Skip to main content

Vandring i Bad Gastein

Omväxlande vandring och charmigt boende i Gasteinerdalen i Österrike.

Den populära skid- och kurorten Bad Gastein bjuder på varierad och fin vandring i härlig alpmiljö. Orten hade sin första blomstringstid på 1800-talet och hit reste kungligheter och dåtidens kändisar för att bada i de varma källorna och andas frisk alpluft. Fortfarande finns många pampiga hotell kvar och vi bor i ett av de charmigaste: Villa Excelsior med bästa läge på Kaiserpromenade. På dagarna vandrar vi både på blomstrande alpängar och uppe i högalpin terräng och har vi tur kan vi se stenbock eller bergsget. På kvällarna njuter vi av goda middagar och lite häng i trädgården.

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukostbuffé och middag, fem vandringar med guide, liftkort och transporter. Ingår ej: dryck, lunch, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

I Bad Gastein erbjuder vi olika alternativ på vandringarna. Därför anges olika längder och svårighetsgrad på vandringarna nedan. Vid små grupper kan vi komma att gå med en guide i ett tempo som passar alla. Förlängningar görs då när det är möjligt.

Dag 1 Bad Gastein

Vi flyger till München och åker sedan buss in i Alperna till Bad Gastein där vi checkar in på charmiga Villa Excelsior.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Höhenweg till Bad Hofgastein

Första dagens vandring går från hotellet längs Gasteinerdalens södra sida. Leden går svagt utför på blommande alpängar ner till grannbyn Bad Hofgastein. I Bad Hofgastein kan man välja mellan att åka buss tillbaka till Bad Gastein eller att vandra längs med Gasteinerache tillbaka till hotellet

Kortare alternativet: 9 km, 2 vandrare.

Längre alternativet: 18 km, 3 vandrare.

Måltider: frukost, middag.

Dag 3 Vandring Graukogel

Vi börjar med att åka lift upp till Graukogels toppstation. Från toppstationen vandrar vi mot den vackra alpsjön Palfnersee. Lunchen äter vi på toppstationens Hütte innan vi går upp till Hüttenschlag. Den som vill sitter kvar och ”gottar sig” på toppstugans veranda.

Vill man vandra ett lite tuffare alternativ går man upp på Graukogels topp eller fortsätter från Palfnersee via Palfnerscharte ner till Reedsee där det bär brant utför ner mot den mycket pittoreska hotellbyn Grüner Baum. Uppe vid toppstationen finns även ett promenadalternativ, Zierbenweg, som börjar och slutarvid restaurangen.

Kortare alternativet: 5 timmar, 3 vandrare.

Längre alternativet: 6 timmar, 4 vandrare.

Måltider: frukost, middag.

Dag 4 Vilodag

Kanske lockar en tågresa till Mozarts vackra födelsestad Salzburg? Annars är ett besök på Bad Gasteins egen badanläggning Felsenbad väl spenderad semestertid. Kaffe och söta kuchen på något av ortens fina kaféer passar bra efteråt.

Måltider: frukost, middag.

Dag 5 Vandring Stubnerkogel – Sportgastein

Dagen börjar med lift upp till toppen av Stubnerkogel alldeles ovanför byn. Vi vandrar sedan på bergskammen in i Sportgastein/Nassfelden som ligger längst in i Gasteinerdalen. På de väldiga bergssidorna kan vi se både stenbock och murmeldjur. Nere i Nassfelden finns det möjlighet till en After Walk på Valerius uteservering. Buss tillbaka eller vandring 9 km till om man så önskar.

Kortare alternativet: 12 km, 4 timmar, 3 vandrare.

Längre alternativet: 21 km, 5 timmar, 4 vandrare.

Måltider: frukost, middag.

Dag 6 Vandring Gamskarkogel

I dag väntar en toppvandring upp till Gamskarkogel som är Österrikes högsta gräsbeklädda berg. Uppstigningen börjar från Grüner Baum och första stoppet blir vid raststugan Poserhütte. De som vill fortsätter upp till toppen som ligger på 2467 meter över havet. Hem kan man antingen gå tillbaka till Grüner Baum eller ner till Bad Hofgastein.

6-7 timmar, 3 vandrare.

Måltider: frukost, middag.

Dag 7 Vandring Hohe Tauern

Först tar vi Postbuss till Sportgastein. Sedan vandrar vi in i Nassfelden och nationalparken Hohe Tauern och via en gammal romersk handelsled kommer vi in i Kärnten. Vi passerar raststugan Hagenerhütte där vi äter lunch på 2400 meters höjd och fascineras av denna imponerande vildmark.

6-7 timmar, 3 vandrare.

Måltider: frukost, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Bad Gastein

Vi lämnar Bad Gastein på morgonen efter en vecka med både spännande aktiviter och härlig avkoppling.

Måltider: frukost.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Bad Gastein

Bad Gastein är som namnet antyder en kurort, med välgörande varma källor. Källorna började användas redan på 1200-talet, och det första av många kurhotell byggdes på 1790-talet. På 1300-talet bröt man guld och silver i dalen. I början av 1900-talet förde järnvägen turismen till dalen, och strax efter andra världskriget började man bygga ut skidsystemet. 1958 hölls skid-VM i byn. Området bjuder på stor variation, från blombeströdda alpängar till alptoppar, och är populär både för skidåkare och vandrare.

 • Klimat: alpint klimat med tempererade somrar och kalla vintrar. Uppe på fjället är det oftast 20-25 grader under sommaren, medan dalen är varmare.
 • Land: Österrike
 • Språk: tyska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: både kontanter och kort fungerar på de flesta ställen
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring i Bad Gastein

Våra svenska vandringsguider följer med under hela resan. Österrike är vandringens hemland och vi går på välskötta och välmarkerade leder. Underlaget är bra och består mestadels av stigar. Våra vandringar är anpassade efter normalkondition, man bör klara att vandra 10-15 km i kuperad terräng per dag. Vi går i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Vi brukar starta våra dagsvandringar efter frukost och vi är åter på hotellet vid femtiden på kvällen. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Luncherna äter vi på olika hyttor eller i form av medhavd picknick. Räkna med runt 15 euro för en lagad lunch. Tänk på att inte alla hyttor tar kort.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Munchen. Vi har sedan cirka 3 timmars transfer till Bad Gastein. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Salzburg. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Villa Excelsior

Villa Excelsior

På bästa panoramaläge i Badgastein ligger pampiga Villa Excelsior. Detta Belle Epoque-hotell har bland annat haft Sigmund Freud som stamgäst. Nu är hotellet varsamt renoverat enligt originalritningarn...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-07-03Utan flyg/transferVandring i Bad Gastein, utan flyg/transfer410 995:-BokaMer information
2021-07-03ArlandaVandring i Bad GasteinJa14 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg