Gourmetvandring i spanska och franska Baskien.

Med utgångspunkt från den kungliga badorten och matmeckat San Sebastián (Donostia på baskiska) går vi på upptäcktsfärd i detta mytomspunna landskap vid Spaniens Atlantkust. Bara språket, som inte är besläktat med något annat, ger känslan av att befinna sig i ett sagoland. Under veckan vandrar vi några av de finaste kustlederna, djupt inne i det vilda inlandet och i det franska Baskien. Flera av lederna är delar av pilgrimsleden till Santiago de Compostela, närmare bestämt Camino del Norte som anses vara den vackraste. Naturen är frodig och dramatisk och folklynnet stolt. Separatisterna har dock lagt ner sina vapen och nyfikna turister börjar hitta till vad som fortfarande är en oexploaterad del av Spanien.

En resa i Baskien blir också en matresa utan motstycke. Att baskerna själva utnämner sitt kök till Spaniens bästa är kanske inte så konstigt, men att så många spanjorer håller med låter oss ana att här pågår något alldeles speciellt. Den bördiga jorden och den kalla Atlanten förser kockarna med utmärkta råvaror. Här botaniserar vi bland fantasifulla pintxos, de små tapas-rätterna som gärna avnjuts direkt vid bardisken tillsammans med ett par glas av den syrliga cidern. San Sebastián har också flest stjärnkrogar i förhållande till invånarantalet i världen. En unik upplevelse vi är stolta över att kunna erbjuda är en middag på ett gastronomiskt sällskap. De är inte öppna för allmänheten utan vi är inbjudna gäster tack vare våra lokala kontakter.

Detta är en riktig insider-resa som vi gör tillsammans med vår svenska guide Jakob, som bor i San Sebastián sedan 15 år. Det är tack vare honom vi kommer åt så många speciella upplevelser och de bästa vandringarna. Natur, kultur och gastronomi; en riktig Prima-resa!

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick, svensk guide, transporter enligt program. Ingår ej: dryck (ingår på finmiddagen), övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa