 • Klimat: Klimatet i maj och september/ oktober är som en varm svensk sommar. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än i Sverige, kort tas inte överallt
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar, de runda jordade kräver adapter.

Vandring i Kalabrien

Vandringarna görs med svensk guide, flera dagar kompletterad med kunniga lokalguider som ger en extra inblick i sin region. Underlaget är blandat och domineras av stigar och små grusvägar. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-tiden. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Lamezia. Därifrån har vi ca 2 timmars transfer till Gerace. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Lamezia. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell i Kalabrien

Hotell i Kalabrien

***
På vår odyssé genom mytiska Kalabrien bor vi både i bergen och vid havet. Avstånden är korta och vi får uppleva både joniska och tyrrenska sidan. I Gera...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
14/9Utan flyg/transferHotell i Kalabrien212 495:-Boka
14/9ArlandaHotell i KalabrienMer än 814 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
21/9Utan flyg/transferHotell i Kalabrien212 495:-Boka
21/9ArlandaHotell i KalabrienMer än 814 995:-Boka
21/9LandvetterHotell i KalabrienFullt15 495:-Fullt
21/9Malmö SturupHotell i KalabrienFullt15 495:-Fullt
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
28/9Utan flyg/transferHotell i Kalabrien112 495:-Boka
28/9ArlandaHotell i KalabrienFullt15 495:-Fullt
28/9LandvetterHotell i KalabrienFullt15 495:-Fullt
28/9Malmö SturupHotell i Kalabrien115 495:-Boka