Vandring i engelska Cotswold

Mer England än så här blir det inte!

Landskapet Cotswold, bara två timmar från London, bjuder på det bästa England har att erbjuda. Aldrig är kullarna grönare, fåren ulligare, alen godare och sconesen ljummare än här. Vår nya vandringsresa går från den ena pittoreska byn till den andra med namn som Chipping Clamden och Moreton in the Marsh. Du kan välja mellan att bo på mysiga Bed & Breakfast eller hotell, där man alltid serveras en Full English Breakfast och inte en vinkel är rak. Vi vandrar över pastorala kullar, besöker slott (tänk Downtown Abbey) och några av de finaste trädgårdarna i England. En drömresa för alla anglofiler och även andra nyfikna livsnjutare.

Liknande vandringsresor:

Vandring längs South Downs Way

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Dagar:6
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, del i dubbelrum på hotell/B&B inklusive (rejäl) frukost, bagagetransport, utförlig information inklusive detaljerad karta samt journummer. Ingår ej: luncher, middagar, flygplatstransfer (mycket enkel att åka själv). Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Cheltenham

Flyg till London och därefter buss och tåg till Cheltenham Spa. Vi bor centralt i den charmiga kurorten.

Dag 2 Vandring från Cheltenham till Winchcombe 

Efter en ordentlig engelsk frukost startar vi vandringen från klassiska Pump Room. Vi vandrar först upp till Cleve Hill som är Cotswolds högsta punkt. Sedan förbi Belas Knap med förhistoriska lämningar till Sudeley Castle med många minnen från Tudor-tiden.  Målet för dagen är den genuina staden Winchcombe med sin vackra kyrka. Winchcombe, där vi övernattar, har en rad fina restauranger. 

14 km.

Dag 3 Vandring från Winchcombe till Broadway

Vi börjar dagen med att vandra pilgrimsleden till Hailes Abbey, en klosterruin. Sedan vandrar man upp genom skogen till Stanway. Det finns även en kortare genväg till Stanway om man vill ta det lugnt. I Stanway ligger en restaurerad kvarn och ett imponerande slott. Vi fortsätter förbi cricketplanen, över idylliska ängar med betande får till den lilla byn Buckland. Här kan man ta afternoon tea i trädgården på det fina hotellet.  Sedan är det inte långt kvar till det gamla skjutsstället Broadway med sina vackra honungsfärgade hus. Flera bra pubar och restauranger.

14 km alt 18km.

Dag 4 Vandring från Broadway till Chipping Campden

Passa gärna på att handla picknick på väg ut ur Broadway i de välfyllda butikerna. Vi vandrar först upp till Broadway Tower som med sin utsikt och historia är värt ett besök. Serveringen intill är också mycket bra. Sedan vandrar vi utför mot Chipping Campden där vi först besöker Dover´s Hill, en naturlig amfiteater där man arrangerar Cotswolds Olympik, en tävling med anor från 1500-talet. Vi vandrar sedan in i charmiga Chipping Campden. Dagens vandring är kort så man kan på eftermiddagen ta en taxi till den  fantastiska trädgården Hidcote Gardens en halv mil bort. Det går utmärkt att sedan vandra hem igen.

9,5 km.

Dag 5 Vandring från Chipping Campden till Moreton-in-Marsh

Dagens vandring går genom de charmerande byarna Broad Campden och Blockley (bra lunchstopp). Sedan utför till Batsford med ett fint arboretum (trädsamling) och falkonerare. Gör gärna även en avstickare till Bourton House som är en ännu en fantastisk trädgård. Sedan följer lätt vandring över ängarna till Moreton-in Marsh som är en charmig by fylld av tesalonger, pubar och trevliga butiker.

12,5 km.

Dag 6 Farväl till vandringsresan i Cotswald

Vi tar tåget till flygplatsen efter en trevlig vecka i kanske det vackraste landskap England har att bjuda.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Cotswald

Detta urengelska landskapp ligger mitt i landet, mellan grevskapen Oxfordshire, Gloucestershire, Wiltshire, Somerset, Warwickshire och Worcestershire. Landskapet präglas av böljande åsar på upp emot 300 möh, och är en pittoresk landsbygd med många små byar. Området deklarerades "Area of outstanding natural beauty" 1966, ungefär "exceptionellt vackert naturområde".

 • Klimat: liknande svenskt klimat
 • Land: England
 • Språk: engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: -1 timme
 • Valuta: Engelska pund
 • Prisläge och betalningssätt: Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: ja

Vandring i Cotswald

Du går på egen hand utan guide eller grupp men med kartor/vägbeskrivningar och alla hotell och bagagetransporter förbokade. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Transfer

Transfern till och från Cotswolds sker på egen hand och är inte inkluderad i priset. Enklast är det att åka buss och tåg till Cheltenham Spa på utresan och från Moreton in Marsh på hemresan. Man åker då buss från Heathrow Central Bus Station till Reading Station (tar cirka 50 minuter) och sedan tåg till Cheltenham. På returen åker man tåg till Reading och sedan buss till Heathrow. Bussarna går var 20:e minut och tågen går också ofta. Mer information finns på www.firstgreatwestern.co.uk där man även kan boka biljetter. Det kostar cirka 85 pund tur och retur. Taxi kostar cirka 120 pund per väg.

Ett annat alternativ är att åka buss med National Express till Cheltenham . Det kostar c:a 27 pund enkel väg. Boka på www.nationalexpress.com.

 

Skriv ut

Karta

Hotell

Bed & Breakfast i Cotswolds

Bed & Breakfast i Cotswolds

**
Om du väljer att boka resan med boende på Bed & Breakfast så bor du familjärt på urengelskt vis. Trivselfaktorn är hög och frukosten rejäl. Precis vad en...
Hotell i Cotswolds

Hotell i Cotswolds

***
Den som vill unna sig lite bekvämare boende i Cotswalds väljer resan med hotell. Trivselfaktorn är hög och frukosten engelskt rejäl. Precis vad en vandrare behöver! I avr...

Avgångar & priser

Sida 1 av 6

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
30/7Utan flyg/transferBed & Breakfast i Cotswolds7 995:-Boka
30/7Utan flyg/transferHotell i Cotswolds8 995:-Boka
30/7ArlandaBed & Breakfast i Cotswolds9 995:-Boka
30/7LandvetterBed & Breakfast i Cotswolds9 995:-Boka
30/7ArlandaHotell i Cotswolds10 995:-Boka
30/7LandvetterHotell i Cotswolds10 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
6/8Utan flyg/transferBed & Breakfast i Cotswolds7 995:-Boka
6/8Utan flyg/transferHotell i Cotswolds8 995:-Boka
6/8ArlandaBed & Breakfast i Cotswolds9 995:-Boka
6/8LandvetterBed & Breakfast i Cotswolds9 995:-Boka
6/8ArlandaHotell i Cotswolds10 995:-Boka
6/8LandvetterHotell i Cotswolds10 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
13/8Utan flyg/transferBed & Breakfast i Cotswolds7 995:-Boka
13/8Utan flyg/transferHotell i Cotswolds8 995:-Boka
13/8ArlandaBed & Breakfast i Cotswolds9 995:-Boka