Skip to main content

Vandring i Israel i Jesu fotspår

En fantasieggande vandringsresa genom kristendomens mest kända platser. 

På denna unika vandringsresa följer vi i Jesu fotspår från Nasaret till Genesarets sjö. Vi vandrar i det pastorala landskapet i Galliléen och besöker många kända platser från Nya Testamentet. Senare delen av vandringen går sedan från Döda Havet upp genom den judéenska öknen. Målet är Jerusalem där vi passerar Oljeberget, Getsemane för att sedan vandra längs Via Dolorosa till Uppståndelsekyrkan. Här samlas kristna från hela världen för att besöka Jesu grav. Jerusalems gamla stad är en helig plats även för muslimer och judar och ett besök här är en stor upplevelse. En vandringsresa som är så mycket mer.

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, vandringar och utflykter enligt program med engelsktalande guide och transporter. Ingår ej: luncher, dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Nasaret

Vi landar på Ben Gurion flygplatsen utanför Tel Aviv och har sedan transfer till Nasaret där vi övernattar.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring från Nasaret till Zippori och Kaanan

Vår första vandringsdag börjar i Nasaret där vi först besöker den mäktiga Maria Bebådelse kyrka med ett stort antal Maria-bilder från hela världen. Vi fortsätter sedan genom stadens arabiska Souk (marknad) med kryddor, dofter och färger. Vi besöker sedan Tzippori, antikens Sepphoris, den vackraste staden i Gallilén vid Jesus tid. Här finns magnifika antika lämningar och den finaste mosaiken i området. Vi vandrar sedan sju kilometer till Kanaan där Jesus enligt Bibeln gjorde sitt första underverk: att förvandla vatten till vin. Vårt mål är Kibbutz Levi där vi skall övernatta.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring genom Wadi Hamam till Migdal och Genesarets sjö

Från Kibbutzen vandrar vi genom Duvornas Dal (Wadi Hamam) till den lantliga orten Migdal som under Jesu tid var den största staden vid Genesarets sjö. Orten förknippas också med Maria Magdalena som var från Migdal. Vi vandrar sedan genom de bördiga fälten genom Ginossar-dalen fram till Genesarets stränder. Vi övernattar i ett Guest House vid sjön.

Måltider: frukost, middag

Dag 4 De heliga platserna vid Genesarets sjö

På förmiddagen upp på Mount of Beatutudes där Jesus föreläste när han hade fått kallelsen. Vidare sedan till Tabgha med kyrkan som har förärat händelsen där han enligt bibeln mångdubblade bröd och fiskar för menigheten. Sedan vidare till Kapernaum med sina utgrävningar och en lång historia. Vi besöker även den ortodoxa kyrkan i närheten som inte är lika över fylld med besökare och som har ett särskilt lugn. På eftermiddagen åker vi sedan buss genom Jordan-dalen ner till Döda havet där vi övernattar på en kibbutz i närheten. 

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vandring genom den judéenska öknen

Efter frukosten börjar vi vandringen från Jordan-dalen längs den gamla ”socker-leden” (Derech Ha'Ssuckar) västerut. Vi passerar Nabi Musa, en gammal beduingrav som muslimerna under medeltiden trodde var Moses grav. Under vandringen stöter vi på beduiner med djur. Vi vandrar sedan går genom den vindande dalen Og-Wadi fram till den judiska byn Kfar Adumim. Lunchstoppet gör vi i närliggande Jeriko innan vi återvänder till Döda Havet och vårt nattkvarter.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring upp till Jerusalem  

Efter en kort transfer på morgonen så fortsätter vi vår vandring från Fawwar Spring. Vi vandrar nära den torra Og-Wadi genom oasen i den övre delen av Wadi Qelt. Efter några timmar når vi Charltoun, det äldsta klostret i den judéenska öknen. Vi åker sedan buss till Mount Scopus i utkanten av Jerusalem. Här gör vi en pilgrimsvandring genom Kidron-dalen tills vi när Getsemane, vid foten av Oljeberget. Vi vandrar sedan in igenom Lejonporten in den heliga staden.

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Vandring i det nya och det gamla Jerusalem

Vi börjar vår historiska vandring på berget Sion. Här finner vi Kung Davids grav och vandrar längs den turkiska muren in i Jerusalems gamla stad till klagomuren väster om tempelberget. Vi vandrar sedan ut genom Lejonporten för att få en fin vy över oljeberget. Vi följer sedan Via Dolorosa fram till Uppståndelsekyrkan byggd där Jesu korsfästes och begravdes enligt bibeln. Här har de olika kristna samfunden byggt sina helgedomar

Måltider: frukost, middag

Day 8 Farväl till vandringsresan i Israel

Vi lämnar Israel efter en händelserik resa med många kontraster och intryck.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Israel

Israel utgör en betydande del av Det heliga landet, som är centralt i judendom, kristendom och islam. Den moderna staten Israel grundades 1948 som en judisk stat inom Palestina. Man gränsar till Libanon, Syrien, Jordanien och Egypten, och gränserna är fortfarande omtvistade. Jerusalem är utropad som huvudstad men även detta är omstritt och de flesta utländska ambassader ligger i Tel Aviv. Det bor drygt 8 miljoner människor i landet, varav 75% är judar. Det är ett av Mellanösterns mest välmående länder och ett av de säkraste resmålen.

Man har kust mot Medelhavet och Röda havet. Det finns slätt, öken, bördiga dalar och bergtrakter, och höjdprofilen är intressant från Döda havets 423 meter under havsytan till Mount Hermons 2224 meter över havet. Här finner man Israels enda skidort!

 • Klimat: medelhavsklimat vid kusten och ökenklimat i inlandet, med varma, torra somrar och svala, regniga vintrar.
 • Land: Israel
 • Språk: hebreiska, arabiska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: +1 timme
 • Valuta: shekel
 • Priser och betalningssätt: 
 • Dricks: 
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: nej
 • Visum för svenska medborgare: 
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: 
 • Eladapter: våra platta, ojordade kontakter kan passa men det förekommer andra standarder som kräver adapter.
 • Övrigt: 

Vandringen i Israel

Vi går med engelsktalande lokalguide som gärna delar med sig av allt spännande som finns att berätta om snart sagt varje vrå i landet.

Flyg och transfer till Israel

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Ben Gurion i Tel Aviv. Vi har sedan 1,5-2 timmars transfer till Nasaret. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Tel Aviv. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Karta

Hotell

Hotell Vandring i Israel

Vi bor omväxlande på hotell, kibbutzer och guesthouse under vår resa genom Israel. Alla rum har eget bad/WC.

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-03-08ArlandaVandring i Jesu fotspårJa21 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-11ArlandaVandring i Jesu fotspårJa21 995:-Boka

Liknande resor

Vandring i Kroatiens nationalparker

Vandring i Kroatiens nationalparker

Vandra i ett av Europas vackraste länder. - På denna fina vandringsresa vandrar vi i tre av Kroatiens nationalparker: Paklenica, Velebit och Plitvice. Det handlar om riktigt höga berg, där de högsta...
Vinvandring i Montenegro

Vinvandring i Montenegro

Långweekend med lokala specialiteter i vackra Montenegro. - Följ med till vackra Montenegro där vi blandar skön vandring med god mat och dryck. Vandringarna bjuder på mäktiga vyer både över Skadarsjö...
Vandring på Cypern

Vandring på Cypern

Härliga vandringar i Troodosbergen och vid kusten på halvön Akamas. - Premiär för vår nya vandringsresa på den grekiska, södra delen av Cypern! Här vandrar vi rakt in i den grekiska mytologin, så vi...
Kustvandring på Kreta

Kustvandring på Kreta

Till fots och med båt på Kretas vilda sida. - Kretas södra kust är som gjord för vandring. Här följer vi vandringsleden E4 längs fina stränder och branta bergssidor med stora vyer till några av Medel...
Vandring i södra Albanien

Vandring i södra Albanien

Upptäck ett av Europas mest spännande länder till fots! - Denna intressanta vandringsresa går vid landets södra kust. Här vandrar vi både till stränder med kristallklart vatten och uppe i bergen blan...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg