Skip to main content

Vandring i Cinque Terre på egen hand

Det bästa av Ligurien och Cinque Terre i full frihet.

På denna kortvecka går du de allra finaste vandringarna mellan de fem byarna, i egen takt utan grupp eller guide. Lederna följer kusten och det är, som en gäst en gång uttryckte det, ”onödigt vackert”. Mellan blått hav och gröna berg som doftar av pinje och rosmarin når ni små vackra pastellfärgade byar som väntar med bad och något läskande efter vandringen. Vårt familjeägda hotell i Sestri Levante bjuder på charmfylld vila efter en dag längs kusten. Härifrån når du både Cinque Terre och Portofino med kusttåget.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, del i dubbelrum med frukostbuffé, informationspaket för alla transporter och vandringar, telefonsupport. Ingår ej: transfer, tåg/båtar, lunch, middag. Tillägg: halvpension, enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Du får vägbeskrivningar av oss och kan naturligtvis gå vandringarna i den ordning du önskar.

Dag 1 Sestri Levante

Ni flyger direkt till Pisa och har sedan ett par timmars vacker tågresa längs kusten till rivieraorten Sestri Levante. Här hängde HC Andersen när det begav sig och nog vilar det något sagolikt över platsen.

Måltider: inga (halvpension finns som tillval)

Dag 2 Vandring Levanto – Monterosso

Den första vandringen börjar i Levanto dit du kommer med tåg. Du vandrar sedan in i Cinque Terre via en dramatiskt vacker kustled som bjuder på storslagna vyer. Väl framme i Monterosso, den västligaste av de fem byarna, föreslår vi en rundtur i den lilla charmiga bykärnan där många butiker erbjuder provsmakning av traktens limoncino (citronlikör) och andra specialiteter. Här finns också Cinque Terres bästa badstrand. Tåg hem när du vill.

Kortare: 3,5 tim, 320 m upp, 320 m ner. 2 vandrare.

Längre: 5 tim, 600 m upp, 600 m ner, 3 vandrare.

Måltider: frukost

Dag 3 Vandring Portofino

Idag åker du istället västerut från Sestri Levante och har två möjligheter som båda slutar i fashionabla Portofino vars vackra lilla naturhamn har välkomnat både romersk adel och Humphrey Bogart. För att se så mycket som möjligt och även kunna förlänga vandringen rekommenderar vi att ta tåget till ”de tusen seglens stad” Camogli och därifrån båt till undangömda klostret San Fruttuoso. Här börjar en fin vandring över Monte Portofino ner till byn. Väl framme väljer du om du vill vandra eller åka ytterligare en båt till Santa Margherita Ligure varifrån tåget hem går. Det enklare alternativet börjar i Santa Margherita och går ut på udden mot Portofino.

San Fruttuoso - Portofino: 3 tim, 220 m upp, 220 m ner, 2 vandrare.

San Fruttuoso – Portofino – Santa Margherita: 4 tim, 400 m upp, 400 m ner, 2 vandrare.

Santa Margherita – Portofino: 1,5 tim, 180 m upp, 180 m ner, 2 vandrare.

Måltider: frukost

Dag 4 Vandring Cinque Terre

Det bästa sparar vi förstås till sist. Med start i Manarola går vandringen högt upp över de fem byarna. Utsikten är hänförande där du går mellan branta vinodlingar och små liguriska hus av samma typ som fick Evert Taube att stämma upp i sång. Det går sedan utför mot Corniglia som ligger högst av de fem byarna. Här passar det med lunch på en servering. Den som är nöjd kan ta tåget hem härifrån men vi rekommenderar att gå vidare till Vernazza, den kanske vackraste av byarna. Tåg hem.

Kortare: 3 tim, 200 m upp, 200 m ner, 2 vandrare.

Längre: 4 tim, 600 m upp, 600 m ner, 3 vandrare.

Måltider: frukost

Dag 5 Farväl till vandringsresan i Cinque Terre

Flyget går hem på kvällen så om det finns ork och upptäckarlusta kvar kan du direkt från Sestri Levante gå upp till udden Punta Manara för att insupa skönheten en sista gång innan du tar tåget till Pisa för hemresa. Man kan också åka till Pisa tidigare på dagen och besöka staden och det lutande tornet.

Måltider: frukost

Resfakta

Ligurien och Cinque Terre

Ligurien ligger mellan San Remo och La Spezia och anses av många vara Italiens vackraste kuststräcka. Evert Taube tillbringade mycket tid här och den figurerar i flera av hans visor och böcker. Den kanske finaste delen sträcker sig österut från huvudstaden Genova och kallas för Riviera del Levante (den uppåtgående solens Riviera). Här ligger ett pärlband av små pastellfärgade fiskelägen och småstäder längs den branta kusten. Området har också blivit populärt bland vandrare. Här finns många fina leder utmärkta av CAI, den italienska alpina turistföreningen. Den mest kända av lederna går mellan de fem byarna i Cinque Terre.

 • Klimat: Klimatet under vår och höst är som svensk sommar, med dagsmedeltemperaturer på 20-25°. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Under sommarmånaderna blir det uppåt 30° med hög luftfuktighet. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än i Sverige, kort tas ofta men inte alltid. Hotellet tar kort.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar, de runda jordade kräver adapter.

Vandringen i Cinque Terre

Du går på egen hand utan guide och utan grupp. Du får innan avresa ett informationspaket som innehåller allt du behöver veta för att klara dig på egen hand, inklusive kartor och gps-spår. Lederna är utmärkta men det är bra om du har viss vana att läsa vandringskartor. Om du börjar vandringarna kl. 09.00 är du hemma vid hotellet vid 17-18 tiden. De flesta vandringsdagarna börjar med en kort tågresa. Du kommer även att åka båt under en dag. Vandringarna går mestadels på smala stigar som kan vara bitvis steniga. Landskapet är kuperat men stigningarna är inte så långa. Det bör ha god grundkondition. Du kan alltid kontakta oss på servicetelefon vid behov.

Måltider

Vi rekommenderar en god picknick bestående av ligurisk focaccia och solmogen frukt. De flesta dagarna når du byar med restauranger först efter vandringens slut. Av miljöskäl rekommenderar vi dig undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick. Om du vill ha allt ordnat så kan du i förväg boka halvpension på hotellet. Det finns också många restauranger på nära håll i Sestri Levante.

Kostnader på plats

För att ge dig bästa pris förbokar vi inte de olika småkostnaderna på plats. Tågbiljetter köper du direkt på stationen över disk eller i automat. Båtbiljetter köps över disk i hamnarna. Byarna och hamnarna är små och det är lätt att hitta.

 • Tågbiljetter Pisa t/r: cirka 25 euro per person
 • Tågbiljetter för alla vandringar enligt program: cirka 36 euro per person
 • Båtresor Camogli - San Fruttuoso samt Portofino - Santa Margherita Ligure: cirka 15 euro per person
 • Picknicklunch från butik: 8-10 euro per person
 • Lunch på restaurang med dryck: 15-20 euro per person
 • Middag på restaurang med dryck: 20-35 euro per person. Du kan även välja halvpension på hotellet i bokningen.
 • Totalt 200-240 euro per person beroende på maten du väljer.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss landar i Pisa. Därifrån går tåg direkt till Sestri Levante på cirka 1,5-2 timmar. Tågtider: www.trenitalia.com. Du kan också flyga till Nice eller Milano och hyra en bil. Kostnadsfri parkering finns i byn, på plats som anvisas av hotellet. Mer information följer i avreseinformationen.

Karta

Hotell

Hotel Celeste

Hotel Celeste

Namnet Celeste kommer från havets och himlens blå färg, där hotellet ligger ett stenkast från vattenbrynet i centrala Sestri Levante. Ett charmigt, familjeägt hotell med trevlig atmosfär. Frukostbuffé...

Bilder

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg