Skip to main content

Vinvandring i Champagne

En sprudlande vandringshelg i vackra Champagne!

Med utgångspunkt från Reims gör vi vandringar i ett av världens mest kända vindistrikt: Champagne. Här möter vi både vackra lövskogar och branta vingårdar. Vi gör också flera intressanta besök hos producenter av den dryck som fick Dom Pérignon att utbrista: jag dricker stjärnor! Att de picknickar som vi avnjuter under vandringen innehåller några glas av den sprudlande drycken är ingen vild gissning! Huvudorten Reims är även den värd en resa med sin magnifika katedral och de tunnlar under staden (totalt 20 mil) som nu härbärgerar miljoner av flaskor. En vandringsweekend att minnas!

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:1, 2
Dagar:4
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r Reims), del i dubbelrum med frukostbuffé, två luncher (picknick), två middagar, alla besök och provsmakningar enligt program samt reseledares tjänster. Ingår ej: Middagsdryck, övrigt. Tillägg: Enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Champagne

Flyg till Paris. Därefter buss en och en halv timme till Reims där vi checkar in på vårt centrala hotell. Vi gör ett första besök på en av de större champagneproducenterna i Reims. På kvällen välkomstmiddag med genomgång av resans program.

Måltider: middag

Dag 2 Vinvandring med spökskog och Grand Cru

Efter frukost åker vi buss till vinbyn Verzy där dagens vandring börjar. Först väntar spökskogen Faux de Verzy, en märklig samling förvridna träd, innan vi fortsätter mot Vernezay, som liksom Verzy klassas som Grand Cru. Vi gör dagens första besök och provning på en gård innan vi njuter en champagne-picknic i det fria. Vandringen fortsätter sedan vidare till Mailly, också det en by med Grand Cru beteckning, för dagens andra provning. Buss hem efter en fin dag. Middag på egen hand. Reims har ett mycket rikt utbud av restauranger i alla prisklasser.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Vinvandring från Dom Pérignon till Ay

På morgonen buss till högt belägna vinbyn Hautvilliers. Här gör vi ett besök i kyrkan där Dom Pérignon, som enligt legenden upptäckte champagnen, ligger begravd. Därefter börjar vi vandringen med ett besök på vingården Tribaut. Efter en Champagne-picknick i det gröna fortsätter vi via Champillon med en fantastisk utsikt över Epernay och alla vingårdarna. Leden går sedan genom en del av naturreservatet Montagne de Reims innan vi börjar nedstigningen genom vingårdar mot den kända byn Ay, med producenter som Bollinger och Ayala. Vi gör en ännu en provning i Reims innan vi äter en gemensam avskedsmiddag.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vinvandring i Reims

Avslutningsdagen har vi tid att göra en stadsvandring och besöka den pampiga katedralen från 1200-talet. Här har 30 franska kungar krönts genom åren. Vi gör även ett besök hos en större vinproducent i Epernay innan vi vandrar längs pampiga Avenue de Champagne. Lunch på egen hand och tid till att komplettera champagneinköpen innan vi tar bussen tillbaka till Paris. På kvällen flyger vi sedan hem efter en händelserik helg.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Champagne

Champagne-Ardenne är en region i nordöstra Frankrike. Den har sitt namn efter den historiska provinsen Champagne och Ardennerna. Huvuddelen utgörs av den historiska provinsen Champagne som är världsberömd för sin produktion av mousserande vin med samma namn. Inget annat vin kan mäta sig med champagne som symbol för lyx och fest. Den mytomspunna innovationen utfördes av munken Dom Perignon i slutet av 1600–talet. Under vår långhelg i området besöker vi hans grav i vackra Hautvilliers och kommer självklart att få många smakprov av denna goda dryck.

 • Klimat: Temperaturerna under våra vandringshelger ligger normalt på 20-25°C.
 • Land: Frankrike
 • Språk: Frankrike. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: Ungefär som i Sverige. Kort tas ej överallt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vinvandring i Champagne

Vi går lättare vandringar med svensk guide på stigar, små grusvägar och kortare bitar asfalt. Terrängen är kuperad men stigningarna är inte så långa.

Måltider

Luncherna äter vi på restaurang eller som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick. Vinglas tillhandahålles dock på plats. 

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Paris Charles de Gaulle. Vi har sedan cirka 1,5 timmars transfer till Reims. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Paris. Man kan sedan ta tåg till Reims på 1-2 timmar. Tågtider: www.sncf.com. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Best Western Centre

Hotel Best Western Centre

Detta charmiga hotell ligger i en historisk byggnad vid ett bilfritt torg i centrala Reims. Här kombineras stadens klassiska arkitektur med moderna bekvämligheter. Viktigheter som katedralen och vinkä...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-09-16Utan flyg/transferVinvandring i Champagne utan flyg/transferFullt10 995:-FulltMer information
2021-09-16ArlandaVinvandring i ChampagneJa13 495:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg